HABERLER>EKONOMİ
12 Ağustos 2017 Cumartesi - 10:06

İzmir'de yatırım temasları: Bakan Özlü'den 3 günlük mesai

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 3 günlük yoğun bir mesai için İzmir’e geliyor.

İzmir de yatırım temasları: Bakan Özlü den 3 günlük mesai

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, 3 günlük yoğun bir mesai için İzmir’e geliyor. Heyetin koordinasyonuna katkı koyan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO),  aralarında İzmir Milletvekilleri Necip Kalkan ile Tacettin Bayır’ın da yer aldığı, Başkanlığını Ziya Altunyaldız’ın yaptığı komisyonu İzmir Ticaret Odası’nın da işbirliğiyle, İzmir’de ağırlayacak.

BAKAN ÖZLÜ BİZZAT KATILACAK
Heyetin temaslarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bizzat yer alacak. 16- 18 Ağustos tarihleri arasında kentte bulunacak Bakan Özlü ve Komisyon üyeleri ‘Enerji’ teması ile gerçekleşen 86. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) açılışının ardından kentten ayrılacak.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2011 yılında komisyon üyelerinin EBSO’da gerçekleştirdikleri enerji, teşvikler, organize sanayi bölgeleri ve yatırımlara yönelik taleplerin ele alındığı toplantıda Komisyon’un desteğini alarak, olumlu gelişmeler kaydedildiğini hatırlattı. Komisyon üyelerinin önümüzdeki hafta gerçekleştirecekleri ziyaretin de 2011’dekine benzer bir sinerji yaratması dilek ve temennisinde bulunan Yorgancılar, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile komisyon üyelerinin ilk gün Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunacağını ikinci gün ise İzmir Demir Çelik ve Star Rafinerisi’ni ziyaret edecekleri bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen törenle Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçen ve İzmir’i yenilenebilir enerji yatırımlarında cazibe merkezine dönüştürecek LM Wind Power- GE Rüzgar Türbini Kanat Fabrikası ile Ateş Çelik Rüzgar Türbini Kule Fabrikası ile çeşitli tesislerin de ziyaret programında olduğunu kaydeden Yorgancılar, 18 Ağustos’ta ‘inovasyon ve enerji’ temasıyla açılacak olan İEF’nin, partner ülkesi Rusya ile gerçekleşecek ‘İş Forumu’na komisyon üyelerinin Bakan Özlü ile birlikte katılacaklarını ve ikili temaslarda bulunacaklarını aktardı.

YENİ MÜJDELERİN HABERCİSİ OLSUN
Yorgancılar, Türkiye’nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığını belirterek, “Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 hedeflerimizi riske sokacak boyuttadır. Güneş enerjisinden rüzgar enerjisine, jeotermalden maden kaynaklarına kadar zengin potansiyele sahip İzmir ve Ege Bölgesi’nde son yıllarda artan yatırımlar bu konuda bizi umutlandırıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun 16- 18 Ağustos’ta 3 yoğun gün boyunca gerçekleşecek ziyaret ve temasları, İEF’nin partner ülkesi Rusya ile İş Forumu’ndaki görüşmelerin kentimize yeni yatırımların, müjdelerin habercisi olmasını diliyoruz” dedi.

 

 
Foça Deniz Öyküleri ödülleri sahiplerini buldu
 
İzmir'in bir ilçesi daha doğalgaza kavuştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolandırıcılar devrede: Hesabınız boşaltılabilir
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "Reklama ...
Beyaz et sektöründe büyük soruşturma!
Rekabet Kurumu, beyaz et sektörüne ilişkin kapsamlı bir soruşturmanın ...
Avrupa'daki 'yumurta' krizi Türk ihracatçısına umut oldu
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı ...
 
İZKA, fuara 'yenilebilir enerji atölyeleri' ile katılacak
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) bu yıl 86. kez gerçekleşen ve ana teması ...
EBSO Başkanı Yorgancılar: Sanayiye destek büyüme demek
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, haziran ...
Altın alacaklar dikkat! Fiyatlar 2 ayın...
Altın fiyatları, ABD ile Kuzey Kore arasında artan gerginliğin etkisi ...
 
Kamu kurumları para bastı! Yüzde 535 artış
Kamu kurumları 2016'da şimdiye kadar görülmemiş oranda kâr etti. Kâr toplamı ...
İki devin ortaklığı başlamadan bitti
Dünyanın en büyük araç üreticisi Volkswagen ile Hindistan merkezli Tata ...
TSE'den İZSİAD Başkanı Küçükkurt'a ziyaret
Bir süre önce Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva