HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2017 Cumartesi - 09:53

Foça Deniz Öyküleri ödülleri sahiplerini buldu

Foça Belediyesi’nce bu yıl 6’ıncı kez düzenlenen ve 2 dönemdir, 11 Ağustos 2015 tarihinde aramızdan ayrılan Usta Yazar ve sanat insanı Tarık Dursun K.’ya ithaf edilen ‘‘Deniz Öyküleri Ödülü’’ için yapılan tören, sanatçının vefat yıldönümünde gerçekleştirildi.

Foça Deniz Öyküleri ödülleri sahiplerini buldu

Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Yarışması’nda dereceye giren yazarlar için Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

2017 Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’nde ‘‘Ne Oldu Sana Amiral’’ isimli öyküsüyle 1.’olan Esma Zafer Ertan’a ödülünü, Foça Belediye Başkan Vekili Beyhan Türker, takdim etti. ‘‘Kunduz Kürk’’ isimli öyküsüyle 2.’olan Emel Dinseven’e ödülünü, seçici kurul üyesi Hidayet Karakuş ve ‘‘Güneşin Denize Girme Vakti’’ isimli öyküsüyle 3.’olan İbrahim Ergin’e ödülünü, seçici kurul üyesi Ahmet Önel, takdim etti.

Yarışmanın Jüri Başkanı, Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş, konuşmasında; Deniz Öyküleri Ödülü’nün Foça’ya çok yakıştığını düşündüğünü belirtti. Yurttaş; ‘‘Denizin her bakımdan, her türlüsünün yaşandığı, yaşantımıza sindiği bir yerdir Foça. Foçalı denizle hemhal olmuştur ve iç içe yaşar. Altı yıldır düzenlenen ve çok sayıda eserin katıldığı yarışmalarda, çok nitelikli yazarlar yakaladık. Bu yıl da dereceye giren yazarlarımızı kutluyorum. Denizi düşünen insanların, denizi öykülerinde yaşayan ve yaşatan insanların olması çok iyi. Bizim Deniz Öykücülüğümüz çok kısır kalmıştı. Ben ödülü önerirken, deniz öyküsünün ve denizi işleyen romanların azlığını düşünerek böyle bir öneride bulunmuştum. İki dönemdir Foça Belediyesi Deniz Öykülerine adını veren, iki yıl önce bugün kaybettiğimiz Tarık Dursun K. ağabeyimizi, sevgiyle, saygıyla, rahmetle anıyorum. Kazanan arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Ve gelecekte, deniz öykülerine, deniz romanlarına bu her tarafı denizlerle çevrili ülkenin çocukları olarak çok, daha sıkı sarılmamızı bekliyorum, öneriyorum’’dedi. Hüseyin Yurttaş, tüm katılımcılara ve Foçalılara; yarışmanın değerlendirme toplantısına rahatsızlığı dolayısıyla katılamayan Seçici Kurulun Onursal Başkanı Muzaffer İzgü’nün sevgi ve saygılarını da iletti.

Foça Belediye Başkan Vekili Beyhan Türker’de konuşmasında; ‘‘Foça’mız demokrasinin, özgürlüğün, sanatın, kültürün yaşam bulduğu özel bir kent oldu. Büyükşehrimizin de verdiği katkılarla her geçen gün adeta sanatın beşiği oluyoruz. Ne mutlu Foça’mıza. Dereceye giren yazarlarımızı gönülden kutluyorum’’dedi.

2017 Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’nün Birincisi Esma Zafer Ertan, ise; Tarık Dursun K.’nın ismini gündemde tutan ve anısını yaşatan bir yarışma düzenlediği için Foça Belediyesi’ne ve Başkan Gökhan Demirağ’a teşekkür etti. Ertan ‘‘Bana bu gururu layık gören değerli seçici kurul üyelerine çok teşekkür ederim. Başarılı olduğum için çok mutluyum. Bu yarışmaya ikinci katılışım, bu sefer kısmet oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Foça’nın kapılarının sanata ve sanatçıya her daim sonsuz açık olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Birçok sanatçı ve bilim insanı Foça’ya yerleşiyor. Bizler bu durumdan sevinç duyuyoruz. Duayen Sanatçı Tarık Dursun K.’da son yıllarını Foça’mızda yaşamıştı. Böylesine değerli bir sanatçının bizlerle olması onurumuz oldu her zaman. 6’ncısını bu yıl düzenlediğimiz Deniz Öyküleri yarışmasını, yaşamını yitirişinden itibaren Tarık Dursun K. anısına veriyoruz. Bu yarışmanın düzenlendiği günden bu yana koordinesini ve jüri başkanlığını yapan Hüseyin Yurttaş’a ve sayın jüri üyelerimize teşekkürü borç bilirim. Değerli katılımcılara çok teşekkür ederim’’ dedi.

Deniz Öyküleri Ödülü’nde, birinciye: 3.500 TL, ikinciye: 2.500 TL, üçüncüye 1.500 TL parasal armağan ile ödül plaketi sunuldu. Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Ahmet Önel, Vecdi Çıracıoğlu ve Gönül Çatalcalı’dan oluşan seçici kurul; 2017 Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’ne katılan otuz üç öykü arasından dereceye giren eserleri belirledi. 

 
İzmir'de acılı aile isyanda: Bu bir cinayet!
 
İzmir'de yatırım temasları: Bakan Özlü'den 3 günlük mesai
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan Aliağa'daki satış krizi için dev adım: Biz alırız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "CHP Aliağa İlçe Başkanımız, ...
Karşıyaka yaz okulunda mezuniyet coşkusu
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan yarı olimpik kapalı ...
Büyükşehir'den 'yeşil' takviye: 30 ilçede seferberlik!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “daha temiz bir İzmir” için kendi sorumluluk ...
 
Giderek yaygınlaşıyor: İzmir'e yakışan hizmet
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘havayolu ile ücretsiz cenaze taşıma hizmeti’yle ...
Aydın'da Yamalak Köprüsü gerdanlık gibi olacak
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kuyucak Yamalak ...
Ve karar verildi: İzmir’in o ilçesinde içkili mekanlar şehir dışına gidiyor!
Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, merkezi konumdaki içkili mekanları ilçenin ...
 
CHP'liler Aliağa’daki satışı Başkan Kocaoğlu’na götürecek!
Çaltılıdere’deki satış için CHP İlçe Başkanı Durmaz’ın Büyükşehir önerisi ...
Karabağlar'daki spor kulübünün yıkımıyla ilgili iddialara belediyeden yanıt
Karabağlar’da geçtiğimiz günlerde yıkımı tamamlanan Genç Yıldız Spor Kulübü ...
Türkiye'nin gözü Bornova'da: Fener ve Galatasaray geliyor!
Göztepe Süper Lig’deki ilk maçına Fenarbahçe ile yarın 21.45’de yine Bornova ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva