HABERLER>GÜNCEL
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 15:04

İzmir’de velilerden okul yıkımına tepki!

İzmir'de Salih İşgören İlkokulunun velileri, eğitim döneminin başlamasına az bir süre kala, okullarının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması kararına tepki gösterdi.

İzmir’de velilerden okul yıkımına tepki!

İzmir’in Konak ilçesi Alsancak semtinde bulunan Salih İşgören İlkokulunun, okulların açılmasına bir aydan kısa bir süre kala depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacağı kararına veliler tepki gösterdi.

Okul önünde bir araya gelen veliler, kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadan okulun kapatılmasına ve çocuklarının farklı okula nakledilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Veliler, “Okulun yıkılacağını şans eseri öğrendik. Bize bir açıklama yapılmıyor. Madem depreme dayanıklı değil bize raporları göstersinler. Depremin bahane edilerek buranın ranta açılacağını düşünüyoruz. Okulumuzun kapatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Okulda kayıtlı yaklaşık 350 öğrencinin ise 360 civarında öğrencisi bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokuluna gönderilmesi bilgisine de tepki gösteren veliler, “25 kişilik sınıflar 40-50 kişi olacak ya da ikili eğitime geçilecek. Bu durum her iki okulun öğrencileri açısından da büyük sorun” diye ekledi.

OKULUMUZU RANTA TESLİM ETMEYECEĞİZ”
Okuldaki kantini işleten Meryem Yılmaz, “Okulumuz taliye edileceği haberini kendi imkanlarımız ile öğrendik. Bu haberi alınca idare ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ‘bize ne zaman tebliğ edecektiniz’ diye sorduğumuzda ‘Kimsenin duymasını istemedik’ dediler. Depremden dolayı yıkılacağı ve raporların aldığı söyleniyor ancak bize bu raporlar tebliğ edilmiyor. Hiçbir şekilde bize bilgi verilmiyor” dedi.

2016 yılında da benzer bir sürecin yaşandığını, öğrenci sayısı az denilerek okulun kapatılmak istendiğini ancak velilerin davayı kazanması sonucu okulun kapatılmadığını anlatan Yılmaz, “Şimdi de deprem bahane edilerek okul tahliye edilmek isteniyor. Önceliğimiz çocuklarımız ama bir rapor varsa bize sunulsun. Eğer rapor yoksa okulu rant uğruna ya da başka bir şey için teslim etmek istemiyoruz. Bu okul çocukların ve velilerin” diye konuştu. Resmi tebligatı kendi talebi doğrultusunda alabildiğini ifade eden Yılmaz, yürütmeyi durdurma kararı için dava açtığını ve süreci takip edeceğini söyledi.

Salih İşgören İlkokulu velilileri

“OKULUMUZUN YIKILMASINI İSTEMİYORUZ”
Çocuğu ikinci sınıfa başlayacak olan velilerden Arzu Yüksel ise, “Ben çalışan bir anneyim ve şu an çok mağdur durumda kaldım. İş yerime yakın olduğu için bu okulu tercih etmiştim. Çocuğu bırakabileceğim kimse yok. Bu okuldayken güvenliydi akşam işten çıktığımda teslim alıyordum. Diğer okula geçtiğinde sabah etüte bırakıp öğle arası oradan alıp tekrar okula götürmem gerekecek. Bu durum çocuğu daha fazla yormuş olacak. Her konuda mağdur olacağız” dedi.

Kararın kendilerine duyurulmamasına tepki gösteren Yüksel, “Kararı kantincimiz Meryem hanım sayesinde 20 gün önceden öğrendik. Bize bir açıklama yapılmadı. Okul başladığı gün öğrenseydik daha mağdur olacaktık. Şimdi en azından etüt araştırması yapıyoruz. Zor durumda kaldık. Okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

“BİLGİ VERİLMEDİĞİ İÇİN KAYGILIYIZ”
Çocuğu ikinci sınıfa başlayacak olan velilerden Faruk da “İş yerim buraya yakın ve çocuğu bu okula kayıt ettirmemizdeki en önemli sebep okul saatleriydi. Ama şimdi bu saatler değişmiş olacak. Herhangi bir bilgi yok. Bu kararı tesadüfen Meryem hanımdan öğrendik. Geçmişte de benzer durumlar yaşanmış farklı gerekçeyle şimdi depremi öne sürüyorlar. O zaman bize bir rapor göstersinler. Ağır hasarlı olan bir binaya zaten biz çocuklarımızı göndermeyiz. Ama bir bilgi verilmediği için kaygılıyız” dedi.

Raporun sunulmasını talep ettiklerini dile getiren Faruk, “Rapor sunulmuyor yürütmeyi durdurma kararı alınmalı ve çocuklarımız sağlıklı bir şekilde eğitim görmeli. 2022 Haziran ayında yazılan bir karardan söz ediyor. Madem 1 yıldır belliydi bize neden söylenmedi. Biz çocuklarımızı 2022 eylül ayında kayıt ettirip okula başlattık. Bize o zaman bu karar söylenebilirdi kayıtlar alınmayabilirdi. Geçen yıl Haziran’da sunulan yazıdan şimdi haberimiz oluyor” diyerek, duruma tepki gösterdi.

OKULUN YIKIM KARARI 1 YIL ÖNCEDEN ALINMIŞ
Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü, 10 Haziran 2022 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği bir belgede, arasında Salih İşgören İlkokulunun da bulunduğu 45 okulun yıkımı veya güçlendirilmesine gerektiğini bildirdi. Belgede, “İlinizden gelen talepler doğrultusunda, Bakanlığımız ile Fırat ve Pamukkale Üniversitesi tarafından imzalanan protokoller kapsamında üniversiteler tarafından yapılmış olan incelemelere ait rapor ve güçlendirme çalışmaları ilgi yazımız ile Valiliğinize gönderilmiştir. İlgi yazımızda yer alan üniversite görüşü ve raporları doğrultusunda, ekte gönderilmekte olan tabloda, bilgileri ve nihai kararları bulunan okul binaları ve eklentileri hakkında gerekli yıkım ve güçlendirme işlemlerinin Valiliğiniz tarafından yürütülmesi hususunda. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi. (Evrensel)

 
Afra Saraçoğlu tanga bikinisiyle poz verdi
 
Başkan Engin görevine alkışlarla döndü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yer: Alaçatı... Dağ taş mülteci!
İzmir’in turistik beldesinde Yunanistan’a iltica etmeye çalışan mülteciler görüntülendi.
FETÖ şüphelisi eski hakim tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden 7 yıldır aranan eski Yargıtay ...
İzmir'de kiracı ailenin yürek burkan dramı... Evsiz, barksız, yarınsız!
İzmir'de oturdukları evi satın alan kişinin 1500 lira olan kirayı 7 bin ...
 
Prof. Dr. Sözbilir'den İzmir’i rahatlatan mesaj: 5’ten büyük deprem üretmez!
İzmir Körfezi’nde Uzunada açıklarında bu sabah meydana gelen 3,7 büyüklüğündeki ...
Açık cezaevine dönüş için yarın son gün
Kovid-19 izninden açık cezaevine dönmesi gereken hükümlüler için süre ...
Tuzla tersanesinde patlama: Ölü ve yaralılar var!
Tuzla tersaneler bölgesinde bir geminin atık deposunda, gaz sıkışması ...
 
İzmir’in iç göç raporu… Kaç kişi gitti, kaç kişi geldi?
TÜİK’in rakamlarına göre İzmir’e geçtiğimiz yıl 132 bin 426 kişi göç ederken, ...
Otomobilden tüfekle ateş açıldı: 8 yaralı
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde bir otomobilden tüfekle çevreye ateş ...
Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 13 ölü
Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram'ın düzenlediği saldırıda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva