HABERLER>EKONOMİ
4 Aralık 2014 Perşembe - 16:50

İzmir'de turizm masası: Gündem liman ve kruvaziyer

İzmir’de 8. Düzenlenen İzmir Turizm Fuarı’nda İzmir’in turizm geleceği masaya yatırıldı. Başkan Kocaoğlu’nun da takip ettiği toplantının açılış konuşmasını yapan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmi hakkında önemli mesajlar verdi.

İzmir de turizm masası: Gündem liman ve kruvaziyer

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  Travel Turkey İzmir 2014 kapsamında İzmir Ticaret Odası ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) tarafından düzenlenen “Yarının Turizminde İzmir’in Yaklaşımı” konulu panelde İzmir Turizmi masaya yatırıldı.
 
Konferansa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı  Ekrem Demirtaş, Türkiye Seyahat Acenteleri Başkanı Başaran Ulusoy katıldı. 

Nihat Demirkol’un yönetiminde, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşen oturuma Uluslararası Promosyon Direktörü Elena Altemir, Vistur CEO’su Talha Çamaş, Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü, Handan Boyce, Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Halil İbrahim Polat konuşmacı olarak katıldı.


 
BAŞKAN DİKKATLE DİNLEDİ
Panelde dünyada başarı sağlayan turizm modellerinde, ulaşım ağına kadar birçok sunum yapıldı. İzmir’in turizm politikaları tartışıldı. Başkan Kocaoğlu turizm politikalarını büyük bir dikkatle dinledi.


 
BU LİMANA RAĞMEN…
Panelin açılış konuşmasını yapan Ekrem Demirtaş,  İzmir’in kitle turizmine önem vermesi gerektiğini vurguladı. Sağlıktan eğitime, gençlikten gastronomiye birçok fuar alanda İzmir’in büyük başarılar sağladığını ifade eden Demirtaş, kurvaziyer turizmine ve liman sorununa vurgu yaptı.
 
Demirtaş, “İzmir, turizmin başladığı yer. Ama devletin turizm politikasından sonra güneye göç verdi. Turizm güneye kaydı. Antalya’nın desteklenmesinden sonra İzmir’i bir türlü toparlayamadık. Ancak biz İzmir olarak büyük bir başarıya doğru gidiyoruz. İzmir’de şu anda kongre fuarları için yeteri kadar yer olmadığını itiraf etmek lazım. Ama sayın başkan gerekli çalışmaları yapıyor. Bu sene İzmir Ticaret Odası’nda Turizm Müdürlüğü kurduk. İzmir turizmini geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Bu limana rağmen kurvaziyer turizminde 3. Yıl üst üste Avrupa’nın en iyi kurvaziyer destinasyonu seçildik.  İzmir her şeyi ile kurvaziyerlere ev sahipliği yapacak. Bununla ilgili çalışıyoruz” dedi.


 
İZMİR İÇİN NE YAPTIYSAK HELAL OLSUN
Türkiye Seyahat Acenteleri Başkanı Başaran Ulusoy, panel öncesi yaptığı konuşmada İzmir turizmi için yapılan çalışmaları sıraladı. Ulusoy, İzmir için el birliği ile çalışılması gerektiğini ifade etti. Ulaşım problemlerine değinen Ulusoy,” İzmir turizminin gelişmesi için öncelikle Selçuk -  İzmir raylı sistemin devreye girmesi lazım. Ben bununla ilgili Başbakanla ve Ulaştırma Bakanı’yla konuştum. Selçuk’a yapılacak tren, hem Selçuk’u hem de İzmir’i kalkındıracaktır.  İzmir’de turizmin gelişmesi için devletin destek olması lazım. İzmir2de birçok şey başardık. İnanç turizmini İzmir’de başlattık. İzmir’in kurvaziyer turizminde bir üs olması lazım. İzmir için ne yaptıysak helal olsun. Ben İzmir’in bir neferiyim” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 4 Aralık 2014 Perşembe 19:46

izmire sağlık turizmini, yaşlı turizmini kakalamayın. kültür turizmini, genç turistleri, zengin turistleri getirebiliyormusunuz, bununla ilgili çalışılsın, proje üretilsin.eğlence turizmini geliştirin eğlencenin içine herşey girer, izmir serbest turizm bölgesi olsun, kumarhanede olsun, çıplaklar kampıda,masaj salonları saunalarda olsun.farklı cinsel yönelimlere de açık olacaksınız,yüksek gelirli turisti anca böyle çekersiniz.bunlar dünyanın kabul ettiği, garipsemediği alanlardır.turizmde bir yere gelmek istiyorsanız yerel değerleri gösterip global bir zihniyete sahip olacaksınız.

Yorumu oyla      14      5  
Sevil aydemir 4 Aralık 2014 Perşembe 18:40

Hergün önünden geçtğim inciraltı neden değerlendirirmez?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKA’dan Bergama Organize Sanayi’ye altyapı desteği
Bergama Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Sanayi ...
Karamehmet İzmir’deki büyük şirketini İngilizlere satıyor
İzmir’de sahibi olduğu BMC’yi TMSF’ye kaptıran Çukurova Grubu, şimdi de ...
Enflasyonu benzin düşürdü!
Merkez Bankası, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün enflasyon eğiliminde düşüş getirdiğini açıkladı.
 
Rusya’da flaş açıklama: Doğalgaz indirimi…
Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Ankara’da ilan edilen yüzde 6 doğalgaz ...
Sabuncubeli’nde işçi isyanı: Eve dönecek para yok!
AK Parti'nin İzmir için açıkladığı '35 İzmir 35 Proje' arasında yer alan, ...
İş dünyasında seçim havası: Kimler/nereden aday olabilir?
Türkiye, 2015 seçimlerine doğru hızla yol alırken, iş dünyasında milletvekili ...
 
Bankalar için yeni tedbir kapıda!
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Bir ay içinde bankaların daha uzun vadeli ...
Yorgancılar'dan 'petrolde yüzde 30 düşüş' çıkışı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, petrol ...
Demirtaş-Yorgancılar kavgasında mektup diplomasisi!
Devletin sanayiciye TOKİ modeliyle fabrika yapması önerisi nedeniyle EBSO ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva