HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Haziran 2019 Pazar - 08:57

İzmir’de suya indirim müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bayram öncesinde suya indirim yapılacağını açıkladı.

İzmir’de suya indirim müjdesi!

İzmirlilerin bütçesine katkıda bulunmak, ayrıca  su kaynaklarını verimli kullanılmak ve su  tasarrufu sağlamak  amacıyla 01 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere konutlarda uygulanan 2 kademeli (0-20 metreküp, 20 metreküp ve üstü) tarifeden vatandaşlarımızın lehine düzenleme yapılarak üç kademeli (0-13 metreküp, 14-20 metreküp ve 21 metreküp ve üstü) tarifeye geçilecek.

Önceki dönemde 0-20 metreküp 4.81 TL, 20 metreküp ise 10.72 TL şeklinde ücretlendirilirken, yeni tarifeyle 0-13 metreküp 4.33 TL, 14-20 metreküp 4.69 TL ve 21 metreküp üzeri ise 9.65 TL olacak.

Şu an uygulanmakta olan birinci ve ikinci kademe su tarifelerinde 20 metreküp su için ödenen bedel 96,20 TL iken, yapılacak kademelendirmeli indirim ile 89,12 TL’ye düşecek.

Konu hakkında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: “Yaptığımız bu düzenlemeyle hem dar gelirli vatandaşlarımızın yanında olmak, hem de su tasarrufunu teşvik etmek istedik. İzmir’in ucuz ve sağlıklı suya erişimi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz ve bunu şehrimizin refahını artırmak için en önemli önceliklerden biri kabul ediyoruz. Bu doğrultudaki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Bayram öncesinde açıkladığımız bu kararın tüm İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum.”

 
3 ilçe ve bir beldede oy verme işlemi başladı
 
Mehmet KARABEL yazdı... Kalbimizin zarif efendisi... Sonsuza kadar izindeyiz!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp li sevket 3 Haziran 2019 Pazartesi 00:00

Tunç Başkan sen ne içiyorsun söyle bizde içelim sen bu fiatlarin indir im olduğunu sanıyorsun, biz de indirim olduğunu sanalim hem de kafamız güzel olsun.

Yorumu oyla      6      5  
Ahmet 2 Haziran 2019 Pazar 21:25

Başkan’ım indirim iyidir, çok teşekkürler öncelikle. Keşke şu 21m olayı biraz daha insaflı olsa. Normal fiyatın 1.5 katını geçmemeli

Yorumu oyla      4      5  
2 Haziran 2019 Pazar 19:11

fiyat tek olur herkes ödediğini bilir.ben sayacın başında mı durcam 21 metreküpü geçerse fiyat kazık olcak diye.ayıp ya.bıktım artık uyanıklıktan.tek fiyat olmalı.gerekirse meclis kanun çıkarıp belediyelere emretmeli.

Yorumu oyla      5      5  
MERT 2 Haziran 2019 Pazar 17:39

İNDİRİMİ GÖREN VARMI 20 METRKÜP KULLANANLA 21 METREKÜP KULLANAN ARASINDA YARIYARIYA FARK VAR GALİBA GELEN GİDENİ ARATACAK BUNDANDA BİR İŞ ÇIKMAYACAK

Yorumu oyla      10      6  
Gürkan 2 Haziran 2019 Pazar 15:10

Merkezde bedava aktarma olmasının mantığı daha az toplu ulaşım aracı ile hizmet vermektir. Önce bunu anlayalım, sonra yorum yapalım. Köye aktarma yok merkeze de olmasın nasıl bir mantıktır? Merkezde aktarma bedava olmadığı taktirde sen belediye olarak hiç kimseye şehir içinde 2 veya 3 aktarma yaptıramazsın. Mecburen ilave otobüs hatları açmak zorunda kalırsın. 90 dakika vatandaşın lehine gibi görünse de aslında belediyenin işine gelen bir sistemdir. Merkez dışında ücret eşitliği varsa o ayrı bir konu ama merkez-dış ilçe ücretlendirmesi aynı olmaz.

Yorumu oyla      7      7  
Hizmet eşit olursa 2 Haziran 2019 Pazar 14:07

İzmir’de toplu ulaşımda sınırsız 90 dk aktarma hakkı uygulamasında merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı devam ediyor . İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer toplu ulaşımın ücret ve tarifelerine bir düzen getiriniz. Herkes gittiği kadar ödesin , ayrımcılık yapılmasın . Sınırsız 90 dk Aktarma hakkını tüm İzmir’de ilk binişten sonraki bedava binişler için 2 veya 3 binişle sınırlayın . Sınır koyamazsınız 90 dk süre içindeki 3.cü binişten sonra 0,50 veya 1.00.-TL ücret alınız Bunları uygulayabilirseniz İlk biniş ücretlerinde 0,25 veya 0,50 TL indirim de yapabilirsiniz . Belirli saat aralığındaki % 50 indirime de gerek kalmaz .

Yorumu oyla      5      9  
Güngör Yılmazlar 2 Haziran 2019 Pazar 12:44

Ilce tarifelerini de kademeli yapılırsa cok seviniriz.C?nk? BEYDAĞ Ilcesinde su dagdan kaynaktan masraf edilmeden geliyor.

Yorumu oyla      5      6  
Gürkan 2 Haziran 2019 Pazar 11:47

Su faturalarından ilçe belediyelerine giden "katı atık toplama bedellerini" kaldırın başka bir şeye gerek yok. Zaten ÇTV alınıyor. ÇTV gelirleri ilçe belediyelerine kalabilir. Çöpü toplayan ilçe belediyesi, parayı toplayan bakanlık. Buna ilave katı atık toplama bedeli diye bir şey uydurdular faturalar uçuyor. Aynı şekilde elektrik faturaları da öyle; 100 lira tüketiyorsun ancak 50 lira sadece "dağıtım bedeli" geliyor. Diğer vergilerle fatura oluyor 200 lira. Vergi alınır da fatura bedeli kadar vergi alınmaz.

Yorumu oyla      8      7  
Cevdet Şen 2 Haziran 2019 Pazar 11:32

Bu indirim çok fazla olmuş biraz daha oranını düşürün Resmen bizimle dalga geçiliyor diğer şehirlerde %30 ile %50 arasında indirim yapılırken bize bu indirimi layık görenleri alkışlıyorum

Yorumu oyla      7      9  
sezarın hakkı sezara 2 Haziran 2019 Pazar 09:15

bahane çok . indirim indirim diye tutturanlar ,indirim olunca başka bir şeye geçip onu istiyor. mesela birisi suda indirim diyordu. indirim geldi. şimdi kentsel dönüşüm diyor! kent sel dönüşümü de yapacaklar sonra ne bulacaksınız merak ediyorum.

Yorumu oyla      8      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poligon Deresi için Karabağlar Meclisi'nden ortak adım
Karabağlar Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Ana ...
Konak’ta 'tatlı' denetim
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçede ...
Bergama'da yol bakım seferberliği
Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kırsal mahallelerde yol ...
 
Düğmeye basıldı: İzmir'in toplu ulaşımına kadın eli değecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda yeni bir devrime hazırlanıyor. ...
Karabağlar'da son iftara yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi'nin Ramazan boyunca 11 farklı bölgede düzenlediği ...
Başkan Arda döneminin ilk bayramlaşması
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Ramazan Bayramı öncesi son mesai ...
 
Güzelbahçe'de bayram sevinci
Ramazan Bayramı nedeniyle Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce personel ...
Karşıyaka Çarşı'da geleneksel buluşma
Ramazan Ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kuran Karşıyaka ...
Buca'da Ramazan coşkusu
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ramazan Bayramı öncesi tüm belediye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva