HABERLER>POLİTİKA
21 Ekim 2015 Çarşamba - 13:06

İzmir’de söz kadın adayların: ‘Kader’leri birleştirdi

İKKB ve KADER İzmir Şubesi, kadın adaylarla bir araya geldi. Kadın adaylar birlik ve beraberlik çağrısı yaptı ve meclise girmeleri halinde kadınlar adına mücadele sözü verdi. Toplantıya CHP Milletvekili Adayı Nurgül Uçar Aktuğ'un sözleri damga vurdu. Aktuğ, "Aramızda seçilecek bir iki kadın aday dışında arkadaşımız yok. Bu yüzden gerçeklerle yüzleşelim. Birlikte mücadele etme noktasında bu toplantı bir milat olsun" ifadelerini kullandı.

İzmir’de söz kadın adayların: ‘Kader’leri birleştirdi

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Kadın Adayları Destekleme Derneği İzmir Şubesi(KADER) tarafından düzenlenen "Kadın Kadının Dostudur" toplantısı İzmir'de milletvekili adayı olan kadın adayları bir araya getirdi.



Western Brest Plus Hotel'de yapılan toplantıya HDP Milletvekili Adayı Gülistan Kılıç Koçyiğit, Semra Uzunok, Canan Kaplan,  MHP İzmir Milletvekili Adayları Senem Kılıç, Sueda Neslihan Çelik, Hatice Bölük, Rahime Dönmez, CHP Milletvekili Adayları Sevda Erdan Kılıç, Nurgül Uçar Aktuğ, Nilay Kökkılınç, Sibel Parmaksız, AK Parti Milletvekili Adayı Ayşe Engür, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Nurselen Toygar ve KADER üyeleri katıldı.

Toplantı sonunda kadın cinayetlerine kurban giden, şehitler ve Ankara'daki katliamda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Katılan adaylara teşekkür belgesi verildi.

TEK SES OLMAK ADINA...
Türkiye'de yaklaşan 1 Kasım genel seçimleri öncesi kadın adaylarla tanışmak ve projeleri hakkında bilgi edinmek amacıyla toplantı düzenlediklerini söyleyen İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sema Övgün, "KADER olarak her partiye eşit mesafe ilkesi ile dinimiz dilimiz dünya görüşümüz her ne olursa olsun hangi partiye oy verirsek verelim kadın sorunları için her şeyi bir tarafa bırakarak bir arada olmalıyız. Kadınların birbirini yıpratmadan güven duygusu ile yeteneklerini keşfederek geliştirmelerine destek vermeliyiz.  Kadınlar olarak ailemiz için, İzmir için, ülkemiz için tek ses olmamız adına bu toplantıyı düzenledik" dedi.



KADIN KADININ DOSTU OLABİLİR
Kadınların bir arada yaşamak için arada bağ olması gerektiğini söyleyen Övgün, "Kadınların ülke yönetiminde ve ekonomide yer alması, etki ve yetkide olması ile mümkündür. Ülkemiz ancak bu şekilde gelişecektir. Kültürel özelliklerimiz, inandığımız, çalıştığımız siyasi partiler farklı olabilir. Bu farklılıklara rağmen kadın kadının dostu olabilir. Birlikte olabiliriz. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Kadınlar olarak bir arada kardeşlik içinde  her türlü şiddete karşı durabiliriz. Birbirimize destek ve yardım edebiliriz. Eşitlik isteyen kadınlar olarak demokrasi ve hukuk devleti olmak üzere çağdaş ilkelerin arkasında durmamız gerekiyor. Bu ilke ve kavramlara sahip çıkmak, demokratik mücadele içinde ülkemiz kararlılıkla birlik ve beraberlik içerisinde hassas dönemlerde güçlenerek mücadele etmemiz gerekir" diye konuştu.

SAĞDUYU VE BARIŞ VURGUSU
Övgün, "Hayatımızı daraltan siyaset yöntemlerinde bu gün her türlü terörü ve hain saldırılarla hayatlarımızı genişletemediğimizi, hatta ölümlerle sonuçlandığını görmekteyiz. Tüm siyasi partilerin temsilcilerinin çözüm için ön koşulsuz ve kimseyi dışlamadan bir araya gelmesini sağduyu ve barışın hakim olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

KADINLARIN SİYASETTE OLMASI ŞARTTIR
Kadınların siyasette olması gerektiğini söyleyen Övgün, "Kadın adaylarımızın önemi büyüktür. Kadınların kendilerinin bir yere gelmesinden önce ülkenin bir yere gelmesi için çalışacaklarını biliyor ve inanıyoruz. Çünkü kadınlar uzlaşmacıdırlar. Barışı isterler ve yağarlar. Ülkenin güvenliğini sağlamak da siyasetin işidir. Kadınlar siyasette olmazsa olmazdır. Kadınların mecliste çoğalmalarını ve uzlaşma zemini sağlanarak barış sağlanır. Bütünleştirici bir siyasi dil ve söylemin hakim olması için, tüm farklı siyasi partili adaylarımızın ve kadınların toplumu ayrıştıracak her türlü söylem ve davranıştan kaçınmaları ve siyaseti parti siyasetinden ülke siyasetine dönüştürmeleri gerekir.Birbirmiz ile güçlenerek değişim ve dönüşümü gerçekleştirebiliriz. Demokrasi ve hukuk devleti olarak toplumsal cinsiyet için kadınların siyasette olması şarttır" şeklinde konuştu.

ADAYLAR KENDİLERİNİ TANITTI, SÖZ VERDİ
Toplantıya katılan kadın milletvekili adayları 3'er dakika süreyle kendilerini tanıttılar. Adaylar kadınların siyasi ve ekonomik hayatta temsiliyeti noktasında ortak paydada buluştu. Ayrıca kadın adaylar ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kadın erkek eşitliği ve kadına şiddete karşı birlik olunması gerektiğini dile getirdiler. Seçilmeleri halinde ise bu konuda ellerinde geleni yapacaklarının sözünü verdiler. Adaylar toplantı sonunda el ele tutuşup birlik fotoğrafı verdiler.



AKTUĞ: BİR İKİ KİŞİ DIŞINDA SEÇİLECEK ARKADAŞIMIZ YOK
Toplantıda ise CHP Milletvekili Adayı Nurgül Uçar Aktuğ'un çıkışı damga vurdu. Aktuğ kendisini tanıttıktan sonra, bugünün bir milat olması gerektiğini söyledi. Aktuğ sözlerine devam ederek, "Aramızda seçilecek bir iki kadın aday dışında arkadaşımız yok. Bu yüzden gerçeklerle yüzleşelim. Birlikte mücadele etme noktasında bu toplantı bir milat olsun" dedi.

 
Takla atan otomobilin sürücüsü kurtulamadı
 
Urla’da satışa çıkan arsalara AK Partili Eski Başkan da talip!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Davutoğlu'ndan ‘beyaz toros’ açıklaması
Başbakan Davutoğlu, Van mitingi sırasında kullandığı "beyaz toros" ifadesine ...
AK Parti Adayı Kırkpınar’a Çiğli’de büyük ilgi
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Kırkpınar Çiğlide yüzlerce el ...
AK Partili Hotar’dan PETKİM çıkarması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar Petkim’de ...
 
AK Partili Sürekli: Herkesin iyi düşünmesi lazım, mesele...
Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, terörün Türkiye’yi bölemeyeceğini ...
MHP’li Koç’tan esnafa güvence: Kurtaracağız!
İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. Dönem Milliyetçi ...
Delican Davutoğlu’nun İzmir programını anlattı: 3 ilçede seçmene seslenecek
AK Parti İl Başkanı, Başbakan’ın birkaç kez değişen programı hakkında ...
 
MHP’nin İzmir adayları iş dünyasını dinledi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir milletvekili adayları Ahmet Kenan ...
Flaş! Gül o haberi yalanladı: Bana atfedilen…
Taraf gazetesinin manşetiyle ilgili açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah ...
CHP'li Çıray: Kadınlarımız yarını da inşaa edecek
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Dünya'da hiçbir milletin kadını, milletini ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva