HABERLER>POLİTİKA
22 Haziran 2018 Cuma - 17:42

İzmir'de renkli görüntüler: Başbakan şenliğe atla geldi

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de Menderes ilçesi Tekeli Köyü’nde Yörük Şenliği programına katıldı. Başbakan Yıldırım, alana ata binerek kortej eşliğinde geldi. Yıldırım ayrıca Bayındır ve Torbalı'da da vatandaşlara seslendi.

İzmir de renkli görüntüler: Başbakan şenliğe atla geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Menderes ilçesi Tekeli Mahallesi'nde düzenlenen Yörük Şenliği'ne katıldı.

Alana kortej eşliğinde at üzerinde gelen Başbakan Binali Yıldırım, şenlik açılışında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. 

- İZMİR'DE İMAR BARIŞI MESAİSİ: KAYIT BAŞBAKAN'DAN

Başbakan dünyanın dört bir yanındaki yörüklere selam göndererek, "Bizim için dua eden, bizden duasını esirgemeyen, ak saçlı yörük beylerine, ak saçlı avşar analarımıza şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada herkesi derinden üzen olayların meydana geldiğini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye bölgedeki bütün olumsuzluklara rağmen huzur içinde, güven içinde kararlı bir şekilde yürüyüşüne devam ediyor. Çünkü Türkiye'de milletini seven, ülkesine sevdalı, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan var, onun arkadaşları var. Türkiye asırlar boyunca yaptığı gibi, hep adaletin, hakkın yanında yer aldı. Sultan Alparslan 1071'de hangi düşüncelerle Anadolu'ya yürüdüyse biz de aynı duygularla yolumuza devam ediyoruz. Sultan Fatih İstanbul'u hangi hissiyatla fethettiyse, biz de aynı hissiyatla geleceğimize yürüyoruz. Ecdadımız İstiklal Mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde nasıl zafere ulaştırdıysa biz de aynı kararlılıkla geleceğe yürüyoruz."

Irak'ta, Ürdün'de, Suriye'de zor şartlarda, hayatları tehlikeden olan Türkmenlerin kardeşleri olduğuna işaret eden Yıldırım, "Yaşadığımız coğrafya farklı olsa da aynı istikamette yürüyor. Barışı, adaleti tesis etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Geçmişimiz bir, geleceğimiz bir, Rabbimiz bir, kitabımız bir, peygamberimiz birdir bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye'yiz. Ay yıldızlı bayraklarımız bizim için en büyük güvencedir." ifadelerini kullandı. 

"Ecdadımız arkasında harabe bırakmamıştır"
Başbakan Yıldırım, "Bizim ecdadımız hüküm sürdüğü yerlerde asla zulüm yapmamıştır, sömürü yapmamıştır." diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim ecdadımız arkasında harabeler bırakmadı. Medreseler, köprüler, camiler, külliyeler bıraktı, insanlık bıraktı. Bizim ecdadımız tarihi kanla değil, mürekkeple yazılmış bir medeniyet bıraktı. Biz bugün barışa, huzura, birliğe hasret çekenlerin hayırla yad ettiği bir medeniyetin evlatlarıyız. Milletimiz adım adım tarihteki şanlı yerine geri dönüyor. Türkiye Cumhuriyeti bugün bölgenin en güçlü en istikrarlı ülkesidir elhamdülillah. Bölgemizdeki ve bütün dünyadaki mazlumların umudu haline geldik. Ülkeleri ellerinden alınan Filistinlilerin yanında biz varız, memleketlerinden sürülen Suriyelilerin yanında biz varız, Iraklıların yanında biz varız. Biz herkesin yanında oluruz ama ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan FETÖ'cülerin, bölücülerin, PKK'nın, DEAŞ'ın korkulu rüyası oluruz. Türkiye demek insanlık demektir, Türkiye demek barış demektir, Türkiye demek kardeşlik demektir. Ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde bizimdir değerli kardeşlerim. Habur da, Hakurk da, Sümbül Dağı da, İzmir'in Tekeli'si de Edirne'deki Süloğlu da her yer bizimdir, bizim kalmaya devam edecektir."

Türk Kızılay'ının çadırını kurduğu her yerde Türkiye'nin şefkatinin görüldüğünü vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin dünyanın sıkıntı içinde bulunan insanların yanında olduğunu söyledi.

"Gönül coğrafyamıza sahip çıkıyoruz"
Yıldırım, Türkiye'nin mazlumların sesi ve soluğu olduğunu, büyük millet olmak neyi gerektiriyorsa onu yaptıklarının altını çizerek, şunları kaydetti: "Üç kıtada 6 asırdan fazla hüküm sürmüş Osmanlı'nın torunlarıyız, bize yakışan da budur, gönül coğrafyamıza sahip çıkmaktır, Evlad-ı Fatihan'a sahip çıkmaktır, Filistin'e sahip çıkmaktır. Asla küçük düşünmedik, daima büyük düşünüyoruz, sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Bu sorumluluk duygusuyla tüm mazlum milletlerin yanındayız. Dini, dili, mezhebi ne olursa olsun zalimin olduğu yerde adalet olmaz. Zalimin olduğu yerde huzur olmaz. İşte Suriye'yi, Irak'ı, Myanmar'ı görün, biz asla hamiyetçilik yapmadık, ırkçılık yapmıyoruz. Biz diyoruzki dini, dili, rengi ne olursa olsun, hepimizi bir Allah'ın kullarıyız, yaradanı severiz yaradandan ötürü. Bize yakışan budur."

Yörük şenliği öncesinde veri merkezi açılış programına katıldığını aktaran Başbakan Yıldırım, "Arkadaşlarımızla konuştuk. Bu organize sanayiye giriş çıkış köyden geçiyor, çok da iyi bir görüntü yok. Onun için bu organize sanayi bölgesi yolunu, Pancar organize sanayi bölgesini, bu güzergahta yeni bir yol yapacağız, otobana bağlayacağız" dedi.

Başbakan alanda kurulan yörük çadırını da ziyaret etti. Yörük Türkmen Çadırı'nda Başbakan'a geleneksel keşke, pilav ve kavurma ikram edildi.

BAYINDIR'DA MESAJLAR: DOLAŞA DOLAŞA KÖRDÜĞÜM OLDULAR
Yıldırım, Bayındır ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslendi.

Aydın mitinginden İzmir'in Torbalı ilçesine geçerken Bayındır'a da uğramak istediğini dile getiren Yıldırım, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Yıldırım, yarından sonra bayram yaşanacağını, seçimlerdeki desteği konusunda Bayındır'a güvendiklerini kaydederek, "Biliyorsunuz adaylar meydanda dolaşıyor. 2 aydır dolaşıyorlar. Dolaşa dolaşa kördüğüm oldular, başları döndü. Millet rağbet eder mi ? Ne diyor meydanlarda? 'AK Parti ne yaptıysa yıkacağız.', siz yıkım ekibi misiniz kardeşim, millet size yapılanları yıkın diye mi oy verecek?" diye konuştu. 

 AK Parti'nin yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'ye 15 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol, bin 245 hastane yaptıklarını, ülkeyi 3,5 kat büyüttüklerini, ihracatı katladıklarını, FETÖ'cülere hak ettikleri dersi verdiklerini anlattı.

Yıldırım, 15 Temmuz'da vatandaşların da bayrağı indirmediğini, ezanları dindirmediğini söyleyerek, "Siz bu adayların hiç ağızlarını açıp da PKK ile FETÖ ile mücadele için ne yapacaklarını söylediklerini duydunuz mu? 4 parti ittifakı var ama bir de bunların gizli ittifakı var, gizli ortağı var, o da HDP'dir, PKK'dır." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin üzerinde bir plan oynanıyor, güneyimizde bir terör devleti kurmaya çalışıyorlar. Amaç, Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini azaltmak, bölgede istikrarsızlığı, ekonomik krizi, toplumsal krizi beraberinde getirmek." diyen Yıldırım, istikbal, istikrar ve kalkınma için, güçlü Meclis için yola devam edeceklerini vurguladı.

BÖLGEYE YAPILAN HİZMETLER
Torbalı'dan Bayındır'a bölünmüş yol yaptıklarını, Tire-Belevi yolunun da yapıldığını dile getiren Yıldırım, Ödemiş'ten Kiraz'a demiryolunu uzattıklarını söyledi. 

Doğalgazı Bayındır'a getirdiklerini, bütün mahallelerde yaygınlaştıracaklarını kaydeden Yıldırım, bölgede baraj ve hastane yapımı için de çalışmaların sürdüğünü, ilçeye 4 yıllık fakülte açacaklarını ve hayvan hastanesi kuracaklarını sözlerine ekledi.

TORBALI BULUŞMASI: BİR ALİ DEĞİL BİN ALİ FEDA OLSUN
Başbakan Binali Yıldırım, Bayındır'da vatandaşlara hitap etmesinin ardından Tornalı ilçesine geçti. 

Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, "Ben de başbakanlık koltuğumu bırakıyorum, kendi isteğimle bırakıyorum. Bu sistemi getirmek için gayret ettim, koltuğu bırakmak için gece gündüz milletimizle buluşuyorum, dertleşiyorum. Muhalefet adayları da diyor ki 'biz bu başbakanı anlayamıyoruz, herkes koltuk kapmak için kavga ediyor, bu da koltuğunu bırakmak için kendini parçalıyor'. Siz anlamazsınız, anlamaz! Ne diyoruz, mesele memleket meselesiyse bir Ali değil, bin Ali feda olsun" (AA)

 
İzmir'de korkunç son: Fabrikada kendini astı!
 
FETÖ davasında tahliye talepleri reddedildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yaratıcı seçim çalışması... İnce sandılar, AK Parti çıktı!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, 24 Haziran seçimlerine yönelik ezber ...
Böylesi görülmedi: Denize girip oy istedi!
Saadet Partisi Ordu 2. sıra milletvekili adayı Muammer Bilgiç seçim çalışmaları ...
YSK'dan cep telefonu uyarısı!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderdiği ...
 
Erdoğan: Kandil'deyiz, gerekirse yarın Sincar'dayız
Erdoğan Kartal, Maltepe mitinglerinin ardından Ataşehir'e geçti. Erdoğan ...
AK Parti İl Başkanı Şengül'den 24 Haziran mesaisi
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçim çalışmaları kapsamında Kürt ...
MHP'li Şahin: Kadına şiddet cezaları ağırlaştırılacak
Pazar günü yapılacak seçimler öncesi, İzmir’de çalmadık kapı bırakmayan ...
 
AK Parti Adayı Eroğlu: Vakit Türkiye, vakit İzmir vakti
AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu, daha güçlü ...
MHP İl Başkanı Karataş: Türk milliyetçileri nöbetteyiz
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Artık ...
İzmir'de imar barışı mesaisi: Kayıt Başbakan'dan
Başbakan Binali Yıldırım, Menderes ilçesinde Adem Yeşilyayla isimli bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva