HABERLER>GÜNCEL
19 Ocak 2016 Salı - 11:45

İzmir’de örnek proje: Dezavantajlı kadınlar için…

Ekonomik açıdan dezavantajlı 15 kadına yönelik düzenlenen ‘Organik Bebek Odası Giyimi, Yapımı ve Pazarlaması İle Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi’ başladı.

İzmir’de örnek proje: Dezavantajlı kadınlar için…

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Kaymakamlığı, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği,  İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve İl Dernekler Müdürlüğü ortaklığında ekonomik açıdan dezavantajlı 15 kadına yönelik düzenlenen ‘Organik Bebek Odası ve Giyimi Yapımı ve Pazarlaması ile Dezavantajlı Gruplara Sürdürülebilir Gelir Kazandırılması Projesi’ başladı. 

Tören, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Göynügür, Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç, daire amirleri ve kursiyerlerin katılımıyla Bayraklı Refik Şevket İnce Mahallesinde gerçekleşti.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Göynügür ve Proje Koordinatörü Nebahat Kılıç proje hakkında bilgilendirme yaptı.

PROJE DETAYLARI
Proje kapsamında, Refik Şevket İnce Mahallesindeki kurs binasının 2 odası atölye, 1 odası da kursiyer çocukları için kreş olarak kullanılırken, atölyelerde dikiş, recme ve overlok işlemlerini gören 19 dikiş makinesi bulunuyor. Eylül 2015 yılında başlayan ve 1 yıl devam edecek olan kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilecek. Ayrıca, proje dahilinde Bayraklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından KOSGEB desteğiyle kursiyerlere girişimcilik kursu verilerek kendi iş yerlerini açıp hibe kaynaklarından da yararlanabilme imkanı sağlanacak. Kursiyerlerin, çocuklarının daha iyi bir ortamda kreş hizmeti alabilmeleri için mevcut binadaki kreş, Bayraklı Kaymakamlığı’nın katkısıyla Bayraklı Ticaret Borsası İlkokulunun ana sınıfında devam edecek.

ÖNEMLİ OLAN BALIK TUTMAYI ÖĞRENMEK
Proje açılışında girişimciliğin önemine vurgu yaparak kadınlara dikkat çeken Vali Toprak, “Ev kadınlarının el becerilerini geliştirme, meslek edinme ve ev ekonomisine katkıda bulunmaları son derecede önemli. Eğer ki böyle bir girişimcilik kursu ve böyle bir iş yeri açma sansınız varsa bir kişi açar diğerleri de yanında çalışır. Ondan sonra o genişletilir. Bu imkânlar var bu imkânlardan faydalanmak lazım. Ayakların üstünde durabileceği bir girişimci ruhuna sahip olabilir. Kadınlarımız daha bilgili, ayağını yere basabilen, kendine güvenen olursa bayanlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın yetiştirdiği çocuklar kendine güvenen çocuklar olacak. Geleceğe daha güvenle bakacak. Onun için sizinde eğitimli olmanız lazım, size de fırsat verilmesi lazım. İnşallah bu üretim sonrası tıkanıklarda giderilse burada önemli olan balık tutmayı öğrenmek, öğrendikten sonrası kolay” ifadelerini kullandı.

‘İSMİ OLMAYAN KAHRAMANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM’
Sivil toplumun oluşturduğu farkındalığı vurgulayan Toprak” Şüphesiz ki bu çalışmalarda  sivil toplum ayağı var ve yine  maddi açıdan katkı sağlayanlar var. Ben eminim ki sizler sivil toplum olarak sadece bu kaynak değil ilave farkındalık oluşturacak ve gönlünde yüreğinde,  insanlarımızın daha iyi noktalara gelmesi için onlarında vicdani ve ahlaki değerlerinin de katkısını koyacak biçimde katkılar sunduklarını biliyorum. Onlara da teşekkür ediyorum.  İsmi olmayan kahramanlara.  Bir taraftan da şüphesiz ki bu projeleri devletimizin kurumları ile iş birliği halinde yapıyoruz. İlçe kaymakamımıza, milli eğitim müdürlüğümüze, halk eğitimimize, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfının yapmış olduğu katkılar varsa onlara da çok teşekkür ediyorum. Ve tüm buradaki sivil toplum devlet iş birliğinde ortaya çıkan projeye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Projenin faydalanıcısı olan bayanlarımıza,  hanımefendilerimize, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz ki bu projeye inandılar güvendiler ve projenin yürütümü için buraya geldiler” ifadelerini kullandı.

 
TÜBİTAK Çakıroğlu cinayeti görüntülerini geri gönderdi!
 
AK Parti Gençlik Kolları’nda temayülden kimler çıktı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜBİTAK Çakıroğlu cinayeti görüntülerini geri gönderdi!
Ege Üniversitesi'nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle biten öğrenci ...
Dink cinayetindeki ‘kayıp görüntü’ 10 kez kopyalanmış!
Cinayete ışık tutabilecek ‘Akbank görüntülerinin’ banka şubesinden farklı ...
Velilerden görme engelli öğretmen için görüntülü şikayet!
İzmir’in Karabağlar İlçesi'ndeki bir ilkokulda görme engelli öğretmenin ...
 
Flaş Silopi kararı: Her gün 11 saat yasak!
Şırnak Silopi'de, ikinci bir karara kadar, akşam 18.00 ile sabah 05.00 ...
Havada kar çilesi: 4 şirketin 233 seferi iptal!
Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Hava Yolları, Onurair ile Atlasglobal ...
İzmir'de kahreden kaza: Yolun karşısına geçemedi...
Bergama'da yolun karşı tarafına geçmek isterken hafif ticari aracın çarpması ...
 
Yeni Asır Muhabiri Baydemir’in acı günü
Yeni Asır Gazetesi muhabiri Yağmur Uygur Baydemir’in eşi Emrah Baydemir hayatını kaybetti.
İzmir'in o ilçesini kar vurdu!
Kınık'ta gün boyu etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. ...
Şırnak’ta polis servisine roketatarlı saldırı: 2 şehit
Şırnak'ta, PKK'lı teröristler polis servis aracına roketatarlı saldırı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva