HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2017 Cuma - 14:46

İzmir'de on binler buluştu... Bu kalp seni unutur mu?

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıldönümünde İzmir yine tek yürek oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel 10 Kasım yürüyüşüne onbinler katıldı.

İzmir de on binler buluştu... Bu kalp seni unutur mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 10. kez düzenlediği “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” yine büyük bir katılıma sahne oldu. Aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu onbinler, ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

-FOTO GALERİ: İZMİR'DE ON BİNLER BULUŞTU... BU KALP SENİ UNUTUR MU?

İzmirliler, 350 metrelik Atatürk portresini "kutsal bir emanet" gibi özenle tutarak Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na taşıdı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği şarkılara meydanı dolduran İzmirliler de eşlik etti. Yürüyüşe katılıp İzmirlilerin Ata sevgisine ve coşkusuna hayran kaldığını belirten ünlü sanatçı Haluk Levent, “Ben buraya sanatçı olarak değil görevini yerine getirmesi gereken bir birey olarak katıldım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu organizasyonunun muhteşemliği karşısında da sizleri selamlamak istedim” dedi. Haluk Levent, Kent Orkestrası'nın seslendirdiği "Böyledir bizim sevdamız" adlı türküye de eşlik etti.

SANA VEFA, CAN BORCUMUZ VAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmasına, “Tam kaybettik dediğimiz bir anda bize özgürlüğü, bize umudu, bize yurttaş olma bilincini yeniden hatırlatan, makus talihimizi yenip tarihimizin akışını değiştiren, aydınlık ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin büyük mimarı büyük liderimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi, saygı, özlem yetmez. Sana gönül, vefa, can borcumuz var” cümleleriyle başladı.

ÇOK ÖZLEDİK ÇOK
79 yıldır Türk Milletinin Ata'sına olan hasretinin hiç dinmediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Özlem hiç bitmedi. İçimizdeki sevgi gram azalmadı. Azalmak ne kelime, kar topu gibi büyüdü de büyüdü. Çok özledik Atam seni. Karizmanı, asaletini, zarafetini, cesaretini, devlet adamlığını, adam gibi adamlığını, vizyonunu, barışa olan inancını, içindeki o insan sevgisini, demokratlığını, hakka hukuka olan saygını, bağlılığını, çağdaşlığını, ilericiliğini, aydınlığını çok ama çok özledik ” şeklinde konuştu ve şöyle devam etti:

ATATÜRKÇÜ KESİLENLERE..
“Bize karanlık ve taassup yerine bilimin, sanatın ve aydınlığın yolunu gösterdiğin, en sıkıntılı anlarda bile umudumuzu, cesaretimizi yitirmememiz gerektiğini öğrettiğin için sana minnetarız Atam. Ve düne kadar adının anılmasına bile tahammül edemeyenler bugün birden ‘Atatürkçü’ kesildiyse, çok büyüksün Atam çok. ‘Bir zaman gelir, beni unutturmak isteyen çabalar belirebilir. Fikirlerimi inkar edenler, beni çekiştirenler çıkabilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar güçlüdür ki, Hind’den, Mısır’dan döner, dolaşır gene gelir’ sözünün değerini bugün daha iyi anlıyoruz. Nasıl bir enerji kaynağısın ki, hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorsun.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı, konuşmasının İzmirlilere hitap bölümünde ise “Gün cumhuriyetimizin temel ilkelerimize, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılma günüdür. Gün, adalete ve özgürlüklere sahip çıkma günüdür. Kimse karanlıktan çıkış için başka yollar, başka formüller aramasın. Bizim aydınlık yolumuz Atatürk, umudumuz Cumhuriyet'tir. O bir ışık. Asla sönmeyecek. Ve açtığı bu yoldan kimse dönmeyecek” diye konuştu.

 
10 Kasım'da Buca'da hayat yine durdu
 
Kaf-Kaf'a can suyu... Tüm hasılat takımın...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atatürk 10 Kasım 2017 Cuma 20:41

79 senedir Atatürk ile hesaplaşmasını bitiremeyen bu sayede oy alanlar ve sürekli olarak Gazi Mustafa veya Kemal diye bahsedenler son günlerde oy kaygısıyla Atatürk‘çü oldular.Millet yemiyor, siz rahat uyuyun mekanınız cennet olsun.

Yorumu oyla      16      5  
VAROL ZENGİNOBUZ 10 Kasım 2017 Cuma 17:04

İzmir laiktir, laik kalacak...

Yorumu oyla      16      5  
Hür düşünce 10 Kasım 2017 Cuma 15:02

Yaşasın İzmir.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
10 Kasım'da Buca'da hayat yine durdu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde Buca’da törenlerle anıldı.
79. özlem yılı Narlıdere’de anıldı
Ulu Önder, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk' aramızdan ayrılışının ...
Bayındır'da Ata için tören
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ...
 
Karabağlar Ata'sını andı
Karabağlar Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının ...
Konak'ta Atatürk türkülerle anıldı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün ...
Bornovalılar sonsuza kadar “Atatürk” dedi       
Bornova Belediyesi organizasyonunda Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi ...
 
Çiğli Ata'sını özlemle andı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 79. yıl dönümünde Çiğli'de saygı, ...
İzmir'in gurur festivali 'Altın Kedi'ye görkemli açılış
18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve ...
Karşıyaka’da Ata'ya saygı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde Karşıyaka’da ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva