HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Eylül 2019 Cumartesi - 09:52

İzmir'de notalar fidan olacak

İzmir, çok anlamlı bir organizasyon ile gündeme gelmeye hazırlanıyor. Ege Kültür Platformu Derneği'nin öncülüğünde ve Piyano öğretmeni Nilüfer Güzel’in koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan 1. Uluslararası İzmir Piyano Festivali için geri sayım başladı. 

İzmir de notalar fidan olacak

Festival 3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek ve geliri Ege Orman Vakfı’na bağışlanacak. Son dönemlerde artış gösteren ve herkesin yüreğinde yara olan orman yangınlarına müzik ile, piyano ile su vermek, fidan olmak, ormanlara karşı duyarlılığı artırabilmek amacıyla düzenlenecek olan festivale ülkemizden ve dünyadan 17 başarılı piyano öğrencisi davet edildi. Konuk piyanist Rüya Taner ve Iraz Yıldız’ın da yer alacağı, birçok değerli ismin olacağı ve sürprizler ile konuklara unutulmaz saatlerin yaşatılacağı festivale ilgi oldukça yoğun… Festivalin sanat yönetmenliğini yürüten Nilüfer Güzel, “Müziğin Umuda Dokunuşu sloganı ile başladığımız serüven bu yıl 3. Kez, ama bir festival formatında gerçekleşecek. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen piyanistlerle tanışmak, farklı kültürleri öğrenmek ve hepsinden önemlisi müziğin en güzel halini herkesle aynı duygularla hissetmek harika bir deneyim olacak benim için, herkesin keyif alacağına inanıyorum… Müzik iyi ki varsın... Tüm müzikseverleri festivalimize bekliyoruz. Festivali takip etmek isteyenler iki fidan karşılığı davetiyelerini Pan Kitabevi ve Yakın Kitabevi’nden alabilmekte… Müzik bir kez daha umuda dokunacak… Festival ile ilgili tüm bilgileri pfestivali başlığıyla instgram sayfamızdan bulabilirler…” dedi. 

FESTİVALDE KİMLER YOK Kİ!
Festivale Norveç’ten Samuel Sabbah; Almanya’dan Levonie Wiegel, Dr İnna Mints; Azerbaycan’dan Shirin Amiraslanova, Nariman Amiraslanova; İtalya’dan Davide Ranaldi; Türkiye’den Çınar Manaflı, Fikret Uçar, Mert Hakan Şeker, Nil Gökseli Elif Naz Karabulut, Batu Yıldırım, Arya Su Gülenç, Bilge Gürer, Ateş Güldoğan katılıyor… Tekerlekli sandalye dans gösterisi, trio orkestrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu festivalin diğer renkleri… Ayrıca İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Dansçı Aslı Çilek, piyanonun sihirli dokunuşlarına dansıyla eşlik edecek… İlkay Kıyak ve Volkan Severcan’ın sunumlarıyla gerçekleşecek 1.Uluslararası İzmir Piyano Festivali’ni; İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka Belediyesi  Başkanı Cemil Tugay, Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan, Ege Kültür Platformu Dernek Başkanı Okan Yüksel başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve birçok kuruluş desteklemekte, organizasyon geri plandaki profesyonel ekibiyle de dikkat çekiyor.  

MASTER CLASS İÇİN SON KAYITLAR…
Festivalde; Uluslararası ve ulusal yarışmalarda ödüller kazanan Ankara Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülnare Aziz ile genç piyanistlerin eğitimi ile ilgili büyük başarılara imza atan Dr. Inna Mints 10 yaş altındaki çocuklara ücretsiz olmak üzere isteyen herkese festival boyunca saat: 10.00- 17.00 arasında  master class eğitim imkanı sağlanacak… Piyanoya dair teknik ve yorum gücünü arttırmaya yönelik uygulamalar ve yönlendirici çalışmalarıyla piyano tutkunlarına ışık tutacak sınırlı sayıdaki Master Class kayıtları için son gün 2 Ekim Çarşamba olarak belirlendi…

3 Ekim Perşembe Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde, 4 Ekim Cuma İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek festivale tüm İzmirliler ve müzikseverler bekleniyor.

 
Çiğli'de türkü şöleni
 
Karabağlar büyük ustayı unutmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da Caz zamanı
İzmir'de Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odasının destekleriyle düzenlenen ve ...
İzmir'de Pasta Festivali başladı
PASTART İzmir Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu ...
Vatka Grubu'ndan sokak hayvanları için ‘O Beni Sevmedi’ şarkısı
İzmirli müzik grubu Vatka sokakta yaşam mücadelesi veren hayvanlarının ...
 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
PASTART İZMİR için geri sayım
27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek PASTART İZMİR - Uluslararası ...
Alsancak Garı’nda ‘Son Buharlı’ sergisi
Türkiye'nin 1943 yılından bu yana hizmet veren, çalışır durumdaki son ...
 
Çeşme'de Hüsnü Şenlendirici rüzgarı
İzmir'in Çeşme ilçesinde sahne alan klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, ...
Foça'da Gazi Kadınlar anısına tiyatro gösterisi
Milli Mücadelenin Kahraman Kadın Gazileri, Foça Belediyesi Reha Midilli ...
Kurtuluşun sergisi İzmir’de
Kurtuluşun sergisi İzmir’de
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva