HABERLER>SAĞLIK
2 Mayıs 2017 Salı - 10:46

İzmir'de kanserli çiftin büyük azmi

İzmir'de, kalınbağırsak ve akciğer kanserlerini yenen şef aşçı Talat Cankıymaz, kurduğu Kolostomili ve Ostomililer Derneği sayesinde, kendisi gibi kalınbağırsak kanseri geçiren Filiz Cankıymaz ile tanışıp evlendi. Çift şimdi dernek çatısı altında, kalın bağırsak kanseri hastalarına yardım ediyor.

İzmir de kanserli çiftin büyük azmi

Bodrum'da Fransız ve İtalyan mutfağı şef aşçısı olarak çalışan Talat Cankıymaz, 2002 yılında kalın bağırsak kanserine yakalandı. Cankıymaz'ın kalın bağırsağının 40 santimi alındı. Geçirdiği operasyonun ardından işini bırakmak zorunda kalan Cankıymaz, malulen emekli oldu. 2011 yılında ise bu kez akciğer kanserine yakalandı. Cankıymaz'ın akciğerinin bir bölümü, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçirdiği operasyonla alındı. İki kez ağır tedavi sürecinden geçen Cankıymaz, kendisi gibi kolostomili hastalara yardım etmek, haklarını savunmak, yaşam kalitelerini artırmak için Kolostomili ve Ostomililer Derneği'ni kurdu. Dernek bünyesinde çalışmalarına devam ederken, kendisi gibi kolostomili Filiz Cankıymaz ile tanışarak evlenen Talat Cankıymaz, "Eşime 28 Aralık 2013 tarihinde kanser teşhisi konmuş. Tedavi sürecinde içine kapanınca ablası bana ulaştı. Dernek faaliyetlerini internetten gördüğünü söyledi, yardım istedi. Bu şekilde tanışmış olduk" dedi.

'YAŞAM ENERJİSİNİ GÖRDÜKÇE AŞIK OLDUM'
Filiz Cankıymaz da eşinin kendisini yeniden hayata bağladığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

"Ben ön muhasebe elemanı olarak çalışıyordum. Kanser nedeniyle malulen emekli oldum. Tabii yavaş yavaş içime kapandım. Ablam Talat'ı internetten bulmuş. Tanıştık, sağolsun bana çok yardım etti. Onun insanlara yaklaşımını, yardımseverliğini gördükçe, yaşam enerjisini gördükçe aşık oldum. Evlenmeye karar verdik ve 20 Eylül 2015'te evlendik."

DAHA ÇOK HASTAYA ULAŞMAK İÇİN YARDIM BEKLİYORLAR
Eşi ile birlikte dernek faaliyetlerini yürüttüklerini, yalnız kalan yaşlı hastaların torba bakım ve vücut temizliğini yaptıklarını anlatan Talat Cankıymaz, daha çok hastaya yardımcı olabilmek için devlet ve hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Talat Canyılmaz şöyle konuştu: "Yalnız kalan kolostomili hastaların torbalarını değiştiriyorum. Derneğin faaliyetlerini emekli maaşımla yürütmeye çalışıyorum. Devletimiz, hayırseverlerimiz derneğimize sahip çıksın. İzmir'de 3 binden fazla torbalı hasta var. Hiçbiri hasta olduğunun bilinmesini istemiyor. 'Ben torbalıyım' dedikten sonra normal insanlar konuşmak dahi istemiyor ve  hemen kaçıyor."

KOLOSTOMİLİLER PİKNİKTE BULUŞACAK
Kolostomili hastaları sosyal yaşama katabilmek için çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini belirten Talat Cankıymaz 14 Mayıs'ta Buca Cennet Vadisi'nde kolon kanseri hastalarını ücretsiz piknikte biraraya getireceklerini kaydederek şöyle dedi:

"Pikniğin giderlerini derneğimize ücretsiz torba sağlayan medikal firması karşılayacak. İzmir içinden katılım kolay oluyor. Geçen yıl 57 kişi vardı. Ardahan, Sivas, Kocaele, Aydın, Ankara gibi illerden gelenler oldu. İmkanı olanlar gelebiliyor ancak, yol ve barınma için imkanı olmayanlar gelemiyor. Derneği arayarak yardım istiyorlar. Ben bir iki tanesini misafir edebiliyorum, gücüm ancak bu kadarına yetiyor. Derneğin herhangi bir bağışçısı yok. İş adamlarından yardım istediğim oluyor. Derneğin hiçbir geliri de yok. Derneğimize yardım bekliyoruz. Destek olunursa daha çok insana ulaşabiliriz. Şehir merkezindeki hastalara engelli ulaşım kartımızla seyahat ederek ulaşıyoruz. Ancak şehir merkezi dışındakilere de ulaşabilmek için yardıma ihtiyacımız var." (DHA)

 
PTT uyardı: Telefonlarınızdan o uygulamayı silin
 
Ege'de SonSöz güvenli ellerde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyada bir ilk: Türkiye üretecek!
Sağlık Bakanı Akdağ, "Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. ...
'Nargile kalp ritmini bozuyor'
Nargile kullanımının insan sağlığını ne şekilde etkilediğini gösteren ...
İzmir'de doktoru tehdit eden gence ibretlik ceza!
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin acil servisinde doktorla tartışan kişiye, ...
 
Türkiye'de bir ilk: Kanser hastasına...
Türkiye'de 2009'da ilk başarılı akciğer naklini gerçekleştiren Prof. Dr. ...
Karabağlar'da kadınlara 'erken tanı' çağrısı
Karabağlar Belediyesi tarafından halk sağlığını korumak ve toplumda meme ...
'Gurme İzmir'den ülkeye mesaj: Çare organik ürünler!
İzmir Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Amerikan Sağlık ...
 
TÜİK açıkladı: En fazla ölüm bu hastalıktan
TÜİK verilerine göre, Türkiye'de en fazla ölüme dolaşım sistemi hastalıkları ...
İzmirli Ferhat'ın tek isteği yürüyebilmek
İzmir'in Konak ilçesinde, 2 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ...
Sağlıkta şiddet durmuyor: İzmir için ürkütücü rakamlar
Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde düzenlenen  "Sağlıkta Şiddet" ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva