HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2018 Çarşamba - 19:52

İzmir'de hükümlü işçilerden insan zinciri!

OHAL kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre, kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya alınacak. Fakat hükümlü işçiler ve emekliliği dolan işçiler kapsam dışında kaldı. DİSK, hükümlü taşeron işçilerin kadroya alınması için İzmir’de işçilerle birlikte insan zinciri oluşturdu.

İzmir de hükümlü işçilerden insan zinciri!

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması için çıkarılan 696 sayılı KHK’ya göre, hükümlü ve emekliliği dolan işçiler, kadroya alınmayacak. İzmir’de de sayıları binleri bulan taşeron işçiler, işlerini kaybetmemek ve kadroya alınmak için eylemlerini sürdürüyor. 2 Şubat’ta Bayraklı Belediyesi’nde çalışan işçilerin yaptığı eylemin ardından bu kez Bornova Belediyesi'nde çalışan işçiler sokağa çıktı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 7 No'lu Şube’de örgütlü olan işçiler, Bornova Meydanı’nda kadro talebi ile eylem yaptı. CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger’in destek verdiği eylemde, işçiler "Suçlu değil işçiyiz sendikayla güçlüyüz", "Kadro hakkımız gasp edilmez" sloganları attı. Ayrıca "Ekmeğime, geleceğime dokunma", "İşsizlik değil, yaşanacak ücret istiyoruz", yazılı dövizler taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Kemal Köroğlu, düzenlemenin eşitsiz, ayrımcı ve kamu istihdamına uygun olmadığının altını çizerek hukuk dışı ve adaletsiz olduğunu ileri sürdü. Belediye şirketine geçişte 657 sayılı kanunun uygulanmasının keyfi bir karar olduğunu savunan Kemal Koroğlu, emekliliği gelen işçilerin işten çıkarılmasına da değinerek, şunları söyledi:

"Kadro mücadelesini eşitlik arayarak sürdüreceğiz. Hiçbir hükümetin, hiç bir belediyenin işçiler arasında ayrım yapma ve eşitsiz davranma hakkı yoktur. Bizler suçlu değiliz, işçiyiz ve sendikamızla güçlüyüz. İş ekmek olmadığı için sürece barış ta olmayacak. Kadro hakkımızı gasp ettirmeyeceğiz."

BAKANLARA SESLENDİ
Daha sonra konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da hükümetin kadro düzenlemesinin lütuf olmadığını ileri sürdü. İşçilerin, İzmir’in çöpünü topladığını, suyunu getirdiğini kaydeden Memiş Sarı, hükümlü olan işçilerin çalışma haklarının elinden alınmaması gerektiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Sarı, şöyle dedi:

"Eski hükümlü arkadaşlar zaten çalışma hakkına sahipti. Çalışırken işimizden edilmek istemiyoruz. Hükümlü olmamız çalışma halkımızın elimizden alınmasına sebep değildir. Bakanlara sesleniyorum insanların çalışma hakkını engellemeyin. Çalışma insan hakkıdır. Hakkımıza sahip çıkıyoruz. Sesimize kulak verin."
Sarı, işçilerin sesine kulak verilmemesi halinde her hafta sokaklarda olacaklarını açıkladı. İşçiler açıklamanın ardından işçiler kol kola girerek Bornova Meydanı çevresinde insan zinciri oluşturdu. Bir süre ıslık ve alkışlarla protestolarını sürdüren işçiler daha sonra dağıldı. (DHA)

 
Ve açıklama geldi: Dostluğumuz bitmiştir!
 
CHP İzmir'i sarsan ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e 'tarihi' müjde! Dev müze için ilk adım
İzmir’de yapılması yıllardır gündemde olan Ege Uygarlıkları Müzesi için ...
İZTO başkan adayı Özgener'den 'Atölye Kent' müjdesi
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Özgener, ekonominin ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL, ABD pay piyasalarından gelen son dakika haberleri ve satış baskısının ...
 
Nusr-et'ten flaş karar! Adını değiştiriyor
ABD'de ikinci restoranını New York’ta açan Nusr-Et, yemeklerin pahalı ...
Sektör altın buldu: Şey'i bile dolarla!
Türkiye’de milyonlarca ton tavuk gübresi artık elektrik enerjisine dönüştürülecek. ...
Türkiye'deki perakende devinden kötü haber!
Fransız perakendecilik devi Carrefour, 2014 yılında Dia'dan devraldığı ...
 
Kordon’un patronu Şanlı tek hayalini açıkladı: Olursa çok güzel olur!
Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı, “Kordon benim aşkım. İzmir’in ...
Otobüslerde yeni dönem devreye giriyor: Artık...
Hükümet, trafik kazalarının önüne geçmek için harekete geçti. Kamera zorunluluğunun ...
İşte yerli WhatsApp'ın özellikleri!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni geliştirilen uygulama 'PTT Messenger' ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva