HABERLER>EKONOMİ
6 Şubat 2018 Salı - 11:07

Kordon’un patronu Şanlı tek hayalini açıkladı: Olursa çok güzel olur!

Kordon İş Adamları Derneği Başkanı Şanlı, “Kordon benim aşkım. İzmir’in kimliği olan bir yeri. Tek hayalim olan şey Kordon’da bir tramvay… Eski nostaljik olan tramvay. Düşünün işletmenizin önünde Taksim’deki gibi tın tın gidiyor. O da olursa Kordon çok güzel olacak” dedi.

Kordon’un patronu Şanlı tek hayalini açıkladı: Olursa çok güzel olur!

EGEDESONSÖZ- İzmir Kordon İş Adamları Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Ömür Şanlı, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Şanlı Kordon’daki düzenlemeler, dernek çalışmaları hakkında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti bünyesinde politika yapan Şanlı ayrıca ilerleyen dönem için bir hedefi olduğunu da söyledi.

YENİ BİR HEYECAN GELMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM
İzmir Ticaret Odası’nın Nisan’da gerçekleşmesi planlanan seçimleri için konuşan Şanlı, “Kordon esnafından 2 arkadaşımız Ticaret Odası üyesidir. Onlar değerlendirecektir. Şimdiden şu olur bu olur demek yönlendirme olur. Ama biz bir araya gelip doğru adayı değerlendireceğiz Mahmut Özgener 12 projeden bahsediyor. 3 aday olacak. Hayırlısı olsun diyorum. Yeni bir heyecan gelmesi gerektiğine inanıyorum. Esnaflarla ilgili şu ana kadar bir çalışma olmadığı tespitlerimiz arasında. Biz Kordon esnafları olarak gerekenleri yapıyoruz ama onların da destek çalışması yapması gerekiyor. Ama o heyecanı yitirdiklerini görüyoruz” yorumunu yaptı.

 

DAHA GÖSTERİŞLİ BİR HALE GELECEK
Kordon’un daha gösterişli bir alan haline gelmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Şanlı, “Tente düzenlememiz bitti. Kordon daha güzel olacak. Biz vatandaşlarımızı yağmur ve soğuktan koruyacak yeni bir proje istiyorduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Sekreter Buğra Gökçe ile konuştuk. Dosya sunduk.  Bunlar olduktan sonra Kordon kurtulmuş olacak. Eskiden Kaddafi çadırları denilen unsurlardan arındırılacak. Gölgelikler olacak. Her işletmenin ismi yazacak. Üstü açılıp kapanabilen güzel görünümlü yerler olacak. Gelip kahvenizi içtiğinizde fon müziği olacak. En büyük sıkıntılarımızdan birisi telif hakkı. En son bir mahkemem vardı. Beraat ettik. Mahkeme, ‘TV yayını yapan işletmelerden telif hakkı isteyemezsiniz’ dedi. Kordon’un otopark sorunu çözüldüğünde trafikten arındırılmalı. Sonrasında açık hava müzesi gibi olacak. En çok turistin geldiği nokta olur. Fotoğrafın en çok çekildiği sahil şeridi olur. Ege Bölgesi’nden gelen birçok kişiyi hafta sonları Kordon’da ağırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

KORDON’DA İŞLER İYİYSE…
Kordon’daki yoğunluk seviyesinin İzmir’deki ekonomik duruma ölçüt olduğunu vurgulayan Şanlı, “Bazı arkadaşlar biz İzmir ekonomisini Kordon’la ölçüyoruz diyorlar. Evet Kordon’da işler iyiyse ekonominin olumlu olduğu biliniyor” dedi.

İŞGALİYELER KONUSUNDA YARDIMCI OLMALARINI İSTİYORUZ
Şanlı geçtiğimiz ay Kordon’da rüzgarın ters tepmesiyle oluşan doğal afet hakkında açıklamalarda bulundu. Şanlı, “Bu bir doğal afetti. Dalgalar 4 metre yükselmiş. En çok etkilenen işletmeler bize bildirdi. Biz de İZSU’nun ve Büyükşehir’in yetkililerine ilettik. Ve anında müdahale ettiler. Sadece yağmur yağsa o su oradan gidiyor ama lodosun ters tepmesinden dolayı işletmelerimize kadar geldi. Ani müdahale sonrasında daha az etkilendik. Bazılarının sigortası vardı bazılarının yoktu. Büyükşehir ve özellikle Konak Belediyesi’nden biraz yardımcı olmalarını bekliyoruz. Sema Hanım’la görüşeceğim. Hiç olmazsa işgaliyeler konusunda bir süre yardımcı olurlarsa seviniriz” diye konuştu.

DERNEĞE HEP İŞ ADAMI KİMLİĞİMLE GİRDİM
Aynı zamanda AK Parti bünyesinde siyaset yapan Şanlı, “Biz kordon esnafı olarak ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Önceden esnafın yerel yönetimlerle kavgalı bir görüntü vardı. Ben oraya hep iş adamı kimliğimle girdim. Hiçbir zaman siyasi kimliğimle bir faaliyette bulunmadım. Eğer siyaset yapılacak partiler orada” dedi.

BİZİM DE BİR HEDEFİMİZ VAR AMA…
İlerleyen dönemde siyasi hayatında kafasında bir hedef olduğunu belirten Şanlı, “Herkesin bir hedefi vardır. Bizim de bir hedefimiz var ama önümüzdeki süreçte inşallah hayırlısı olacaktır” diye konuştu.  

KORDON BENİM AŞKIM: TEK HAYALİM NOSTALJİK TRAMVAY
Tek hayalim olan şey Kordon’da bir tramvay… Eski nostaljik olan tramvay. Düşünün işletmenizin önünde Taksim’deki gibi tın tın gidiyor. Bir tek o hayalim var. O da olursa Kordon çok güzel olacak. 2.8 kilometre gidip gelecektir. Çok keyifli ve güzel olur. Kordon benim aşkım. İzmir’in kimliği olan bir yeri. 6 ay içinde tente sorunlarının bittiği, Kordon’da misafirlerimizi ağırladığımız bir yer olacak. Ufak tefek sorunlar bittiğinde İzmirlinin bir pırlantası olacak” açıklamasında bulundu.

SIKINTILI SÜREÇLER YAŞIYORUZ AMA AŞILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İzmirlinin yerel yönetimlerden memnun olduğu anketin hatırlatılması üzerine konuşan Şanlı, “Hizmet anlamında sıkıntılı süreçler de yaşıyoruz ama bunun aşılacağını düşünüyorum. Tramvayla ilgili çalışmalar var. Bittikten sonra şehrimize faydalı olacaktır. Hangi parti olursa olsun, yerel yönetimlerin merkezi hükümetle uyumlu çalışması lazım” dedi.

 
Geleceğin yıldızları Karşıyaka'da yarışıyor
 
Balçova’da Şehit Çubukçu için Mevlid okutuldu
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yurt 7 Şubat 2018 Çarşamba 10:19

lordpnda meyhaneden başka birşey yok hergün şehitlerimiz var. Birgünde işyerlerinin kapatıp şehitlerimizi Hatırlayın siz neyin kafasını yaşıyorsunuz. Vur patlasın Çal oynasın

Yorumu oyla      12      5  
7 Şubat 2018 Çarşamba 08:40

kordon işini bırakın artık. apartman altı birahane lokantalardan izmir marka olmaz. Esas marka Kemeraltı ile olur. Gündüz alışveriş geceleri ise Didim Bodrum Antalya gibi gece hayatı ile 24 saat yaşayan bir yer konseptini yerleştirebilirseniz İzmir dünyaca ünlü turizm şehri olur. kordondan isterse 100 sene geçsin birşey olmazzzzzz.bırakın bu işleri.

Yorumu oyla      14      5  
Rumeli 6 Şubat 2018 Salı 20:44

Tebrikler küçük piriştina

Yorumu oyla      11      6  
sezarın hakkı sezara 6 Şubat 2018 Salı 18:50

Ömür şanlının hedefleri ve projeleri güzeldir ancak üye oldugu parti AKP malesef. İzmirdeki hiç bir projesine destek gelmez. devletin de zaten izmire olan yatırımd esteği minumum da. belediye ile işbirliği içinde olması lazım .uzun dönemde bunu pek sağlayabilmiş değiller.

Yorumu oyla      14      6  
Misafir 6 Şubat 2018 Salı 18:34

Önce su mekanları çadır kentten kurtarın dışarıdan hiç güzel gözükmüyor taslar yerinden oynamis trafik rezalet ondan sonra düşünülebilir bence nostaljik tramvay başkanım

Yorumu oyla      13      6  
Balkanlılar 6 Şubat 2018 Salı 16:59

Hep destek tam destek

Yorumu oyla      13      7  
Seydibaba 6 Şubat 2018 Salı 14:52

Sn Başkanım sizi ilgiyle izliyorum parti çalışmalarınızdan ziyade iş adamı kimliğiniz ile de gayet güzel çalışmalar içerisindesiniz sizi İzmir’in metropol ilçelerinde yetkili bir makamda görmek isteriz eminim ki çok güzel işler çıkartırsınız bu yorumu içten ve samimiyet ile yazıyorum sevgiler saygılar sunarım

Yorumu oyla      13      7  
ali inanc ulku 6 Şubat 2018 Salı 13:06

baskanim biz karsiyakayada kordonada bu travaydan istemistik ama yetkili yetkisizler hafif rayli sistem yapti basarilar dilerim omur baskan saygilar

Yorumu oyla      12      13  
seydikoylu 6 Şubat 2018 Salı 12:00

Oomur başkanım Konağa çok hizmetin oldu seni Konak''tan belediye başkanı görmek istiyoruz

Yorumu oyla      12      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otobüslerde yeni dönem devreye giriyor: Artık...
Hükümet, trafik kazalarının önüne geçmek için harekete geçti. Kamera zorunluluğunun ...
İşte yerli WhatsApp'ın özellikleri!
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yeni geliştirilen uygulama 'PTT Messenger' ...
Yüz binlerce taşeron işçi bu haberi bekliyor!
Taşerona kadro verilmesi konusunda geçtiğimiz dönemlerde yayınlanan Kanun ...
 
Bakan açıkladı: Bunu yapana 300 koyun ve maaş!
Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini ...
Taşeron sınav sonuçları o tarihte!
Kadrolu pozisyonda çalışmak için geçtiğimiz günlerde kadro başvurularını ...
TÜİK, enflasyon rakamlarını açıkladı
TÜİK, yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre tüketici enflasyonu ...
 
Dolar yeni haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Geçtiğimiz haftayı dar bantta hareket ederek tamamlayan dolar kuru yeni ...
ABD’li sigorta devi Türkiye’den çekiliyor!
Dünyanın sayılı sigorta devleri arasında yer alan Amerikalı Liberty Sigorta, ...
Bergama'da esnaflar Başsan ile 'devam' dedi
Bergama Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koperatifi'nin 2 aday ile ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva