HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:52

İzmir'de gündem 'şato' kararı: CHP'den ilk destek, AK Parti'den ilk tepki!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Varyant’ta bulunan ‘Şato’yu konut olarak kullanacak olmasıyla ilgili mesaj yayınlayan CHP’li Mercan, “Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse... İzmir'i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise yaptığı yazılı açıklama ile Soyer'i eleştirdi.

İzmir de gündem  şato  kararı: CHP den ilk destek, AK Parti den ilk tepki!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Seferihisar’daki ikametini merkeze taşıma kararı aldığı öğrenildi. Soyer ailesi Konak Varyant’ta bulunan ve yıllarca konuk evi olarak kullanılan ve ‘Şato’ olarak bilinen Büyükşehir Belediyesi’ne ait mülkü kullanacak.

Başkan Soyer’in evinden belediyeye bisiklet ile gidip gelmesi bekleniyor. Ayrıca mülk geçmiş yıllarda birkaç kez eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde belediye başkanlarının toplantı yaptığı adres olmuştu. Soyer’in kararı kamuoyunda şimdiden tartışma konusu haline gelirken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan açıklamalarda bulundu. Soyer’in ‘Şato’ kararına destek olan CHP’li Mercan Urla villaları ve vali konağı uygulamasını örnek gösterdi.

Mercan’ın ‘Şato Vakası’ başlığıyla sosyal medya hesabından yayınladığı o yazı:

31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimle, göreve gelen belediye başkanlarına, son günlerde basın ve sosyal medyada, eleştiriler artmaya başladı.

Bu eleştirileri biraz erken bulmakla birlikte, bunda seçim vaatlerinin sonucu beklentilerin de yüksek olmasına bağlıyorum.

Gelelim, Varyant'ta bulunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olan Şato'nun, Başkan Tunç Soyer tarafından konut olarak kullanılmak üzere hazırlıkların başladığı konusuna.

Şato, Varyant'ın, eski İzmir'in simgesi bir yapıdır. Ben içine bir kez girebildim. Bir avukat grubu ile buluşmamız olmuştu orada. O kadar. Gördüğüm kadarıyla, sade bir bina. İzmir'e hakim konumda.

İzmir valisi devletin memurudur. Atama ile gelir, gider. Ancak uzun yıllardır, Güzelyalı'da, bölgeye de adını veren Vali Konağında oturur. Kimse de bir şey demez.

Yaklaşık 10-12 yıl önce, Alaybey sırtlarında, Gazeteciler Cemiyeti Ormanının içindeki ağaçlar da kesilerek, Deniz Kuvvetlerine ait Gözlemevi yıkılıp yeniden yapıldı ve o tarihlerdeki İzmir adayı, aynı zamanda Bakan, Binali Yıldırım'ın kullanımına verildi. Yıldırım, İzmir'e gelişlerinde bu binayı öyle ya da böyle kullandı. Biz İzmir Barosu Çevre Komisyonu ve Bayraklı Belediyesi davalar açtık. Hakkından gelemedik. İtiraz eden oldu mu başka? Ben duymadım.

Yine bir örnek Urla Villaları. 2 tanesinin kimin için yapıldığını... Dar bir lokasyon için Doğal SİT Kararının değiştirildiğini, yine aynı alan için Şehircilik ve Planlama İlkelerine tamamen aykırı planlar yapıldığını, mahkeme kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz.

Dahası var. İşlevi ve hukuki durumu gereği tamamen bağımsız olması gereken Merkez Bankası İzmir Şubesi'nin Konak'taki üst katı boşaltılarak, o zaman ki Başbakan Davutoğlu'nun emrine amade hazırlandığını hepimiz biliyoruz. Başbakanlık filan kalmadı ama binayı da boşaltmadılar.

Şimdi bu kadar hukuksuz imalatlar, kullanımlar varken, Şato'nun, seçimle gelmiş ve İzmir'i temsil eden Başkanı tarafından kullanılmasına itirazlarımızı yaparken, el insaf!

Şimdi, Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse... İzmir'i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur.

AK PARTİ'DEN TEPKİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise yaptığı yazılı açıklama ile Başkan Soyer'in 'Şato' hamlesini eleştirdi.  Hızal, "Sayın Başkan buraya taşınarak işe bisikletle gelip gideceğini ifade ediyor ancak bir tarihe sahip bu yerin vatandaşlarımıza hizmet vermesini sağlamak yerine şahsına tahsis etmesi son derece yanlıştır. İzmir'in o kadar çok yeri varken burayı kendisine tahsis etmesi oldukça yanlış bir karar olacaktır" diye konuştu.

"ARTIK ŞEHİR İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN"
Hızal, "Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı için bugün de kendisi için konut peşine düşen Tunç Soyer'e açık çağrımdır, bu şahsi meseleleri bıraksın ve artık şehir için bir şeyler yapmaya başlasın. Bir yandan tasarruftan bahsediyor, bir yandan partili belediye başkanlarına ve kendisine konut tahsisiyle uğraşıyor" ifadelerini kullandı.

"İŞİ ZOR"           
Belediyeye bisikletle gidip geleceğini söyleyen Soyer'e zorlanacağını hatırlatan Hızal, "Her inişin bir de çıkışı var. Belediyeye giderken zorlanmaz belki ama yoğun mesaisinin ardından eve dönerken işi zor. İlla bisiklete binmek istiyorsa gün içerisindeki toplantılarına bisikletle gitsin. Sırf bisiklet kullanacak diye tarihe ve vatandaşlara haksızlık yaparak söz konusu mekanı konut haline çevirmemelidir" dedi.

 
Altay'da Töraydın kongreyi bekliyor
 
AYM'den Osman Kavala kararını verdi
YORUMLAR
Toplam 44 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 23 Mayıs 2019 Perşembe 14:47

yalan yok bu sefer olmadı başkan !

Yorumu oyla      6      5  
KARABAĞLAR 23 Mayıs 2019 Perşembe 11:21

EKREM İMAMOĞLU olsaydı asla böyle bir şey yapmazdı

Yorumu oyla      9      6  
Işık Dikicigil 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:32

Böyle bir şey yapacağını tahmin etmiyorum.

Yorumu oyla      8      5  
göçmen 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:11

eleştirmiş olmak için eleştiri yapmayalım.İzmirliler olarak Şehrin B.Şehir belediye başkanı nerede oturacağını değil neler yaptığını takip etmeliyiz

Yorumu oyla      4      11  
izmirim 23 Mayıs 2019 Perşembe 10:05

İzmir halkının kullanımına sunulması daha doğru olurdu.

Yorumu oyla      10      5  
bornova 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:55

Ben Chp li biri olarak sarayı eleştirdiğimiz gibi bunu da eleştireceğiM tabi ki bizim partimizin başkanı diye bu yanlışa göz yumacak ses çıkarmayacak değiliz, bu durumda vatandaş olarak sarayın parasını ödediğimiz gibi suyu elektriği,doğalgazı , içinde ki çalışanların parasını vergimizle biz ödeyeceğiz değil mi ?

Yorumu oyla      7      5  
izmir 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:46

Atıl duran bir bina değildi kritik toplantıların önemli konukların ağırlandığı binaydı orası bu zamana kadar . başkanlar bu amaçla kullandı orasını hep.

Yorumu oyla      8      6  
ibrahim 23 Mayıs 2019 Perşembe 09:17

Ben başkanın nerede oturduğuna değil, ne yaptığına bakmayı tercih ederim. Neredeyse 2 aylık başkan daha yarım iş diyebileceğimiz bir icraatini göremedik. %50 indirimli toplu taşıma saatleri fiyaskodan başka birşey değil. Başka bir kişinin parmağı yoksa eğer, seçimden beri toplu ulaşım otobüs seferleri kısmında ciddi aksaklıklar yaşanıyor. Ara sıra değil, bazı hatlarda tüm gün bu sıkıntılar devam ediyor.

Yorumu oyla      10      5  
acıklı 23 Mayıs 2019 Perşembe 08:57

3000 lira verip bi ev kiralayamıyormu? Halkın şatosuna niye el koyuyor. Şato kafeterya olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
23 Mayıs 2019 Perşembe 08:34

Tunç Soyer bey, Çiğli'den konut alsın. Bu sayede şehrin kuzeyi dahada gelişir.

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti Foça’da başkan hastalandı, sekreter atandı
İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, sağlık sorunları nedeniyle Foça İlçe ...
CHP'li Polat açıkladı... Ayakkabı sektöründe kriz!
CHP’li Mahir Polat’ın ayakkabı sektöründeki krizle ilgili soru önergesine ...
CHP'li Bakan avukatların kilitlenmesini sordu!
CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, hak ihlalleri ile anılan Harmandalı ...
 
Erdoğan: Hepimiz Türkiye gemisinin yolcularıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "82 milyon vatandaşımızı 'Türkiye ortak paydası' ...
CHP İzmir’den ulaşım seferberliği: İstanbul yolcusu kalmasın
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla yenilenmesi kararı alınan İstanbul ...
YSK'nın gerekçeli kararı tekrar erteledi!
YSK, gerekçeli kararla ilgili bugün de açıklama yapmayacak. Karar yarına kaldı.
 
CHP'nin tüm milletvekilleri İstanbul'a çağrıldı
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayo İmamoğlu, seçim kampanyasını ...
Kılıçdaroğlu: TRT halkındır, halkın kalmalı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, '15 Temmuz'dan sonra bizi TRT'ye davet ettiler ...
Şoförler Odası'nın Başkanvekili Özkan AK Parti yönetiminde!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti teşkilatlarına ‘esnafın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva