HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2013 Cumartesi - 09:19

İzmir de ‘Gezi için direndi! Sokaklar savaş alanı!

İzmir’de dün akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'ndaki polis müdahalesini prostesto etmek için bira raya gelen yaklaşık 10 bin kişi yürüyüş yaptı, slogan attı. Grubun bir kısmı dağılırken, AK Parti Konak İlçe teşkilatı binasına yürümek isteyen geri kalan diğer grup engellenince olay çıktı. Kentin dört bir yanı eylemlere ve polisin müdahalesine tanıklık etti.

İzmir de ‘Gezi için direndi! Sokaklar savaş alanı!

İZMİR - Çeşitli Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen yaklaşık 10 bin kişi, Taksim Gezi Park'ı olaylarına tepki göstermek için dün saat 19.00 sıralarında, Alsancak İskelesi'nde bir araya geldi. 

- Ege'den ortak ses: Diren Gezi Parkı!...

"Her yer Taksim her yer direniş", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Satılmış medya istemiyoruz" ve "Hükümet İstifa" sloganları atan eylemciler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yürüyüşe geçti. Yaklaşık bir saat süren protesto Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.
 
AK PARTİ İLÇE BİNASI ÖNÜNDE OLAY ÇIKTI
Bir kısım eylemci buradan ayrılırken diğer bir kısım eylemci de çimenlerin üzerine oturup beklemeye başladı. Herhangi bir olayın çıkmadığı protestonun ardından bir süre meydanda oturan bu grup daha sonra Basmane'deki AK Parti Konak İlçe Teşkilatı binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis eşliğinde yürüyen guruba önce müdahale edilmedi. İlçe teşkilatının önüne gelen topluluk burada da bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından grup, binasının önüne yürümek istedi. Polis barikatını geçmeye çalışan gruba gaz ve tazyikli suyla müdahale edildi. Püskürtülen grup ikiye ayrılarak yaklaşık 20 metre geriye çekildi. 

 
GAZ KULLANMADIĞI İÇİN POLİSE TEŞEKKÜR
Basmane Otobüs Durakları'nın bulunduğu güzergahtaki yol ile Doktor Refik Saydam Bulvarı, gruplar tarafından kapatıldı. Doktor Refik Saydam Bulvarı'nı iki saat boyunca trafiğe kapatan grup, polise herhangi bir saldırıda bulunmayınca topluluğa basın açıklaması için izin verildi. Basmane Meydanı'na doğru yürüyen bu grup, araç trafiğine kapanan meydanda basın açıklamasını okudu. Ardından yaklaşık 30 dakika dans edip şarkılar söyleyen protestocular dağıldı. Buradaki protestocuların polis ekiplerine gaz kullanmadığı için teşekkür etmesi de dikkat çekti.
 
ÇOK SAYIDA GÖZALTI OLDU
Basmane Otobüs Durakları'nın bulunduğu noktada yolu kapatan diğer grup ise polise taş, sopa, cam, bira şişesi ile saldırıda bulundu. Devrilip ateşe verilen çöp konteynırları ve çevreden toplanan eşyalarla polis ekiplerine karşı yolda barikatlar oluşturdu. Gruptakiler ellerine geçirdikleri maddeleri hedef gözetmeksizin polisin üzerine attı. Yaklaşık 3 saat boyunca burada protestolarını sürdüren kalabalık, yoğun müdahale karşısında Şair Eşref Bulvarı üzerinden kaçmaya başladı. Gediz Üniversitesi'nin Çankaya Yerleşkesi binasının camlarını kıran ardından Şair Eşref Bulvarı üzerindeki Mc Donald binasını da taş yağmuruna tutan eylemciler, Talatpaşa üzerindeki Sevinç Pastanesi'nin önündeki yolu kapattı. Saat 23.30'den itibaren başlayan bekleyiş burada 02.00'ye kadar sürdü. İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın bölgeye gelmesinin ardından Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler toplumsal müdahale araçları TOMA'lar ile eylemcilerin üzerine gitti. Geri püskürtülen eylemciler arasında yakalanan çok sayıda kişi gözaltına alındı.
 
SABAHA KADAR DAĞITILAMADI
Kıbrıs Şehitleri Caddesi başta olmak üzere eylemciler çevredeki sokak ve bulvarlara kaçtı. Buradan polis ekiplerine taş atmayı sürdüren eylemciler saat 04.00 olmasına karşın dağıtılamadı. Polis ekiplerinin tazyikli su ve gaz silahı ile müdahaleleri sonuçsuz kalınca eylemcilerle görüşüldü. Görüşme sonrası güzargahta bulunan resmi ekipler geri çekildi, bölgeden uzaklaştı. Olay yerinde uzaktan sadece eylemcileri sivil ekipler takip etti. Yaklaşık 45 dakika burada bekleyen grup ardından çevreye dağıldı. İlk belirlemelere göre olaylarda 4'ü polis olmak üzere 5 kişi yaralandığı öğrenildi. Olaylar sırasında çok sayıda işyerinn camının kırıldığı özelliköle bankaların ATM'leri de olmak üzere camlarına zarar verildiği ve sprey boyayla sloganlar yazıldığı görüldü.

Bu arada Buca, Karşıyaka ve Bornova Kredi Yurtlar Kurumu Kız Erkek Öğrenci Yurdu yerleşkesinde de protesto gösterileri yapıldığı görüldü.



SAVAŞ ALANI GİBİ
Gezi Parkı olaylarına tepki göstermek için toplanan ve dün akşam saatlerinden itibaren süren eylem gündüz de devam etti. Gündoğdu Meydanı'nda dağılan topluluk, saat 06.30'da Basmane Meydanı'nda yeniden bir araya geldi. AK Parti Konak İlçe Teşkilatı binasına bir kez daha yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Taş ve şişe atan topluluk çevreye zarar verirken, sabahki olaylarda da çok sayıda gözaltı işlemi uygulandı. Atılan taşların isabet ettiği ismi öğrenilemeyen bir polis müdürü de yaralandı.
 
Gündüz kentin sokaklarında yapılan kontrollerde şehrin savaş alanından farksız bir hal aldığı görüldü. Zarar tespit işlemi yapıldıktan sonra tüm gece süren eylemin faturasının da ortaya çıkacağı belirtildi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 1 Haziran 2013 Cumartesi 18:23

Bugün Devlet Bahçelinin röportajına çok sinir olduğumu söylemeliyim, üzerine basa basa bu eylemlerde mhp'li bir tek kişinin bile olmadığını söyledi. Anlaşılan o ki başbakanın onu solcularla el ele kol kola diye yermesinden korktu. Sayın Bahçeli şunu bilmelidir ki söz konusu vatan ise gerisi teferruattır, bu işin artık ne sağı ne de solu kaldı. 3-5 oy kaybedicem diye bu kadar ürkekçe demeçler vermesi bence vatanseverim diyen herkesi üzmüştür kaldı ki o meydana çıkıp tek tek mhp'lileri mi saymış?!

Yorumu oyla      18      8  
1 Haziran 2013 Cumartesi 17:52

KIYAMETİN KOPTUĞUNU GÖRSENİZ DAHİ ELİNİZDEKİ FİDANI DİKMEKTEN VAZGEÇMEYİNİZ ..HZ MUHAMMET MSUTAFA ASM

Yorumu oyla      18      5  
1 Haziran 2013 Cumartesi 17:49

BU ADAM İZMİRİ ALIRSA FUARI YA SATAR YADA AĞAÇLARINI KESER İŞ AVM MERKEZLERİ YAPAR DAHA SONRA HAVA YAPAR İZMİRİN HAZİNEYE BORCU YOK İMF GELSİN BEN ONA BORÇ VEREYİM DER Ö

Yorumu oyla      18      8  
1 Haziran 2013 Cumartesi 17:47

ÇALIM SATIYORDUN İZMİRDE DURAK BOARTLARINDA .İMF YE BORCUMUZU SİLDİK DİYE HAVA YAPIYORDUN ÖDEDİĞİN PARA SATILAN MEMLEKETİMİN SATIŞ KARŞILIĞI NE ÜRETTTİN NE VERDİN HALKINA

Yorumu oyla      16      8  
ALSANCAKTA GARSON 1 Haziran 2013 Cumartesi 15:49

YAYINLANIR MI BİLMİORUM ALSANCAKTA BİR TANE ESNAFIN CAMI YAD MALINA BİR ZARAR GELMEMİŞTİR HATA ESNAF HALKI SAKLAYIP LİMON VERDİ BÜFELER BEDAVA SU DAĞITTI BİR TANE PARTİ BAYRAĞI YOKTU HALK EVLERİNİ AÇTI 70 YAŞINDA Kİ Bİ ÇİFT EVLERİNDE 12 tane genci yatıştırdı EFENDİM GEÇİNİZ CHP BDP işi falan

Yorumu oyla      19      8  
T.C. FEHMİ 1 Haziran 2013 Cumartesi 13:40

AKP'nin neden İzmir'i almak istediği belli. Yeşil alanlar !...

Yorumu oyla      24      13  
art 1 Haziran 2013 Cumartesi 13:21

bugün 19.00 da selçukta istasyon meydanındayız....

Yorumu oyla      19      11  
tırıvırı 1 Haziran 2013 Cumartesi 13:02

Bir bilmecem var İzmirliler: TÜRKİYE'DEKİ YENİÇERİ ORDUSUNUN ADI NEDİR?

Yorumu oyla      18      11  
TC misafir 1 Haziran 2013 Cumartesi 12:46

Bu bir birikimin dışa vurumudur. artık insanlar seçtikleri kişilerden baskı ve hakaret duymaktan ve "ben yaptım oldu"lardan bıkkınlığının resmidir. Öfkesine ve hırsına yenik bir başbakan olaylara müdahalenin daha da sertleşmesinin önünü açacaktır mücadele eden halk yılmazsa amacına ulaşır, halkın tepkisi zayıflarsa bizleri daha karanlık günlerin beklediğini açıkça söylemekte fayda görüyorum artık ok yaydan çıkmıştır bunun ara yolu da kalmamıştır.

Yorumu oyla      28      10  
Erdi 1 Haziran 2013 Cumartesi 11:54

Bu vatandaşlar istanbulda acarkentte farklı yerlerde villalar yapılırken neredeydi..

Yorumu oyla      18      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sabaha kadar çatışma: Taksim’e çıkana gaz!
İstiklal Caddesi'nde gece boyu polisle eylemciler arasında yer yer çatışmalar ...
İstanbul direniyor: Müdahale tam 'gaz'
İstiklal Caddesi'nde polisle eylemciler arasında yer yer çatışma çıktı. ...
İzmir’de binlerin ‘Gezi’ nöbeti: Konak'a yürüyüşe gaz!
Gezi Parkı’nın yıkımına karşı duran vatandaşlara polisin gün boyu müdahalesi ...
 
'Gezi mücadelesi'ne müjde: Topçu Kışlası'na yargı freni!
6.İdari Mahkemesi, Taksim Topçu Kışlası projesine karşı açılan davada ...
İstanbul’un göbeğinde kanlı baskın!
Kadıköy’de 6 kişilik grup toptan telefon satışı yapan bir firmanın bürosunu ...
Ve İstanbul'u yönetenler konuştu: AVM değil, yol!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı’ndaki çalışmanın ...
 
İzmir’de dev ‘zehir’ operasyonu: 17 adrese baskın!
İzmir’in Menemen İlçesi’nde 200’e yakın polisin katıldığı operasyonda, ...
‘Kepçeleri durduran adam’ hastanelik oldu
BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Gezi Parkı için Taksim Meydanı'nda ...
Ege Üniversitesi’nde toplu mezuniyet coşkusu
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva