HABERLER>EKONOMİ
21 Ekim 2017 Cumartesi - 11:02

İzmir'de fuar zamanı... MINEX'te 'dev'lerin buluşması!

MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda, yerli ve yabancı firmalar sektörde kullanılan dev maden makinalarini sergileme olanağı buldu. 

İzmir de fuar zamanı... MINEX te  dev lerin buluşması!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirdi. 

BİTNEL: TÜRKİYE’DE İLK KEZ MINEX’TE 
Ankara’dan katılan, cevher hazırlama makinaları üreten Yılmaz Proses Teknolojileri’nin Genel Müdür Yardımcısı Fatih Bitnel, Exciter ismindeki elek makinasının ilgi çektiğini söyledi. 

Kili ve nemi yerçekiminin beş katı güç uygulayarak eleyip malzemenin en saf haliyle açığa çıkmasını sağlayan makinanın Türkiye’de ilk kez Minex’te sergilendiğine dikkat çeken Bitnel, şunları söyledi: 

“Bu makina bildiğim kadarıyla Türkiye’de ilk defa üretiliyor. Sektör için oldukça verimli olan bu makinayı tanıtmak ancak fuarlarda mümkün oluyor. İstanbul’da katıldığımız bir fuardan ne yazık ki kapı ölçüleri nedeniyle makinamızı geçirememiştik. Exciter Türkiye’de ilk kez Minex’te sergileniyor.” 

Fuar kapsamında düzenlenen IMMAT Kongesi’nin önemine değinen Bitnel, şunları kaydetti: 

“Bu tarz bilimsel buluşmalar bizim sektörümüzü besliyor. Cevher hazırlama konusunda son on yılda yapılan Ar-Ge çalışmaları sayesinde atık sorunu neredeyse ortadan kalkmış durumda. On yıl önce maden şirketlerinin atık barajlarına saldıkları ürünü şu anki teknolojiyle geri dönüşüme alabiliyoruz. Atık işleyen tesisler kurulmaya başladı artık. Bizim de üreticisi olduğumuz Lamella damıtıcı isimli makina katı sıvı ayrımında ortaya çıkan atık sorununu minimum seviyeye indiriyor. Sıvıdaki katı miktarını azaltarak suyu çökeltip dipte kalan suyu sisteminizde tekrar kullanabiliyorsunuz. Avrupa’da bu makina çok yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’de de önümüzdeki yıllarda zorunlu hale gelir diye düşünüyorum.”

ALTINOK: TÜRK GÜCÜ SERGİLİYORUZ 
“Yer Altında Türk Gücü” sloganıyla fuara katılan Alpin firmasının Yönetim Kurulu Danışmanı Mustafa Altınok, Türk Malı logolu makinalarını sergilediklerini ifade etti. 

Altınok şunları kaydetti: “Yeraltındaki makinaların büyük kısmı uluslararası üretim yapan firmalara aitti. Oyunun kurallarını onlar koyuyordu. Bizim madencilerimiz de sunulanı almak zorundaydı. Beş yıl evvel teknolojimizle uluslararası gücü kırmaya karar verdik ve bunu kırdık. Yabancı üreticilerin ürettikleri makinalardan bizim ürettiklerimiz daha üstün. Fiyatlarımız Türk lirası üzerinden hesaplanıyor, yüzde otuz daha aşağıda satıyoruz.” 

Ürettikleri makinaların performansının yüzde otuz daha yüksek olduğu gibi daha da ucuz olduğunu belirten Altınok, “Fuarda madenlerde kullanılan makinalarımızı sergiliyoruz. Dünyanın 54 ülkesinde tescili yapılmış, yüzde yüz Türk mühendislerinin patenti alınmış kamyonumuzu sergiliyoruz. Antalya’da madenle ilgili bir fuara katılmıştık ancak MINEX fuarından daha memnun kaldık. Organizasyon gerçekten çok güzel. Ticari ilişkilerimizi de geliştirdik, İsrail, Ürdün ve Sudanlılar geldi yabancı konuklarla sıcak temaslarımız oldu. Fuarda kendimizi tanıtıyoruz” dedi. 

YAKIŞIR: BURADA İŞ KONUŞUYORUZ 
Yabancı katılımcıların en fazla ziyaret ettikleri stantlardan biri olan Labris firmasının Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Yakışır, “Son yıllarda yapılan tüm fuarlara katılıyoruz. Genel itibariyle iyi bir fuar oldu. Biz 25 yıldır madencilik sektöründeyiz. Yeraltı, tünel, cevher hazırlama, malzeme transfer, proje departmanıyla sektöre hizmet veriyoruz. Yeraltı madenciliğinde aklınıza gelebilecek tüm ürünleri sunuyoruz. Fuarda Ege Bölgesi’ndeki madencilerin yoğun ilgisi var. İlişkileri geliştiriyoruz, projeleri konuşmayı amaçlıyoruz. Burada iş konuşuluyor, ardından saha ziyaretleriyle detaylandırıyoruz. Bu şekilde iş yapabiliyoruz. İran, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya’da ziyaretçiler var” diye konuştu. 

ÜÇ GÜNDE KURULDU 
İş görüşmelerinin yanı sıra teknolojik etkileşimin de olduğu MINEX’te, maden kazalarının önüne geçecek gaz ölçüm cihazları, yaşam odaları, kaçış tünelleri, havalandırmalar, yangınları önceden haber veren sistemler, yer hareketlerini gerçekleşmeden bildiren projeler bulunurken; maden çıkarmada, kurutmada ve işlemede kullanılan dev makineler de sergileniyor. 

Ankara’dan gelen Yılmaz Proses Teknolojileri firması, bünyesinde getirdiği dev makinaları fuarizmir’de ziyaretçilerle buluşturdu. Kurulumu üç gün süren elek makinası, damıtıcı, yıkama tamburu çalışmaya hazır halde sergilendi. 

Fuarda büyük bir alanda stant kuran ERKOM firmasının sergilediği maden ve çevresinde kullanılan makinalar de büyük ilgi çekti. Stantta bulunan iş makinaları, sergilenmenin yanı sıra ziyaretçi firmalar tarafından da alıcı buldu.

 
İzmir'de üretildi... Hayvanlar için elektrikli yatak!
 
Sürücüler dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de üretildi... Hayvanlar için elektrikli yatak!
İzmir’de, 35 yıldan bu yana kauçuk işiyle geçimini sağlayan 58 yaşındaki ...
Ege'de turizme büyük darbe! Tamamen iptal ettiler!
Miami merkezli ünlü gemi şirketi Royal Caribbean International,siyasi ...
Ege Bölgesi pamuk rekolte tahmini 187 bin ton
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu üyesi Bülent Uçak, Ege Bölgesi'nde ...
 
İzmir'de 'kavunun kalbi'ne taş ocağı!
İzmir’de Konak Tünelleri’ni yapan firma Dere Madencilik, Urla Nohutalan’da taş ocağı işletecek.
İzmir Adnan Menderes dünyaya örnek oldu!
TAV Havalimanları tarafından işletilen ve tasarımı ve inşaatı TAV İnşaat ...
Ege Ekonomik Forumu’na üniversiteli desteği
Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, EGEV’in (Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı) ...
 
Uyanıklar iş başında... Ucuza alıp pahalıya satıyorlar!
Büyük firmaların 22 liradan ithal karkas et alımı yaptığına, buna rağmen ...
İzmir'de turizmi uçuracak proje için teklif yağdı!
Efes Antik Kenti'ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak kanal ...
İzmir'de sergileniyor: Maden kazalarının önüne geçecek teknoloji!
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, maden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva