HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2015 Salı - 17:26

İzmir'de emeklilerden zam isyanı

Emeklilere yapılan zamma ilişkin protesto açıklaması yapan DİSK Emekli Sen İzmir Şubesi AK Parti iktidarını hedef aldı. Sendikanın Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaya, “AKP 7 Haziran seçimlerinde emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üreten ve seçim beyannamelerinde çeşitli vaatlere yer veren muhalefet partililerinin bu vaatlerine ‘kaynak yok’ diyerek, karşı çıkmış ve sermayeye peşkeş çektiği kaynakları gözden kaçırma telaşına kapılmıştır” diye konuştu.

İzmir de emeklilerden zam isyanı

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - DİSK Emekli Sen İzmir Şubesi emeklilere yapılan zammı protesto etti.
 
Konak Meydanında bulunan İş Bankası önünde eylem gerçekleştiren sendika üyeleri, ‘Sermaye değil emekliye bütçe’, ‘Sağlıkta katkı payına hayır’, ‘Savaşa değil emekliye bütçe’ sloganları attı.
 
Kalabalık adına konuşan DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaya maaş zamları üzerinden AK Parti hükümetine yüklendi.
 
AKP DAHİL TÜM İKTİDARLAR EMEKLİYİ SEFALETE SÜRÜKLEDİ
Özkaya, “Ne yazık ki bunlar ülkeyi yönetenlerin gerçek düşüncelerini yansıtmayan, samimiyetten uzak açıklamalardır. Bugün Türkiye'de yaşayan 11 milyon emeklinin yaşadığı sorun ve sıkıntılar söyleyenlerin samimiyetsizliğini ortaya oymaktadır. Zira samimi olsalardı bugün 11 milyon emekli en mağdur kesim olmazdı. Yıllardır yaşananlarla sabittir ki, 7 Haziran seçimlerinde, halk tarafında iktidardan indirilmiş olan 13 yıllık iktidar AKP'de dahil bugüne kadar ülkeyi yöneten tüm iktidarlar söylediklerinin aksine, emeklileri sefalete sürükleyen kararlar alıp uygulamaya koydular. Sosyal devletin temel görevleri olup tüm yurttaşlara eşit, niteliksiz ve parasız verilmesi gereken eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri özelleştirildi. Bir yandan kaynak yok bahanesiyle emekli aylıkları, sahte enflasyon oranları kadar artırılırken, diğer yandan ise devlet hazinesinden teşvik edilen özel bireysel emeklilik sistemi ile kamu emeklilik sistemi adım adım yok ediliyor. Bu da yetmedi, şimdide hastanelerde alınan fahiş ücretleri karşılayamayan yurttaşlar ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ yapmaya teşvik edilerek sigorta şirketlerine yeni rant kapısı açılıyor” dedi.
 
AKP MUHALEFETE ‘KAYNAK YOK’ DEDİ
AKP'nin iktidar olma çoğunluğunu yakalayamasa da yeni kurulacak olan koalisyon ortaklarından biri olduğunun altını çizen Özkaya, "Emekliler olarak 13 yıllık iktidarında emeklileri sefalete sürüklemiş olan AKP'den çok fazla bir beklentimiz yok. Zira aynı AKP 7 Haziran seçimlerinde emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne ilişkin projeler üreten ve seçim beyannamelerinde çeşitli vaatlere yer veren muhalefet partililerinin bu vaatlerine ‘kaynak yok’ diyerek, karşı çıkmış ve sermayeye peşkeş çektiği kaynakları gözden kaçırma telaşına kapılmıştır. Halbuki Türkiye'de yaşayan her yurttaş özellikle son yıllarda sermayenin her dediğinin AKP tarafından kanun yapma tekniğine aykırı bir şekilde parlamento içinde ve sokakta muhalefete şiddet uygulanmak suretiyle, torbalar halinde kanunlaştırdığı bu torba kanunlarla getirilen vergi ve prim aflarıyla kaynakların sermayeye hibe edildiği gayet iyi bilinmektedir.13 yıldır iktidar da olup, her türlü yolsuzluğa bulaşmış, demokrasinin asgari kurallarını uygulamamış, düşünce ve ifade özgürlüğünü yok etmiş, Roboski'nin, Gezi direnişi, 6-7 Ekim olaylarında yaşanan ölümler ile hukuksuzlukların hesabını vermemiş, çalışma yaşamına getirdiği ortaçağ köleliğiyle Soma, Ermenek, Torunlar İnşaat örneklerinde olduğu gibi on binlerce işçinin iş cinayetlerine kurban gitmesine yol açmıştır.  Basını yandaşlaştırmış, yandaş olmayanları komplolarla cezalandırıp susturmuş, hukuku rafa kaldırmış, iç güvenlik paketiyle ülkeyi açık cezaevine çevirmiş, sosyal devleti yok etmiş, nüfusun önemli bir kesimini yoksullaştırmış, en önemlisi de 11 milyon emekliyi sefalete sürüklemiş olan AKP'nin koalisyonda olmaması gerekmektedir. Zira iktidar seçim sürecinde anayasayı yok saydı, elindeki devlet olanaklarını pervasızca kullandı. Yetmedi iktidarını sürdürmek için provokasyonlara başvurmaktan geri durmadı. Bütün bunlara rağmen halk AKP'yi oylarıyla iktidardan indirdi” ifadelerini kullandı.
 

 
Flaş! LYS sonuçları açıklandı: Tıklayın, öğrenin
 
Sigara kaçakçılarından yeni yöntem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! LYS sonuçları açıklandı: Tıklayın, öğrenin
LYS sonuçları bekleyen öğrencilerin gergin bekleyişi sona erdi. LYS sonuçları ...
Selçuk’un leylekleri sıkı takip altında
Leyleklerle özdeşleşen Selçuk’ta “leylek halkalama” çalışmaları devam ...
Sınırda garip olay: O 3 IŞİD’li nereye gitti?
Gaziantep’in Suriye’ye sınır kapısı olan Karkamış İlçesi’nde bugün çok ...
 
Aydın’da yaşlı kadının cesedi üç gün sonra bulundu
Aydın'da, yalnız yaşayan 75 yaşındaki Münevver Güngör'den üç gün boyunca ...
Flaş! Adalet Bakanlığı’na silahlı saldırı
Adalet Bakanlığı ek binasına pompalı tüfekle ateş açan bir kişi güvenlik ...
İzmir’de Birgün Gazetesi’ne suç duyurusu!
‘İstişare Hareketi’ grubu Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya hakkındaki ...
 
Flaş! Büyükşehir davasında yeni karar: O cevap geldi ama...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 129 kişinin ...
Pompalı tüfekle köpek katlinin bedeli 1002 lira!
Edirne'de, bir bekçi köpeğini pompalı tüfekle öldüren Yüksel Kuvanç'a ...
İzmir’de zorlu yarış: 230 kontenjana bin 800 başvuru
İzmir’de, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva