HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2015 Salı - 17:11

İzmir’de dehşet: Eski eşine kurşun yağdırdı!

İzmir’de turizmci 64 yaşındaki Salih K., bir yıl önce boşandığı avukat 53 yaşındaki Jale Soydan'a tabancayla kurşun yağdırdı. Kanlar içinde yerde kalan eski eşini öldüğünü sanıp Salih K. polise teslim olurken, vücuduna 12 kurşun isabet eden 2 çocuk annesi Jale Soydan, ağır yaralı halde kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

İzmir’de dehşet: Eski eşine kurşun yağdırdı!

Olay Karşıyaka Mavişehir Flamingo konutları önündeki otopark olarak kullanılan boş arsada meydana geldi. Evinden çıkan avukat Jale Soydan, işine gitmek üzere yürürken arkasından yaklaşan Salih K. tabancayla kurşun yağdırdı. Jale Soydan kanlar içinde yerde kalırken, onun öldüğünü düşünen Salih K. iddiaya göre kardeşini cep telefonundan arayarak, "Jale'yi öldürdüm" dedi, ardından da karakola gidip polise teslim oldu.
 
Çevreden koşanlar, kadın avukatın yaşadığını fark edip, 112'yi aradı. Gelen ambulastaki sağlık görevllileri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve vücuduna 12 kurşun isabet eden Jale Soydan, ameliyata alındı. Soydan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.
 
Çiftin bir yıl önce boşandıkları, Salih K.'nın bir süredir eski eşini rahatsız ettiği öğrenildi. İzmir Barosu bünyesindeki İdealist Avukatlar Grubu üyesi olan ve son Baro seçimlerinde aktif görev alan Jale Soydan'ın silahlı saldırıya uğraması, meslektaşlarını da üzüntüye boğdu. Çiftin iki çocuğunun üniversite öğrencisi olduğu belirtildi.

BARO BAŞKANI HASTANEYE GELDİ
İzmir'de eski eşi Salih K. tarafından iddiaya göre arkasından tabancayla vurulup ağır yaralanan avukat Jale Soydan'ın Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Olayı öğrenip hastaneye gelen İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan ile bir grup avukat, hastane yönetiminden bilgi aldı. Hastane çıkışında açıklama yapan Başkan Özcan, "Avukat arkadaşımız saat 14.00 gibi hastaneye gelmiş, biz de yeni öğrendik. Ameliyatı devam ediyor. Çok kan kaybettiğini belirttiler. Hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu söylediler. Umarız ameliyatı başarılı geçer. Olayı yeni öğrendiğimiz için kimin gerçekleştirdiği hakkında bilgimiz yok. Yönetim olarak göreve geldiğimizden bu yana kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda çok başarılı çalışmalar da oluyor ama bir meslektaşımız bile şiddete maruz kalabiliyor. Zanlı şu an gözaltında, baro olarak olaya müdahil oluyoruz. Umarız avukat arkadaşımız da başarılı bir ameliyatla aramıza döner. Yasalarla ilgili yapılması gerekenler konusunda kamuoyuna sık sık paylaşımlarda bulunuyoruz. Ailenin korunmasına yönelik tedbirler var, maalesef tam uygulanmıyor. Bu anlamda, yetkililerle mahkemeleri daha ciddi tedbirler almaları için göreve davet ediyoruz. Olaylar yaşandıktan sonra tedbir alınması hiçbir işe yaramıyor" diye konuştu.
 
Salih K.'nın polisteki ilk ifadesinde, avukat Jale Soydan ile barışmak istediğini ancak eski eşinin her seferinde olumsuz yanıt verdiğini, bugün de kendisini terslediği için öfkelenip ateş ettiğini söylediği öğrenildi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! HSYK ‘paralel yapı’ için harekete geçti
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, yargıda paralel ...
Şehit babası sordu: Bu kanlı torbayı niye gönderdiniz?
CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 9 Aralık 2012’de askerdeyken ...
İspanya’daki facianın ateşi İzmir'i de yaktı!
Çanakkale Gelibolu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yatılı Anafartalar ...
 
Flaş! Mersin'de çevreciler nükleercileri hapsetti!
Akkuyu Nükleer Santralı’nın su altı yapılarının temel atma törenine katılanlar ...
Soma davası için jandarma ve polisten ek önlem
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ...
15 can alan faciada kemikleri sızlatan karar!
Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde, 6 Nisan 2012’de 15 kişinin öldüğü köprü ...
 
Türkiye ‘İZBAN’daki fotoğrafı konuşuyor: ‘Terlikli Keko’dan insanlık dersi!
Ali Uçar metroda kitap okurken fotoğrafını çeken ve bunu 'kız tavlamak' ...
Kışlada cep telefonuna ‘7 numara’ şartı!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışması kapsamında erbaş ve erler kışlalarda ...
İşte Türkçe Siri'ye hayat veren kadın!
Şu günlerde herkesin ilgili ilgisiz binlerce soru sorduğu Apple'ın artık ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva