HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2015 Salı - 15:30

Şehit babası sordu: Bu kanlı torbayı niye gönderdiniz?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, 9 Aralık 2012’de askerdeyken şehit olan Uysal Doğan’ın Antalya’da yaşayan ailesinin 3 gün önce Genelkurmay’ın bir sürpriziyle karşılaştıklarını söyledi. Aygün, "Genelkurmay, aileye çocuklarının kanlı giysileri ve özel eşyalarını gönderdi. Yazıktır günahtır, bu ailelere bu kanlı torbayı ne diye gönderdiniz" dedi.

Şehit babası sordu: Bu kanlı torbayı niye gönderdiniz?

 CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TBMM’de Er Uysal Doğan’ın babası Rıza Doğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Aygün, "Bugünlerde Ağrı olayı sebebiyle yaptığı peş peşe yaptığı açıklamalarla gündemde olan Genelkurmay Başkanlığı, Er Uysal Doğan ile ilgili hiçbir şey yapmadı.3 yıllık yargı mücadelesi 2 hafta önce sona erdiği ve dosya Anayasa Mahkemesine gitti" ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda rahat yaşaması ve vurgun düzeninin devam etmesi için 15 askerin ölüme bilerek mi gönderildiğinin tartışıldığını öne süren Aygün, kanlı gömlek sebebiyle Genelkurmay’ın ilgisizliğini gündeme yeniden taşımak istediklerini söyledi. Er Uysal Doğan’ın babası Rıza Doğan ise 2,5 senedir bu konuda mücadele verdiklerini ancak bu mücadelede kendilerine destek verme yerine kanlı torbanın gönderildiğini söyledi.
 
’Askeri Mahkemeler adil yargılama yapmıyor, bugüne kadar şüpheli şekilde son 22 senede 2 bin 270 askerin ölmesine rağmen kazanılmış tek bir dava olmamıştır" diyen baba Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim çocuklarımızın hiçbir sorunu yokken psikolojik tedavi görerek askere alıyorsunuz ama nedense bizim çocuklarımız askerde psikolojisi bozuk, intihar gerekçesiyle tüm ailelere böyle bir gerekçe gösteriliyor. Bizim çocuklarımız intihar edemez, etmez. Onun akabinde bize mermi parası çıkardılar. O yetmedi bir daha takipsizlik kararı, o yetmedi bir de bize kanlı torbası geldi. Yazıktır, günahtır. Bu ailelere kanlı torbayı ne diye gönderdiniz? Delil kapandı diye mi, artık delili kalmadı bunun. Askeri mahkemelerde davalar hep takipsizlik kararlarıyla sonuçlanıyor. Hiçbir sorunu olmayan Uysal Doğan, askerde intihar edeceğini de tahmin etmiyorum. Elimizde açık deliller olmasına rağmen askeri mahkemeler bunun üzerine gitmek yerine olayları kapatmayı tercih ediyorlar. Genelkurmay Başkanı bugüne kadar ne bize randevu vermiş ne bu ailelere bir başsağlığı dilemesini bilmiş. Diğer olaylara duyarlı olduğu kadar kendi askerine de duyarlı olması lazım. Kimse sorumluluğu kabul etmiyor. Sorumlusu biz miyiz; çocuklarımızı askere gönderdiğimiz için sorumluyuz. Şu anda Genelkurmay’ın yaptığı sorumluluk ailelerde, hiçbir kurum sorumluluğu kabul etmiyor."

Baba Doğan, Genelkurmay’ın kendilerine gönderdiği oğlunun elbiselerinin yer aldığı kanlı torbayı basın mensuplarına gösterdi. Askeri mahkemeden gelen tek şeyin 2,5 yıl sonra bu elbiseler olduğunu belirten baba Doğan, bu elbiselerin mirasçı diye kendilerine verildiğini söyledi. "Bu ailelere yazıktır, bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" diyen Doğan, askeriyedeki ölümlerle ilgili ’Şüpheli Ölümler ve Mağdurlar Derneği’ kurduklarını söyledi. Hiçbir çocuğun askerde ölmesini istemediklerinin altını çizen Doğan, adil yargılama istedi ama askeri mahkemelerde bunun mümkün olmadığını ifade etti. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ağrı’daki olaylara ilişkin bir soruya, yaralı askerleri çatışma alanından çıkaran vatandaşlara teşekkür edilmesi gerektiğini ve bunun çok insani ve erdemli bir davranış olduğunu belirtti. Bunu yapan vatandaşları kutlayan Genelkurmay Başkanlığı’na da teşekkür etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İspanya’daki facianın ateşi İzmir'i de yaktı!
Çanakkale Gelibolu'da Milli Eğitim Bakanlığı'na ait yatılı Anafartalar ...
Flaş! Mersin'de çevreciler nükleercileri hapsetti!
Akkuyu Nükleer Santralı’nın su altı yapılarının temel atma törenine katılanlar ...
Soma davası için jandarma ve polisten ek önlem
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ...
 
15 can alan faciada kemikleri sızlatan karar!
Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’nde, 6 Nisan 2012’de 15 kişinin öldüğü köprü ...
Türkiye ‘İZBAN’daki fotoğrafı konuşuyor: ‘Terlikli Keko’dan insanlık dersi!
Ali Uçar metroda kitap okurken fotoğrafını çeken ve bunu 'kız tavlamak' ...
Kışlada cep telefonuna ‘7 numara’ şartı!
Türk Silahlı Kuvvetlerinin çalışması kapsamında erbaş ve erler kışlalarda ...
 
İşte Türkçe Siri'ye hayat veren kadın!
Şu günlerde herkesin ilgili ilgisiz binlerce soru sorduğu Apple'ın artık ...
Flaş! O bürokrata istifadan 4 gün sonra gözaltı
Geçen Cuma günü 4 yıldır görev yaptığı TÜBİTAK başkanlığından istifa eden ...
Başdanışman Mahçupyan: Kılıçdaroğlu da teklif etse...
Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, AK Parti üyesi olmadığını belirterek, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva