HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2013 Cumartesi - 15:02

İzmir’de büyük mülki rotasyon: Toprak’a yeni yardımcılar

Resmi Gazete’de yayımlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi İzmir’i de etkiledi.

İzmir’de büyük mülki rotasyon: Toprak’a yeni yardımcılar

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra Resmi Gazete’de yayımlanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar Kararnamesi İzmir’i de etkiledi. İzmir’den dört vali yardımcısı başka illere giderken 10 ilçenin de kaymakamı değişti.
 
GÜNAY’IN SAĞ KOLU
Kararname ile birlikte, AK Parti İzmir Milletvekili Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın önemli bürokratlarından biri olan Tanıtma eski Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı İzmir Vali Yardımcılığı’na atandı.



Günay’ın görevden ayrılmasının ardından yeni Bakan Ömer Çelik ile anlaşamayan Taşbaşı, Mayıs Ayı’nda İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği kadrosuna atanmıştı. Taşbaşı, İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 organizasyonunun yürütme kurulunda bakanlık adına görev yapıyor. Günay’ın A Takımı’nda yer alan Taşbaşı daha önce de önemli görevlerde bulunmuştu.

TOTUK, KARA, AKGÜN VE KURT
Kararname kapsamında İzmir’den üç vali yardımcısı gitti.



Sağlıktan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Trabzon Vali Yardımcılığı görevine atanırken Karayolları, TCDD gibi kurumlardan sorumlu Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt da Yalova Vali Yardımcısı oldu. Diğer Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de Konya Vali Yardımcılığı’na atanırken eski Vali Cahit Kıraç’ın olmadığı zamanlarda ‘vekaleten’ görev yapan Vali Yardımcısı Ardahan Totuk da Çorum’a tayin oldu. Totuk son olarak 1980 askeri darbe sonrasında hazırlanan kamuda kılık kıyafet yönetmeliğinin Ege Ordu Komutanlığı ve diğer kurumlara gönderilerek bilgi verilmesi uygulaması ile gündeme gelmişti. Konunun gündeme gelmesi üzerine hükümete yakın sendikalar başta olmak üzere birçok yapıdan tepki almıştı.

Giden vali yardımcılarının yerine yenileri geldi. Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler ve Çorum Vali Yardımcısı Hüseyin İçten İzmir’e atanandı. Ayrıca İzmir İl Hukuk İşleri Müdürlüğü görevine Manisa İl Hukuk İşleri Müdürü Sinan Akdoğan geldi.
 
KAYMAKAMLARDA REVİZYON
Kararname ile birlikte İzmir’in tam 10 ilçesinde kaymakamlar değişti. Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı Kayseri Vali Yardımcılığı’na atandı. 



Devrimci Karargah Örgütü Davası’ndan yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın kardeşi olan Emin Avcı, uzun süredir Karşıyaka’da görev yapıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte Karşıyaka Kaymakamlığına İstanbul Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel geldi.
 
4 İLÇEYE VALİ YARDIMCISI
İzmir’de üç büyük metropol ilçeye başka ilçelerden kaymakam görevlendirmek yerine vali yardımcılığı yapan isimler geldi. Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun Hatay’ın Büyükşehir olması nedeniyle kurulan yeni ilçe Defne Kaymakamlığı’na atandı. Bornova’ya Isparta Vali Yardımcısı Kadir Canan geldi.

İzmir’de geçtiğimiz yerel seçimlerde kurulan iki önemli ilçe Karabağlar ve Bayraklı’nın kaymakamları da değişti. Bayraklı Kaymakamı Kaan Peker, Manisa Akhisar Kaymakamlığı’na atanırken yerine Kayseri Vali Yardımcısı İsmail Halil Çomaktekin geldi. Karabağlar Kaymakamı Veysel Özgür, Antalya’nın Aksu İlçesi Kaymakamlığı’na atanırken yerine Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç atandı.

Düzenlemeden İzmir’in bazı ilçeleri de etkilendi. Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yüksel Hatay Vali Yardımcılığı’na atanırken yerine Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsun atandı. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun yerine Sakarya Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin geldi. Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şakir Erden de Konya Ereğli Kaymakamlığı’na atandı.
 
Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal Manisa’nın Büyükşehir olmasından sonra kurulan Yunus Emre İlçesi’nin kaymakamlığına atanırken yerine Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek geldi
 
Foça Kaymakamı Adem Arslan’ın Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın isteği üzerine Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atanmasının ardından boş duran koltuğa kesin atama yapıldı. Arslan’ın ardından geçici olarak görevlendirilen Abbas Yeşilkuş’un yerine Kırıkkale Keskin Kaymakamı Niyazi Ulugölge geldi.
 
Kiraz Kaymakamı Alparslan Yılmaz Konya’nın Çumra İlçesi Kaymakamlığı’na atanırken yerine Muğla Kavaklıdere Kaymakamı Metin Demirel görevlendirildi.
 
Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoy Kahramanmaraş Afşin Kaymakamlığı’na atanırken Aksoy’ın yerine Tunceli Mazgirt Kaymakamı Engin Yalan atandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 eylül ihtilalinin eserleri 21 Temmuz 2013 Pazar 13:36

Bayraklı kurulurken Karşıyaka belediye başkanlığının öngördüğü memurları listeleyip bir imza ile Bayraklı ya gönderen ekipte idi işin garibi ne kadar sağcı varsa hepsinin ismini tek liste yapıp gönderdiler

Yorumu oyla      11      6  
NURETTİN GELMEZ 20 Temmuz 2013 Cumartesi 19:05

KARŞIYAKA KAYMAKAMI SAYIN MEHMET EMİN AVCI ADAM GİBİ ADAMDI BAŞARILAR DİLİYORUM.

Yorumu oyla      14      9  
Buyuran 20 Temmuz 2013 Cumartesi 17:26

herkese hayırlı olsun

Yorumu oyla      14      6  
Bouazizi 20 Temmuz 2013 Cumartesi 17:24

Bu haberde en çok Totuk'un geçmişi ilgimi çekti. Yakınlarının da büyükşehir himayesinde olması ilginç değil mi?

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan 'İnciraltı' çağrı: Ranta karşı diren İzmir!
Balçova kurulan İzmir üçüncü organik pazarı törenle açıldı. Törende konuşan ...
Ekopazarda son durak Balçova
Bostanlı ve Urla’dan sonra İzmir’in üçüncü organik ürün pazarı Balçova’da açıldı.
Kick Boks Şampiyonu Çınar’dan Oğuz’a ziyaret
Önce Slovakya’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya 2.’si, ...
 
Başkan Ülgür muhtarlarla iftarda buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, muhtarlar ve belediye meclis ...
Konak Belediyesi’nden öğrenci evine eşya desteği
Konak Belediyesi ‘Eşya Deposu’yla ihtiyaç sahiplerine ev eşyası yardımı yapmaya devam ediyor.
Karşıyaka’da 45 günde 3 açılış birden
İzmir’in karşı-yakasında yatırımlar tam gaz ilerliyor. 2013 yılına hızlı ...
 
Karşıyaka ile Prizren yeniden kardeş!
Karşıyaka Belediyesi, kardeş şehirlerinden Prizren ile dostluğunu pekiştirdi. ...
Dikkat: Hatay haftaya susuz başlayacak!
Yağmursuyu kanal inşaatı çalışması nedeniyle semtin ana caddelerine gün boyu su verilemeyecek.
Bornova’da parklara büyük yatırım
Son 4 yılda 119 adet park yapan Bornova Belediyesi, toplam değeri 726 ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva