HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2013 Cumartesi - 14:12

Kocaoğlu’ndan 'İnciraltı' çağrı: Ranta karşı diren İzmir!

Balçova kurulan İzmir üçüncü organik pazarı törenle açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tarım arazilerinden ranta açılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirip ekledi: İzmirliler olarak buna sonuna kadar karşı çıkmak zorundayız. Direnmek zorundayız, yaptırmamak zorundayız. Seçilmişlerin atanmışlar tarafından bypass edilmesine izin vermemeliyiz.”

Kocaoğlu’ndan  İnciraltı  çağrı: Ranta karşı diren İzmir!

İZMİR -  Balçova’da Kızılkanat Parkı’nda kurulan “Ekopazar Balçova”nın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de tarımın ve hayvancılığın desteklenmek yerine ranta kurban edildiğini söyledi.

HER ŞEY RANT ÜZERİNE KURGULANDI
Tarım arazilerinden rantı yüksek olanların tarım vasfından çıkarılarak ranta açıldığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “6360 sayılı Belediye Yasası’yla da, özellikle sahillerdeki köy tüzel kişiliği arazileri, belde arazileri ve il genel meclisi arazileri, belli kurumlar, kuruluşlar adı altında dağıtmak ve rant elde etmek için, kazanmak için yapılan planlar adım adım uygulanıyor. Artık her şey rant üzerine kurgulandı. Hayvancılık bitti, tarım bitmiş, bitsin. Tütün bitmiş, bitsin. Hiç kimsenin umurunda değil. Halbuki toprak üretir, toprak ana üretir. Katma değeri yüksektir. Sermayesi azdır. Onun sayesinde yaşarız, besleniriz. Tarımı desteklemek, hayvancılığı desteklemek sudan ucuzdur. İzmir Büyükşehir Belediyesi borç batağındayken bile arazi yollarını asfaltladı, kooperatiflerden alışveriş yaptı. Ama hiçbir zararı olmadı. Çünkü tarımda çalışanlar üretiyor, çabalıyor. Fazla bir şey beklemiyor. Bunu bile yapmaktan imtina edenlerin, ülke insanları hakkında düşündüklerini hepinizin sorgulaması gerekir” diye konuştu. 

BÖYLE DEMOKRASİ OLMAZ!
Maden lobisinin büyük başarı göstermesiyle, belediyelerin elinden ruhsat yetkisinin alındığını ifade eden Kocaoğlu şunları söyledi: “Yarımada’da bir tek Çamlı Barajı var. 350 bin kişiye su veriyor. Tam da biçilmiş kaftan. Çamlı Barajı neye feda edildi? Ülkeyi ve kenti kalkındıracak dünyanın en güzel Yarımada’sı bir avuç altına ve siyanüre terk edildi. Daha önce maden ve taş ocağı ruhsatını belediye veriyordu. Bu yetki alındı, valiliğe verildi. Neden? Belkahve’de taşocaklarını ıslah ettik. Çamlı’da ruhsat vermedik. Bunun için… Böyle demokrasi olmaz! Böyle kent yönetilmez! Sen beni ata, ben seni seçeyim; o da dönsün beni seçsin, böyle olmaz. Her şehrin halkı tarafından seçilmiş,oy verilmiş belediye başkanı var. Seçilmişlerin atanmışlar tarafından bypass edilmesine izin vermemeliyiz. Bunu beceremezsek, atı alan Üsküdar’ı geçiyor ve geçmek üzere.” 

 
DİREN İZMİR!
EXPO’nun yapılacağı İnciraltı’nda 400 dönüm alışveriş merkezi ayrılmasını sert şekilde eleştiren Aziz Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Göreve geldiğimden beri ‘İnciraltı’nı adam gibi planlayalım. Kenti kalkındırmak için planlayalım’ dedik. İlk olarak da birinci derece doğal sit alanı olan İnciraltı Kent Ormanı’nı 2005-2006 yılında ağaçlandırdık. EXPO yapacağız ve burası yeşil alan olarak kalacak dedik. Dünya ölçeğinde düşük yoğunluklu, deniz kıyısında bir sağlık kampusu yapmak üzere planlamalara yaptık. Kültür Bakanlığı’yla bir noktaya kadar anlaştık. Sonra Çevre Bakanlığı’na geçti. EXPO’nun yapılacağı yere 400 dönüm alışveriş merkezi ayrılırsa ve 400 dönüm AVM’ye günde 10 binlerce araç girerse, burada sağlık yapılır mı? Burası dünya ölçeğinde sağlık kampusu olabilir mi? Tıp fakültesi olabilir mi? Karşı çıkmamıza ve anlatmamıza rağmen, şu andaki İnciraltı kent ormanına EXPO binalarını yerleştirip Paris’te sunum yaptılar, ‘Bunu yapamazsınız’ dedik, şerh koyduk. ‘İmzalamayız’ dedik. ‘Biz planladık, biz ağaçlandırdık’ dedik. Bunu yaparken iki amaç olabilir. Ya son derece cahiller, hiçbir şey bilmiyorlar. Dünyadan haberleri yok! Ağaçtan yapraktan da haberleri yok. Ya da 1250 dönüm alanı planlamak ranta açmak için kasten EXPO’yu kullanıyor olabilirler. Amaç tamamen sayılı bir rant alanı yaratmaksa, İzmirliler olarak sonuna kadar karşı çıkmak zorundayız. Direnmek zorundayız, yaptırmamak zorundayız. İzmir’in büyüdüğünü ve kalkındığını ve kimsenin engelleyemeyeceğini dünya alem gördü. 9 yılda bunu başardık. Şimdi güçlü bir finans yapısı ve çalışan üreten bir İzmir Büyükşehir Belediyesi var. Bu kenti yeniden önce Akdeniz çanağında sonra dünyada en saygın yere oturtmak için çalışıyoruz, başaracağız.”
 
SENDİKAYA ‘SAĞDUYU’ ÇAĞRISI
Ulaşımda önceki gün yapılan kontak kapatma eylemine değinen ve sendikayı sağduyulu olmaya davet eden Kocaoğlu, “Diğer bütün şirketlerle toplu iş sözleşmelerimizi bitirdik. Tek bir sendikaya bağlı 2 şirket kaldı. Diğer şirketlere verdiğimizin üzerinde zam verdik. Bu zammı yüksek alanlara az, orta alanlara biraz daha fazla ama düşük alanlara 2-3 misli vererek birbirlerine yaklaştırmaya çalışıyoruz. Bir sabah yine otobüsleri çalıştırmadılar. Dün de aynı eylem yapıldı. Hak aramak ayrı şey. 18 yaşından beri emekten yana mücadele ediyorum. Emekten yana emeğin hakkı için mücadeledeyim. Verebileceğimizi verdik. Arkadaşların bu tutumları, İzmirli hemşerilerimize zarar veriyor. Arkadaşların bu tutumları, sendikacıların bu tutumları, emeğiyle evine aş götürmek isteyen işçilere zarar veriyor. Sağduyuya çağırıyorum. Büyükşehir Belediyesi personelinin, hak arama bahanesiyle incitmeye, onları evine-işine götürmemeye hakkı yoktur. Niye grev yasağı konulmuştur, hayat durması diye. Başka konuda ne yapacaksan yap! Greve yasağı olmayan konuda istediğin eylemi yap, ben de senin yanındayım. Ama grev yasağı olan konuda grev yapma hakkını ben bize vermeyeceğim arkadaşlar. Buradan bütün sendikacı arkadaşlarımıza sağduyuya çağırıyorum. Tekrar değerlendirip toplu sözleşmeleri imzalamalarını diliyorum. Taşerona karşı bayrak açan tek belediye başkanıyım. İşçiye yaşam hakkını grev hakkını veren tek belediye başkanıyım. Bunu bana yapıyorlar. Haklarını verdiğim, elimden geleni yaptığım halde” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İŞÇİ 22 Temmuz 2013 Pazartesi 09:08

Sayın Başkan. belki haddimize düşmez ama ben yine de hatırlatayım. Önümüzdeki seçimlerde yine aday olmak istiyorsan, İşçinle aranı iyi tut. Genel merkez istese istemesede İzmir de işçi ne derse o olur. Sen işçine hakettiği zammı yap. İşçin seni başının üstünde taşır.

Yorumu oyla      11      5  
TURAN 22 Temmuz 2013 Pazartesi 09:06

İnciraltında yer kapatamayanlar şimdi de imar planına ititraz ediyorlar. Bırak başkan inciraltını imarı, planı. Sen işçine bak. Adamlar 2 saat kontak kapattı, İzmir felç oldu. Adam gibi bir zam ver sevindir şu işçileri. % 7 gibi komik zamlarla olmaz bu iş. Vereceksin işçine %15 alacaksın gönlünü. Çok şey istemiyorlar senden.

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ 21 Temmuz 2013 Pazar 18:19

SENDİKA VE YÖNETİCİLERİ DEĞİŞTİRELİM, HER SÖZLEŞMEDE AYNI SENARYO... O KOLTUKLAR SİZE DE KALMAYACAK SENDİKACILAR....

Yorumu oyla      12      6  
ADALETSİZLER 21 Temmuz 2013 Pazar 18:18

daha dün işe girmiş adamı sözleşmeli personel yapıp şimdi çıkan yasayla 657 ye tabi devlet memuru yapıyorsunuz. yıllardır KPSS sınavlarında ter döken, yıllardır atama bekleyen o kadar insanın hakkını yiyorsunuz. Yatacak yeriniz yok sizin ve bürokratlarınızın. 15 senedir izelmanda çalışana 1.500 tl maaş, dün işe girene hem kadro hem de 3.000 TL. maaş. Bravo sizin başkanlığınıza, bravo sizin adaleletinize...

Yorumu oyla      16      6  
İNCİRALTILI 21 Temmuz 2013 Pazar 18:15

Yıllardır kentin göbeğinde ruhsatsız ve kaçak iş yapan kafeler, büfeler, çay bahçeleri, balık restorantları, kumrucuların olduğu inciraltı neden bu kadar dert oldu size sayın başkan. İnciraltında ruhsatlı ve yasal kaç tane işletme gösterebilirisiniz soruyorum size ? Bayraklı imara açılırken planlamalar yapılırken sesiniz çıkmıyordu, Neden ? Çünkü sizlerin de oralarda yerleriniz vardı. İnciraltını rahat bırakın... Çoluk çocuğumuzun geleceği orada...

Yorumu oyla      12      6  
izelmancı.devamı 21 Temmuz 2013 Pazar 14:52

bu neden nedenledirki; sizler,%40 eksik çalışan arkadaşlarım.aziz başkanı yerden yere vuracağınıza,sadece ve sadece kendi koltuklarının altlarından,gitmesini istemeyen sarı sendikacılara fazla güvenmeyin 15 yıldır bu işletmede çalışan bir arkadaşınız olarak,sizlere tavsiyem,içerinizde aklı başında üniversite mezunu,birçok arkadaşınız var.çok kısa bir zaman sonra delege seçimleri var.delege listelerinizi şimdiden oluşturmaya başlayın,önce şube yönetimine aday olun sonrası kendiliğinden gelecektir

Yorumu oyla      15      7  
misafir 21 Temmuz 2013 Pazar 12:42

İşçi hakkını arıcam diye çok puan kaybetti.Bu paraya çalışacak insan çok,vatandaşı karşınıza almayın.Bunları gören hçbir belediye taşerona bi daha kadro vermez.

Yorumu oyla      17      12  
çalışan 21 Temmuz 2013 Pazar 11:59

yıllardır arkandan koşan bınlerce işçine verdiğin değer bumudur başkanım şimdide vatandaşla karşı karşıya getırıyorsun söylemlerinle

Yorumu oyla      17      8  
izelmancı izmir 21 Temmuz 2013 Pazar 03:06

toplu iş sözleşmesini inşallah adamgibi imzalarlar biz sendikanın herzaman yanındayız ama o bizim yanımızda değil inşallah 20-30 konteyjan alıp bizi satmazlar şu an belediyede kadurolu seçim için ilcelerden kaduroya aldığı işçiler çıplak maaşları 2400, memurun maaşları 2700 izelmancının maaşı kademe kadem 1000 tl ile 1600 tle herkez aynı işi yapıyor hele izenerji yi hiç demiyorum.

Yorumu oyla      22      10  
ahmet 21 Temmuz 2013 Pazar 00:11

sendika bi yönüyle haklı. bazı yönetici kadroları çoluk çocuk akrabalarını sınavsız şekilde sözleşmeli personel olarak işe soktu. bu niteliksiz kişiler bir günde memuriyet kazandı. haklı olarak işçiler de 3500 lira ve üzeri alan bu insanları görünce kızıyor. ama diğer noktada ülkede verilen zamları da göz önüne alarak başkana sahip çıkmak gerek. emin olun ki başkan emek dostu bir insan. sorun ona yalakalık yapıp herşeyi doğru işliyormuş gibi gösterip işini götüren yöneticilerde.

Yorumu oyla      22      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekopazarda son durak Balçova
Bostanlı ve Urla’dan sonra İzmir’in üçüncü organik ürün pazarı Balçova’da açıldı.
Kick Boks Şampiyonu Çınar’dan Oğuz’a ziyaret
Önce Slovakya’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya 2.’si, ...
Başkan Ülgür muhtarlarla iftarda buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, muhtarlar ve belediye meclis ...
 
Konak Belediyesi’nden öğrenci evine eşya desteği
Konak Belediyesi ‘Eşya Deposu’yla ihtiyaç sahiplerine ev eşyası yardımı yapmaya devam ediyor.
Karşıyaka’da 45 günde 3 açılış birden
İzmir’in karşı-yakasında yatırımlar tam gaz ilerliyor. 2013 yılına hızlı ...
Karşıyaka ile Prizren yeniden kardeş!
Karşıyaka Belediyesi, kardeş şehirlerinden Prizren ile dostluğunu pekiştirdi. ...
 
Dikkat: Hatay haftaya susuz başlayacak!
Yağmursuyu kanal inşaatı çalışması nedeniyle semtin ana caddelerine gün boyu su verilemeyecek.
Bornova’da parklara büyük yatırım
Son 4 yılda 119 adet park yapan Bornova Belediyesi, toplam değeri 726 ...
Şok! Başkan Ülgür memura darptan mahkum!
Kardeşleriyle birlikte çalıştırdığı soğuk hava depolarını denetlemeye ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva