HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2013 Cumartesi - 14:10

Ekopazarda son durak Balçova

Bostanlı ve Urla’dan sonra İzmir’in üçüncü organik ürün pazarı Balçova’da açıldı.

Ekopazarda son durak Balçova

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde kurulan pazarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ETO Başkanı Atilla Ertem, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Balçova’da Kızılkanat Parkı’nda kurulan “Ekopazar Balçova”nın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’de tarımın ve hayvancılığın desteklenmek yerine ranta kurban edildiğini söyledi.

- Kocaoğlu’nun açıklamalarının tamamı için tıklayınız… 



ÇALKAYA: İNADINA SAHİPLENECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “kalkınma yerelden başlar” sözüne atıfta bulunarak konuşmasına başlayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da, tarımın desteklenmesi gerektiğini söyledi. Çalkaya, “Bugün tarım bitti. Milyonlarca köylü dışlandı. Yerelden kalkınacaksak, tarıma elinizden geldiği kadar destek vereceksiniz. Tarım alanlarına giden yollar asfaltlandı. Hem köylü hem sağlıklı ürün desteklendi. Bir ürünü üretmek değil, önce pazarlanmasını sağlamak gerekir. Bu işi sadece organik bir pazar olarak görmedik. Tarımı desteklemenin, bu ülkenin ana temel güçlerinden biri olan tarımın dışlanmasına sahip çıkmaktır. İnadına tarımı sahipleneceğiz. Tarımı organize edeceğiz. Köydeki insanın para kazanmasını sağlayacağız. Merkezi hükümet köylüyü ve üreticiyi ne kadar dışladıysa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da o kadar sahiplendi. Tire’de süt üreticilerini destekledi. Bayındır’da çiçekçileri destekledi. Biz de onu takip ediyoruz” dedi.
 
Doğayı sevmeyin insanı sevemeyeceğini kaydeden Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Başkanı Atilla Erdem ise Aziz Kocaoğlu gibi bir başkana sahip olduğu için İzmir’in şanlı olduğunu, Yarımada’da başlayan organik pazarın giderek geliştiğini ifade etti.


HAFTADA 2 GÜN KURULACAK
“Organik” logosu olan ürünlerin yer alacağı Balçova Organik Pazarı, hem İzmirliler’e katkı maddesiz ürünler satın alma imkanı sağlarken hem de organik üretim yapan üreticilere ürünlerini sağlıklı bir ortamda tüketiciye sunma olanağı verecek. “Ekopazar Balçova”da, Salı ve Cumartesi günleri Kızılkanat Parkı’nda ilk etapta 33 tezgahla kurulacak. Kimyasal işlemden geçmemiş ahşap tezgahlarda satılacak olan ürünler, tüketicilere bez, kağıt ambalajlar ya da bio dönüşümlü poşetlerde ulaştırılacak. Organik ürün sertifikası olsa bile, ürünlerin hepsi pazar alanına girmeden önce tekrar denetimden geçecek. ETO tarafından oluşturulan komisyon kontrolleri gerçekleştirecek ve Ekopazar’daki ürünlerin tezgahlara konulup halka ulaştırılmasına ondan sonra izin verilecek. Komisyon tarafından organik olmadığı düşünülen ürün varsa, tahlile gönderilecek ve pazar alanına alınmayacak. Ekopazar Balçova, Salı ve Cumartesi dışındaki günlerde de, semt evleri ve üretici kadın kooperatifleri tarafından kullanılacak.

Haziran 2010’da Bostanlı’daki “Ekopazar İzmir”i hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, 26 Haziran 2013’te “Ekopazar Urla”yı vatandaşların hizmetine sunmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı Emekçi ye 20 Temmuz 2013 Cumartesi 19:31

Bornovada emekçimi var konuşuyorsun emekçi üzerinden emekçi yi ezenler sömürenlervar taşerona mahkumedenler var birde çıkıp yorum yapıyorsun Aziz başkan adam gibi adam benden uyarması emekçi ..

Yorumu oyla      14      5  
izelmancı 20 Temmuz 2013 Cumartesi 19:08

emekçi ne oldu zam azmı geldi başkan hovardaca izmirlinin parasını sana verseydi en büyük başkan olurdu demi artık o işler bitti sendikacıların hortumu kesildi artık işler eskisi gibi olmayacak herkes haddini bilecek başkan gibi 550 milletvekili olsa türkiye dünyanın en gelişmiş ülkesi olur kendi çıkarlarınız uğruna adamı karalamayın biraz genel düşünün

Yorumu oyla      15      5  
bonovalı emekçi 20 Temmuz 2013 Cumartesi 18:41

3 silahşörler yan yana partinin her noktasını ele geçirmeye çalışıp aşiret kurmaya çalışanlar en son bornova ilçede hamlelerini yaptı hey genel merkez uyuma izmir de chp yi bitirme operasyonu var aziz başkanda başı çekiyor

Yorumu oyla      12      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kick Boks Şampiyonu Çınar’dan Oğuz’a ziyaret
Önce Slovakya’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Dünya 2.’si, ...
Başkan Ülgür muhtarlarla iftarda buluştu
Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, muhtarlar ve belediye meclis ...
Konak Belediyesi’nden öğrenci evine eşya desteği
Konak Belediyesi ‘Eşya Deposu’yla ihtiyaç sahiplerine ev eşyası yardımı yapmaya devam ediyor.
 
Karşıyaka’da 45 günde 3 açılış birden
İzmir’in karşı-yakasında yatırımlar tam gaz ilerliyor. 2013 yılına hızlı ...
Karşıyaka ile Prizren yeniden kardeş!
Karşıyaka Belediyesi, kardeş şehirlerinden Prizren ile dostluğunu pekiştirdi. ...
Dikkat: Hatay haftaya susuz başlayacak!
Yağmursuyu kanal inşaatı çalışması nedeniyle semtin ana caddelerine gün boyu su verilemeyecek.
 
Bornova’da parklara büyük yatırım
Son 4 yılda 119 adet park yapan Bornova Belediyesi, toplam değeri 726 ...
Şok! Başkan Ülgür memura darptan mahkum!
Kardeşleriyle birlikte çalıştırdığı soğuk hava depolarını denetlemeye ...
Karabağlar’da kursiyerlerden bağlama ziyafeti
Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva