HABERLER>EKONOMİ
16 Ocak 2018 Salı - 08:44

İzmir’de bit pazarı esnafından isyan: Kendimizi yakarız!

İzmir’de Bit Pazarı’na yeni yer bulunamadı. Çaresiz kaldıklarını söyleyen  Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkan Murat Gürer, “Açlıktan öleceğimize gider kendimizi bir belediyenin önünce yakarız” dedi.

İzmir’de bit pazarı esnafından isyan: Kendimizi yakarız!

EGEDESONÖZ-(ÖZEL HABER) Halk arasında ‘Bit Pazarı‘ olarak adlandırılan ve gerek nostaljik atmosferi gerekse de ucuz alışverişin adresi olmasıyla nedeniyle İzmir’de kent kültürünün değişmez bir parçası olan ikinci el eşya pazarı için çok sayıda ilçe belediyeleri ile yapılan görüşmelerden hiçbir olumlu sonuç alınamadı.

Buca, Torbalı, Aliağa gibi çok sayıda belediye ile resmi yollardan yaptıkları görüşmenin ardından herhangi bir belediyenin kendilerine yeni bit pazarı alanı vermediklerini ifade den Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkan Murat Gürer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“GİZLİ BİR EL ENGEL OLUYOR”
Gürer, bütün legal yolları denediklerini ancak hiçbir sonuca varamadıklarını ifade etti. Gürer, “Artık hiçbir çaremiz kalmadı. Bütün legal yolları denedik. Kendimizi gidip illa bir belediyenin önünde yakmamız mı gerekiyor? Gittiğimiz her belediye önce ‘tamam’ diyor, olumlu baktıklarını söylüyorlar; daha sonra olumsuz diyorlar. Gizli bir el sanki işimize çomak sokuyor.  

AYDA 60 BİN TL YARDIM TEKLİFİ
Bit pazarı esnafı, Eski ve Yeni Eşyaları Değerlendirme Derneği Başkanı Gürer, son olarak Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile görüştüklerini söyledi. Gürer, “aylık 60 bin TL kira bedeli olarak şampiyonluk mücadelesi veren Menemen Belediyespor’a yardım etmek istedik. Başkan çok sevindi, fakat yine sonuç olumsuz. Hatta sayın başkanın kendi sözüyle söylüyorum bize ‘Burada bir bit pazarı kurmaktan beni hiç kimse vazgeçiremez’ demişti. Pazartesi gittik bizimle görüşmedi bile, yardımcısı bize ‘Kurul kararı olumsuz çıktı’ dedi. Yani sürekli olumsuz sonuç çıkıyor. Hangi belediyeye gittiysek önce olumlu bakıyor sonra olumsuz karar deniyor. Anlamış değiliz” dedi.

“ÇAREMİZ KALMADI”
Dernek Başkanı Gürer “Çaremiz kalmadı önümüzde iki şık kalıyor. Ya bir bit pazarı esnafı kendini İzmir Büyükşehir Beleldieyesi önünde yakacak ya da gidip bir yeri işgal edeceğiz. Artık bit pazarı esnafı olarak insanların tahammülü kalmadı. Bütün legal yolları denedik. Gitmediğimiz belediye kalmadı. Vergi altına alınmak istiyoruz, kiramızı ödeyelim, ne gerekiyorsa yapalım diyoruz. Kabul görmüyor. Açlıktan öleceğimize gider kendimizi bir belediyenin önünce yakarız” şeklinde konuştu.

 “BİZE KİM SAHİP ÇIKACAK?”
Gürer konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Biz dernek olarak bu saatten sonra ‘bunu yapın, şunu yapmayın’ diyemiyoruz. Gerekirse dernek olarak kendimizi feshedip kenara çekilebiliriz. Bundan sonra yapılacaklar fevri hareketler olur, derneğimizi bağlamaz. Biz dernek olarak basın açıklaması yaptık. Yetkililere seslendik, dilekçeler yazdık, yüz yüze görüşmeler yaptık. Ama olumlu bir sonuç yok. Bazı CHP’li İzmir Milletvekilleri ile görüştük, ‘tamam halledeceğiz’ dediler. Arıyoruz, telefonlarımıza bile çıkmıyorlar şu anda. Bize kim sahip çıkacak?” şeklinde konuştu.

 
Sektörde ‘ayar’ kaçtı… İzmir’in Suriyeli kuyumcuları!
 
Cemaatin TV'sinden Atatürk'e hakaret!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Artunç Kaya 28 Aralık 2021 Salı 16:57

Pazarcılar dernek başkanı Murat Gurer Bornova pazar yerinde Pazarcılardan topladığın para nereye gidiyor? Fatura istemezsen 25 TL fatura istesen 29,50 TL alıyorsun, fatura kesmek için isteksiz davranıyorsun bu bedelin karşılığı hangi hizmeti veriyorsun?

Yorumu oyla      2      3  
Kenan Karakas 17 Ocak 2018 Çarşamba 12:36

Allah yardımcınız olsun CHPdenFayda yok bence Akpye başvurun.Onlar cozer

Yorumu oyla      11      5  
RAMAZAN ATESLER 16 Ocak 2018 Salı 21:53

MERHABALAR CANDOSLARİM BU BİTPAZARİ TURKİYEMİN HERYERİNDE VAR VE DUNYANİN CESİTLİ ULKELERİNDE VAR AMMMMA NE İKMETSE SON ZAMANDA İZMİR DE BİRİLERİ BUNU ENGELLEMEYE CALİSİYOR YAPMAYİN KARDESİM BİRAKİN BİTPAZARİ ESNAFİ BURADAN GECİNEN İNSANLAR VAR VE BEN BİR VATANDAS OLARAK PAZARİN KURULMASİNİ ARZU EDİYORUM VE EMİNİM BUNU İZMİR HALKİDA İSTİYORDUR BUNDAN COK EMİNİM VE LUTFEN SAYİN BASKANİM AZİZ KOCAOGLU BUNA Bİ CARE İS SİZDE BİTER LUTFEN YARDİMCİ OLUNUZ SAYGİLAR SELAMLAR İZMİR Lİ BU BİTPAZARİNİN KURULMASİNİ ARZU EDİYOR ALLAHA EMANETSİNİZ ORJİNAL İZMİR Lİ

Yorumu oyla      11      5  
Nihat 16 Ocak 2018 Salı 20:43

Particilik yapmayın kardeşim burada.Vatandaş geçim derdinde particilik derdinde degil.Pazarı yasaklayan vali Chpnin valisi degil.Pazarı belediye kaldırmadı.

Yorumu oyla      11      5  
Kenan karakas 16 Ocak 2018 Salı 17:31

Bundan sonra chpyeoy yok garibanın ekmeğiyle oynarsa isim olmaz

Yorumu oyla      12      6  
Demokrat 16 Ocak 2018 Salı 15:22

Buca Kaynaklar yolunda gölet civarında yer çok var. ufak bir zemin düzenlemesi ile orada kurulabilir.Bit Pazar gündüz olacağı için gece trafiğini engelleme durumu da söz konusu değil.Buca girişinin düzenlemesini de Büyükşehir yaptı sağ olsun.Dört şerit giriş var bı sıkıntı olmaz.Hayırlısı olsun.Bu arkadaşlarda bu ülkenin çocuğu sahip çıkmak lazım.

Yorumu oyla      12      5  
Kenan 16 Ocak 2018 Salı 13:44

Yıllardır bit pazarına giderim.Lüks AVMde çantamı çaldılar ama bit pazarında çalmadılar çok şükür.Ben eminim ki o lüks görünümlü mekanlardaki hırsız ugursuz sayısı bit pazarından fazladır.Bit pazarı kültür işidir.İzinli düzenli kurulursa daha iyi olur.

Yorumu oyla      16      5  
Metin kazancilar 16 Ocak 2018 Salı 13:40

Başkan ve ekibinin çalışmalarını destekliyoruz

Yorumu oyla      16      5  
Bucalı 16 Ocak 2018 Salı 11:10

Bir pazarı satıcıların ve satılan malların kontrol edilmesi kaydıyla Bucada kurulsun.Bucalılar olarak kabul edebiliriz.Yeterki denetimli olsun

Yorumu oyla      14      5  
SÜHA ÖNDER 16 Ocak 2018 Salı 10:26

BİT PAZARININ KURULMASIN ENGEL OLANLAR BİRAZ İNTERNETTEN BERLİN BİT PAZARINI ARAŞTIRSINDA İBRET ALSIN BERLİNE GİDİPTE GEZİLMESİ GEREKEN YERLERİN EN ÜST SIRASINDA BİT PAZARLARI VAR

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sektörde ‘ayar’ kaçtı… İzmir’in Suriyeli kuyumcuları!
Suriye’deki iç savaştan kaçarak İzmir’e yerleşen Suriyeliler, kuyumculuk ...
İzmirli pastacılar yeni başkanı seçti: 21 yıllık başkan devrildi!
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın 21 yıllık Başkanı Hamdi Yapıcı ...
İzmir'de böylesi ilk kez yakalandı! Nasıl çektin be adam?
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında yakalanan 523 kilo ağırlığındaki orkinos, ...
 
Kritik rakamlar açıklandı: İşsizlik...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2017'ye ilişkin İşgücü İstatistiklerini ...
Araç sahipleri dikkat! Bu gece zam geliyor...
16 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere benzin grubunda 7-9 kuruş ...
Gaziemir esnafı yeniden 'Beyen' dedi
Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'nda Süleyman Beyen ve  yönetimi güven tazeledi.
 
Karaburun’a bir hançer daha! Dükkan kapanıyor...
Lodos A.Ş.’ye ait Karaburun Rüzgar Enerji Santrali, bölgede yeni türbin ...
6.3 milyon araç sahibine ceza yolda!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Emniyet’ten listeyi aldı, egzoz muayenesi ...
Makina Mühendisleri Odası İzmir başkanını seçti
Makina Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi 29'uncu dönem yönetim kurulu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva