HABERLER>EKONOMİ
9 Şubat 2018 Cuma - 09:22

İzmir'de bayiler isyanda: Böyle ceza görülmedi!

İzmir’de 2017 yılında gece 22:00-06:00 saatleri arasında alkol satış yasağını deldiği gerekçesiyle 300 bakkal ve tekel bayiye 11 milyonu aşkın para cezası kesildi. Satış yasağını delen bazı marketlere iki seferde 100 bin TL'yi geçen cezalar kesildiği öğrenildi.

İzmir de bayiler isyanda: Böyle ceza görülmedi!

EGEDESONSÖZ- 5 yıl önce 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı  6487 sayılı yasa ile alkollü içkilerin satış saatine sınır getirilmişti. Saat 22:00 ile 06:00 saatleri arasında satışlar yasaklandı. Söz konusu yasak tüm illerde aynı gün uygulanmıştı.

Aradan geçen 5 yıllık zaman zarfında sadece İzmir’de geçtiğimiz yıl 300 bakkal-market ve tekel bayi 22:00’dan sonra bu yasağı deldiği gerekçesiyle 11 Milyon TL ceza yedi. Yasal uygulamayı ihlal ettiği gerekçesiyle birincisinde 36.750 TL, ikinci kez aynı yasağı delen bakkal veya tekel bayilerine 70 bin TL ceza kesildi. Beş yıllık zaman zarfında yaklaşık 50 milyon TL’yi geçtiği belirtildi.

İKİNCİ KEZ CEZA YİYENLER KAPATIYOR
Gece 22:00’dan sonra yasağa uymadığı sebebiyle alkol sattığı için 70.000 TL ceza yiyen Karşıyaka’daki bir esnafın dükkânı kapattığını ifade eden İzmir Bakkallar ve Bayiiler Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kartal, cezaların çok ağır olduğunu ileri sürerek yetkililerden saatlerin geriye çekilmesini ve cezaların hafifletilmesini talep ettiklerini kaydetti.

İzmir’in yaşayan şehir olduğunu, gece 24:00’e kadar hayatın canlı geçtiğini söyleyen Başkan Vekili Kartal “Gece 22:00’dan itibaren alkol sattığı için ilkinde 36 bin 675 TL, aynı bakkala ve bayiye ikinci kez satış tespitinde 70.000 TL para cezası kesiliyor. Toplamda 100.000 bin TL’yi geçince adam dükkanı kapattı ve ortadan kayboldu. Cezasını nasıl ödedi bilmiyoruz. Aynı şekilde Karşıyaka’da bir market daha ikinci kez 70. 000 TL ceza yedi. Bu cezalar çok ağır bizim için. Saatlerin 24:00’a çekilmesini ve cezaların hafifletilmesini istiyoruz. Talebimizi yetkililere bildirdik ancak bu talebimize karşılık bir cevap gelmedi henüz. Esnaf gerçekten bu nedenle zor durumda. Bazı bayilerimiz sadece alkol satışı üzerine çalıştığı için onlar daha da zor durumda” dedi.

Kartal, Türkiye genelinde ise ceza kesilen bakkal-bayi sayısının 1300 olduğunu belirtti.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye diplomasisi
 
İzmir'de gece yarısı patlama! Mahalle ayağa kalktı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yusuf ziya 6 Ocak 2019 Pazar 02:52

Gece saat 22oo den sonra alkolüü içki satan bakkal esnafına 1. seferde 36.650 tl 2..seferde 70 000 tl ceza yazılaması haksızlığın daniskasıdır.Vergisini veren,stopajını kirasını ödeyen yasal bir iş yerine böyle bir ceza dünyada görülmeedi. Sokakta uyuşturucu satan torbacıya bile yazılmayan böyle bir ceza esnafa yazılıyor. Bakkalın saat 22oo den sonra alıp sattğı iki bira suç ise o zaman alkollü içkiyi imal eden fabrikalar kapatılsın. Kaldı ki bakkaldan birasını alan vatandaş arabasına koyup evine gidiyor,içiyorsa evinde içiyor.. AKp bld. bşk adayı N Zeybekçi bu baskıya rağmen, sıkılmadan'biz kimsenin içkisine karışmayız' diyebiliyor. Konuyla ilgili yasanın tekrar gözden geçirilip satşın en azından saat 24oo e kadar uzatılması elzemdir.. İzmir'de iki satıştan 106.650 ceza alıp dükkanını kapatan ve kayıplara karışan esnaflar var.. Yazık değil mi ?

Yorumu oyla      9      5  
DUMAN AVCISI 10 Şubat 2018 Cumartesi 07:56

Ayni uygulamayi kapali alanlarda sigara icirenlerede bekliyoruz.mesala kordon adamlar camla, naylon vb. Malzemeyle acik alani kapatmis icinde sigara icirtiyor kimse gormemismi ki bunu.sigara icilebolmesi icin %50 acik olmicakmi tavan yer hariç %5 kalmis kordondaki dis mekanlarda

Yorumu oyla      11      5  
ercan''''mama 9 Şubat 2018 Cuma 22:13

içmeyeceksin''''bu''kadar''basit''''yasa''öyle''''diyo''''

Yorumu oyla      11      6  
Ayse 9 Şubat 2018 Cuma 17:38

Esnaflar arasında adalet istiyoruz. Herkese farklı uygulama yapılacaksa bizim saatimizde değişmeli. Barların da saat 22 den sonra bira satışına da göz yummamak lazım. Firmalarında adaletsizce davranışından rahatsızım.

Yorumu oyla      12      5  
Ayse 9 Şubat 2018 Cuma 17:32

Karşıyaka bütün bar ve eğlence merkezleri 22den sonra alkol satışı yapıyor lar bunların ruhsatı açık sunum olmasına rağmen kimse bunlara hiç birşey demiyor torba torba bira satıyorlar bazı esnaflar da boy boy indirim kampanyası yapıyor dürüst esnaf maalesef hep kaybediyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 9 Şubat 2018 Cuma 11:37

avm içinde mekanların yüzde ellisi içki ruhsatlı ve saat00.2'ye kadar alkol içmek ve mekanın satışı serbest.Ama aynı alan içerisinde Alkollü mekana bitişik dükkanın alkol satışı2200 sonrası yasak.Birileri bu işe çözüm bulmalı.Biryerlerde büyük bir hata yapılıyor.Garibim dükkan ,tekel bayi ve marketlere yazık.

Yorumu oyla      18      6  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 9 Şubat 2018 Cuma 10:56

3 yıldır kendi şarabımı kendim yapıyorum. devlet 300 litre senede şarap yapma hakkı verdi. bizim oralarda bir tane tekel bayisi vardı oda gördü herkes şarap yapıyor iş yapamıyor dükkanı kapattı. önümüzde ki sene şarap değiştirme festivali yapacağız nasipse.

Yorumu oyla      23      5  
Oğulcan Cengiz 9 Şubat 2018 Cuma 10:56

Kesinlikle saat 24:00'e alınmalı bu karar

Yorumu oyla      27      5  
DELİ DUMRUL 9 Şubat 2018 Cuma 10:36

vergisini alıp kullanırken sıkıntı yok ama 22 den sonra satışı yasak

Yorumu oyla      29      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan müjdeledi: İzmir'de o ilçe teknoloji üssü oluyor!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir ziyaretinin ikinci ...
Özkanlar Pazaryeri'ne yeni yer bulunamadı!
Bayraklı ilçesindeki Özkanlar Pazaryeri’nin bulunduğu yerden kaldırılması ...
İzmir Defterdarlığı'ndan iki ilçede satış yağmuru: Deniz sıfır 'altın' araziler!
İzmir Defterdarlığı Çeşme’de 27, Karaburun’da ise tek parça arazi için ...
 
Bakan Özlü'den mesajlar... İzmir'i yere göğe sığdıramadı!
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de, Ege Bölgesi Sanayi ...
İzmir'de iş kadınlarından açık kürsü
Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen TOBB İzmir ...
Hanzade ÜNUZ sordu, Gülermak A.Ş. Proje Müdürü Andaç Bayram yanıtladı... Evladiyelik İzmir tramvayı
Hanzade ÜNUZ sordu, İzmir Tramvayı'nı yapan Gülermak A.Ş. Proje Müdürü ...
 
Araç sahiplerine bu kez iyi haber!
Benzinin litresine gece yarısı 16 kuruş indirim geliyor.
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar endeksinin yükselmesiyle birlikte içeride de TL değer kaybetti. ...
Fakir vücudu karaborsada! Kafa 500 dolar...
Altın ve petrol gibi, artık insan vücudunun parçalarının da borsası oluşmuş ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva