HABERLER>GÜNCEL
15 Eylül 2016 Perşembe - 10:16

İzmir’de Avrupa'yla eşzamanlı bilim şenliği!

Halkı, özellikle de gençleri, bilimle ve araştırmacılarla buluşturmayı hedefleyen Avrupa Araştırmacılar Gecesi etkinlikleri, 30 Eylül 2016 tarihinde Avrupa’da 250’den fazla şehirde aynı anda gerçekleştirilecek.

İzmir’de Avrupa yla eşzamanlı bilim şenliği!

Halkı, özellikle de gençleri, bilimle ve araştırmacılarla buluşturmayı hedefleyen Avrupa Araştırmacılar Gecesi etkinlikleri, 30 Eylül 2016 tarihinde Avrupa’da 250’den fazla şehirde aynı anda gerçekleştirilecek. Türkiye’de sadece iki üniversitenin bu yıl düzenlemeye hak kazandığı ve üç şehirde yapılacak etkinliklerin İzmir’deki ayağına Yaşar Üniversitesi ev sahipliği yapacak. “Bilim Herkesi Birleştirir” sloganıyla hazırlanan yaklaşık 10 saat sürecek etkinlikler kapsamında, bilimsel gösteriler, deneyler, sanattan enerjiye, kodlamadan sinemaya kadar birçok konuda sohbetler ve çalıştaylar düzenlenecek.

TÜM İZMİRLİLER DAVETLİ
Eğer bir günlüğüne bir kahraman olabilseydiniz, nasıl bir kahraman olurdunuz? Kanserle savaşan bir kahraman mı? Yoksa küresel ısınma, kıtlık ve açlık ile mücadele eden biri mi? Belki de engellilerin hayatını kolaylaştırmak için araçlar geliştiren ya da uzayda yaşam alanları kurmayı hayal eden biri. Avrupa’nın dört bir yanında 250 şehirde aynı anda düzenlenen Avrupa Araştırmacılar Gecesi etkinlikleri, bilim severleri 30 Eylül günü, hayatımızı kolaylaştırmak için farklı bilim alanlarında çalışan araştırmacılarla buluşmaya davet ediyor. Bu etkinliğe Türkiye’de İzmir ve Ankara’da iki üniversite ev sahipliği yapacak. İzmir’de, Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği (AB) Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından hazırlanan “Bilim Herkesi Birleştirir” projesi, AB Ufuk 2020 Programı kapsamında Türkiye’den kabul edilen iki projeden biri oldu.

ŞENLİK HAVASINDA GEÇECEK
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Yaşar Üniversitesi AB Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökay Özerim, “Projemiz ve gün boyu düzenlenecek faaliyetler, bir bilim şenliği formatında halkın ve özellikle de her yaştan çocuk ve gençlerin bilim ve bilim insanları ile buluşmasını sağlamayı, araştırma, yenilikçilik faaliyetleri konusundaki farkındalığı arttırmayı amaçlıyor. Yaşar Üniversitesi Kampüsü,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen bilimsel öğrenci projelerinin sergilendiği, deneylerin yapıldığı, bilimsel gösterilerin sunulduğu, sanattan sinemaya bilim konulu sohbetlerin ve çalıştaylar gibi faaliyetlerin üniversitemizin yaklaşık 30 değerli araştırmacısının katkılarıyla halka açık yürütüldüğü bir alana dönüşecek. Kampüsteki konserlerle bilim şenliğimiz renklenecek. Aileniz, okul arkadaşlarınız veya tek başınıza gelip bu aktivitelere katılabilirsiniz" dedi.

Projede, İzmir ve İstanbul Valilikleri’nin yanı sıra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim ve Gençlik Çalışmaları Enstitüsü Derneği de ortak olarak yer alıyor.

 
Kim Kardashian Türk müzisyene hayran!
 
Vizyonda merakla beklenen 3 yeni film
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hangi şehirde kaç öğretmen ihraç edildi?
FETÖ'nün en iyi örgütlendiği alan olan eğitimde ihraç edilen öğretmen ...
Başkent'te dehşet: Dayısını ve kuzenini öldürdü
Ankara'da bir kişi, dayısını ve kuzenini pompalı tüfekle öldürdü.
Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, resmi ziyaret için Ankara'ya gelen ...
 
Çarpıcı iddia: FETÖ’nün illegal işleri İzmirli eski vekilden soruluyordu!
Çanakçı'nın ifadesinde, MHP'li yöneticilere kurulan kaset komplosunda ...
12 yaşındaki çocuk bahçede oynarken vuruldu!
Ümraniye'de 12 yaşındaki Zinar Duramaz'ın, evinin bahçesinde oynarken ...
İşte FETÖ'nün dizilerdeki şifreleri!
Hazırlanan tüm iddianamelerde yer alan raporda, örgütün, medya üzerinden ...
 
İzmir'de gece yarısı sela paniği!
Çiğli ilçesinde gece yarısı sela okunması darbe paniğine yol açtı!
Almanya'dan flaş Türkiye kararı: Saldırı tehdidi!
Alman Bild gazetesi, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı ...
Tatilin ilk 5 günü korkunç bilanço: 36 ölü, 206 yaralı
Bayram tatilinin beşinci gününde, yurt genelinde meydana gelen trafik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva