HABERLER>OTOMOBİL
18 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:46

İzmir'de açık oto pazarlarına Valilik izni!

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle faaliyeti durdurulan açık oto pazarının faaliyetine, açıkladığı önlemlere uyulması koşuluyla izin verdi.

İzmir de açık oto pazarlarına Valilik izni!

EGEDESONSÖZ- İzmir’de koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan oto pazarları, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan İl Hıfzısıhha Kurulu kararı ile yeniden açılmasına karar verdi. Açık oto pazarlarında kurallara uyulup uyulmadığı düzenli aralıklarla denetlenecek. Kurallara aykırı hareket eden sorumlular ve müşteriler hakkında idari/adli işlem yapılacak.

ALINACAK ÖNLEMLER
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından hazırlanan oto pazarlarında alınması gereken önlemler de Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’nde yayınlandı. Buna göre açık oto pazarları girişlerinde ve içerisinde uygun yerlere COVID-19’dan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu afişler asılacak. Bu bilgilendirme afişlerinde; sosyal mesafenin korunması (en az 1 metre), maske takma, el hijyeni ve tokalaşmama ile ilgili uyarılar yer alacak.

ARAÇLAR ARASI MESAFE EN AZ 2 METRE OLACAK
Açık oto pazarı girişinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi belirtiler gösteren, COVID-19 tanısı alan ve temaslısı olan kişilerin içeriye girmemeleri gerektiğini belirten bilgilendirme afişi asılacak. Oto pazarı alanına alınacak kişi sayısı müşteri ve satıcı dahil her 4 metrekareye bir kişi olacak şekilde planlanacak. İçeri alınacak satılık araçlar yakın park edilmeyecek, araçlar arası mesafe en az 2 metre olacak.

MASKE VE MESAFE KONTROLÜ İÇİN PERSONEL GÖREVLENDİRİLECEK
Oto pazarına ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takılarak girilecek, içeride de maske takılacak. Oto pazarında maske ve mesafe kontrolünü yapacak bir personel görevlendirilecek. Çalışan personel sosyal mesafe, maske kullanımı ve el hijyeni kurallarına uyum göstermelidir.

AÇIK OTO PAZARINA GİRİŞ-ÇIKIŞTA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
İçeri giren günlük ziyaretçi sayısı gözetilerek, kalabalık oluşmasına neden olmayacak şekilde giriş ve çıkış kapıları planlanacak. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. Giriş ve çıkışlar için zeminde tek yönlü gidiş-geliş işaretleri konulacak ya da şerit çekilecek. Girişte el antiseptiği bulundurulacak  ve oto pazarına girenler el antiseptiği kullanacak.

ALIŞVERİŞ SIRASINDA SATICI VE MÜŞTERİLERE YÖNELİK ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Satıcı ve müşteriler oto pazarına girdiklerinde alkol bazlı el antiseptiği veya en az yüzde 70’lik alkol içeren kolonya kullanacak. Satıcı ve müşteriler arasındaki en az 1 metrelik sosyal mesafe korunacak. Satıcı ve müşteriler oto pazarına girmeden önce ağzı ve burnu kapatacak şekilde maske takacak. Araç almak isteyen kişilerin otomobili incelerken içine girmeleri, oturmaları, otomobilin içindeki çeşitli alanlara dokunmaları COVID-19 bulaşması açısından risk teşkil ediyor. Bu nedenle bu tür davranışlardan kaçınılacak. Bakılması zaruri alanlara dokunulursa mutlaka el antiseptiği kullanılacak. Her müşteriden sonra sık temas edilen yüzeyler (direksiyon, kapı kolları, cam açma düğmesi, emniyet kemeri tokaları, vites kolu, el freni vb.) önce su ve deterjanlı bezle silinecek, daha sonra da 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya yüzde 70’lik alkol/kolonya ile dezenfekte edilecek.  Pazarlık aşamasında veya satış aşamasında el sıkışma yapılmayacak, sosyal mesafe korunacak. Test sürüşü yapılacaksa; araç içinde şoför dahil herkes maske takmaya devam edecek, araca şoför dahil 3’den fazla kişi alınmayacak, araçlarda klima sistemi havalandırması, dışarıdan temiz havanın içeriye alınması şeklinde olacak, aracın camları açık tutulacak, her test sürüşünden sonra araçların sık dokunulan yüzeyleri önce su ve deterjanlı bezle silinecek, daha sonra da 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyu veya yüzde 70’lik alkol/kolonya ile dezenfekte edilecek.

 
Huysuz Virjin'in mirası ÇYDD'ye gidecek
 
Nedim ATİLLA yazdı... Renkler solarken bir bir…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli otomobil fabrikasının temeli için tarih belli oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, yerli otomobil üretimi için Bursa Gemlik'te ...
İkinci el araçta 'opsiyon oyunu' uyarısı!
İkinci el otomobil alım-satım işi yapılan online sitelerde, bazı kişilerin ...
İkinci el otomobilde taksitli satış talep görüyor
İzmir'de, son dönem fiyatları oldukça artan ikinci el otomobillerde taksitle ...
 
İzmir’de taksicilere sıkı denetim
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, taksilerin hizmet kalitesini ...
Satılan her 10 otomobilden 7'si otomatik vites
Türkiye'de bu yılın ocak-haziran döneminde satılan 203 bin 595 otomobilin ...
İkinci elde 'merdiven altı eksper' uyarısı!
İkinci el araçlarda kilometre düşürme, kazasını ve hasarını gizleme gibi ...
 
Otomotiv satışlarında yüzde 66'lık rekor artış
ODD'nin verilerine göre haziran ayı otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ...
Otomobil devi Volvo'ya şok: 2 milyon araç çağrıldı
İsveçli otomobil üreticisi Volvo, ön koltuk emniyet kemerlerinde problem ...
Volkswagen'den Manisa fabrikası için yeni karar!
Alman otomotiv devi Volkswagen, koronavirüs salgını nedeniyle uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva