HABERLER>GÜNCEL
25 Aralık 2017 Pazartesi - 13:39

İzmir Barosu'ndan Mevlana için buluşma

İzmir Barosu, 744. Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla “Çağlara Sığmayan Bilge: Mevlana” adlı bir söyleşi ve ney dinletisi gerçekleştirdi

İzmir Barosu ndan Mevlana için buluşma

İzmir Barosu, 744. Mevlana’yı Anma Haftası dolayısıyla “Çağlara Sığmayan Bilge: Mevlana” adlı bir söyleşi ve ney dinletisi gerçekleştirdi. Aynı zamanda İzmir Barosu üyesi de olan Mevlana Araştırmacısı Av. Bilal Eyüboğlu’nun gerçekleştirdiği sunuma Ege Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi ve Neyzen Kaşif Demiröz de neyiyle eşlik etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, bütün dünyada saygı duyulan bir kişilik olan Mevlana’nın eserlerinin kendisinin ne kadar bilge ve ne kadar insan sevgisi ile dolu bir insan olduğunu gösterdiğini ifade etti. Mevlana’nın yapıtları, eserleri ve davranışlarının toplumumuza her zaman örnek olduğunu ifade eden Av. Aydın Özcan, Mevlana’nın yaşam öyküsüyle bütün dünyada ilgi ve saygı uyandıran bir kişilik olduğunu dile getirdi. Bulgaristan Filibe kentini ziyaret ettiklerinde hala faal olan küçük bir Mevlevihane’ye rastladıklarını söyleyen Av. Aydın Özcan, bu Mevlevihane’nin yaşaması için bir Rus işadamının destek olduğunu öğrendiğini söyleyerek, “bizim kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerek” dedi. Av. Aydın Özcan Mart ayında Filibe’ye yeniden gideceklerini ve bu Mevlevihane’yi özellikle yeniden ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Av. Aydın Özcan, sunumu gerçekleştiren Av. Bilal Eyüboğlu’nun aynı zamanda hangi yönetim gelirse gelsin İzmir Barosu Vakfı’nın değişmez yönetim kurulu üyesi olduğunu ifade ederek “Vakfımızın tekrar aktif hale gelmesinde bize önder oldu. Bu vakıf aracılığı ile ihtiyacı olan meslektaşlarımıza destek sağlıyoruz. Ama vakfın çalışmaları arasında en önemlisi genç meslektaşlarımız için genç ofisi kurmamız oldu. Bu çalışmalarımız sırasında Av. Bilal Eyüboğlu engin tecrübesiyle bize hep yol gösterici oldu” dedi.

 Av. Bilal Eyüboğlu ise yapmış olduğu sunumda yirmi yılı aşkın bir süredir Mevlana araştırmacısı olduğunu ifade ederek “Baromuz etkinlikleri arasına kültürümüzün büyük meşalelerini de anmayı katan başta Sayın Baro Başkanımız olmak üzere Baro Yönetim Kurulumuza gönülden tebriklerimi sunmak istiyorum” dedi.

Mevlana’nın yaklaşık 800 yıldan bu yana bütün insanlığı birliğe, kardeşliğe sevgi ve hoşgörüye çağıran büyük bir sevgi çağlayanı, bir mana kutbu, bir hoşgörü abidesi ve büyük bir kültür meşalesi olduğunu söyleyen Av. Bilal Eyüboğlu, “Dünya ansiklopedilerinde doğu kültürünü temsil eden simalar arasında Mevlana hep birinci sıradadır. Özellikle batı ülkelerinde Mevlana hakkında yayınlanan kitapların milyon adet satışı yapılmaktadır. Dünyanın pek çok merkezinde Mevlana’dan esinlenerek semahaneler, Mevlevihaneler açılabilmektedir. Mistik, sufi müzik artık çağdaş müziğin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Mevlana’nın müzesi ve türbesi her yıl yerli ve yabancı milyonlarca ziyaretçiyi çekmektedir” dedi. (Bahri KARATAŞ)

 
Elektronik sigara evi bu hale getirdi!
 
AK Parti Sözcüsü o maddeye açıklık getirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Art arda acı haberler: 3 asker şehit!
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi bölgesinde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü ...
At eti skandalında Hükümet'ten radikal karar
Askerin yemeğinde yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında Milli Savunma ...
Eşinden şüphelendi... Her gün 100 TL
Her gece salonda bıraktığı pantolonundan sürekli para eksildiğini fark ...
 
İzmir depremi uzmanları ikiye böldü
İzmir'de bu sabah art arda meydana gelen iki depremle ilgili olarak deprem ...
İzmir'de eski eşe kumpas! Mahkeme cezayı kesti!
İzmir'de boşandığı eski eşi tarafından asılsız icra takibi yaptırılan Rus kadın davaları kazandı.
KHK'ya girdi... Gemlik taşınıyor!
OHAL kapsamında dün iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarıldı. ...
 
İzmir'de korkutan deprem! Artçılar devam ediyor...
Bu sabah saatlerinde merkezi İzmir'in Foça ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Mesut Yılmaz'ın en zor konuşması
Mesut Yılmaz'ın taziyede çok zor konuştuğu görülürken, yaptığı kısa konuşma, ...
İzmir'de o ilçenin kabusu olmuşlardı... Yaşları şaşırttı!
Foça ilçesinde, toplam 21 hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 2 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva