HABERLER>GÜNCEL
24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:42

İzmir Barosu Başkanı Yücel: İktidar sahibi kim olursa olsun, boyun eğmeyeceğiz

“Dikensiz gül bahçesi istiyorlar. Biz o gülleri korumak için mücadele edeceğiz” diyen Yücel, TOBB Başkanı Feyzioğlu’na da yüklendi: “Cumartesi günkü konuşmasıyla tarafını belli etmiştir. Artık gölge etmesin yeter”

İzmir Barosu Başkanı Yücel: İktidar sahibi kim olursa olsun, boyun eğmeyeceğiz

MUHİTTİN AKBEL/EGEDESONSÖZ – AK Parti ve MHP’nin, Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilin baro başkanıyla birlikte “Savunma Yürüyor” sloganıyla 19 Haziran’da Ankara yürüyüşüne başlayan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, kente döner dönmez Egedesonsöz’e konuştu.  Başkan Yücel, “Daha yolun başındayız. Bizim hareketimiz, iktidar sahibi kim olursa olsun, kimseye boyun eğmeyeceğiz, tepkisiydi. . Tepkisiydi. Herkes şunu iyi bilmeli ki, yanlış yapan Barolar Birliği başkanı da olsa, ona da biat etmeyeceğiz” dedi.

BARIŞÇIL BİR UYARI EYLEMİYDİ
Sürecin kazananının barolar olduğuna dikkat çeken Özkan Yücel, “Ankara’ya girdik. Anıtkabir’e de gittik ama Meclis’e giremedik. Bizim Ankara girişinde durdurulmuş olmazı, ülkenin gelmiş olduğu yerin neresi olduğunu gösterdi. Binlerce avukatı temsil eden baro başkanları ve yönetimlerinin, böylesine anlamlı barışçıl bir uyarı eylemi engelleniyor. Hepimiz Ankara girişinde alıkonuyoruz. Dört bir yanınız barikatlarla çevrildi. Bu utanç verici bir durumdu. Tuvalete gitmek isteyen arkadaşlarımız oldu. Onlara sordular, ‘nereye gidiyorsun?” diye… Tuvalete gideceğini söylediğinde izin verdiler.Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden seyyar tuvalet istedik. Getirdiler ancak onun kurulmasına bile izin vermediler” dedi.

DİKEN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, duygu ve düşüncelerini şu sözlerde özetledi: “İzmir’de baromuza kayıtlı avukatların sayısı 12 bine yaklaştı. Bizi ve tüm avukatları, baroları bölmek istiyorlar. İnsan haklarından yana tavır sergiledikçe rahatsız oldular. Sarı barolar oluşturmak istiyorlar. Demokrasiyle, insan haklarıyla, baroların arasına girmek istiyorlar. İnsanları savunmasız bırakmaz, dikensiz gül bahçesi yaratmak istiyorlar. Biz dikenler olmaya devam edeceğiz, o gülleri korumak için… Nerede yanlış görüyorsak, söylemeye devam edeceğiz.”

SESİMİZ KISILDI, AMA FİZİKSEL BİR KISILMA!
Baro olmanın, sorumluluklar getirdiğine değinen Özkan Yücel, “Vicdanı olan herkesin, savunmanın yani baroların parçalanması düşüncesine karşı çıkması lazım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sesimiz biraz kısılıyor ama fiziksel bir kısılma bu… Zihinsel bir ses kısıklığı, vicdani bir ses kısıklığı söz konusu değil. Ankara girmemize en sonunda izin verdiler. Eğer bu izin verilmemiş olsaydı, tüm kentlerden meslektaşlarımız Ankara’ya gelecekti. Bundan çekindiler. Avukat arkadaşlarımızın Ankara’ya geleceği haberi, büyük yansı uyandırdı. Bizi barikatların arkasından, bu dayanışma çıkardı. Daha yolun başındayız. Şu an kazandığımız, demokratik bir hakkın kullanımına dair bir şey. Ortada bir kanun teklifi olduğu söyleniyor. Biz o teklifi henüz görmedik. Onu geri çektirmek gerekiyor. Burada vatatandaşlara da sorumluluk düşüyor. Kısılmak istenen, aslında halkın sesidir. Onların da harekete geçmesini bekliyoruz.”

UMUDUN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Türkiye Barolar Birliği dışında her kesimden büyük destek aldıklarını belirten Özkan Yücel, TOBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na da mesaj yolladı: “Eylemimiz, herkesten destek gördü. Tabipler Odası, TMOB ve pek çok kurum, bizim yanımızda olduğunu duyurdu. Bu süreçte bize destek vermeyen, aramızda olmayan, bizimle birlikte hareket etmeyen tek kurum vardı, Türkiye Barolar Birliği… Birlik başkanı Metin Feyzioğlu, cumartesi günü bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, yürüyen baro başkanlarını terörize etti, yalan yanlış ithamlarda bulundu. Her cümlesiyle, bulunduğu yeri açıkça gösterdi. Bizim tepkimiz, iktidar sahibi kim olursa olsu, kimseye boyun eğmeyeceğiz, tepkisiydi. Yanlış yapan Barolar Birliği Başkanı da olsa, ona da biat etmeyeceğiz. O konuşması, Türkiye tarihine kara bir leke olarak düştü. Biz umudun savunanlarıyız. Bu düşünce, bu ortaklık, bu birlikte mücadelemiz devam ettikçe, umut da olacaktır.”

 
AK Parti'den dört partiye baro ziyareti!
 
Konak’ta yeşil atak
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 24 Haziran 2020 Çarşamba 16:26

Her siyasi görüşün sendikası varmış. Sendikaların amacı işçinin hakkını korumak değil mi ? Her ile üniversite açtınız yine mi olmadı? Başarı sıralaması 189574 olan hukuk fakülteleri var. Hatta bazılarının kontenjanı bile dolmamış.

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:29

İzmir barosu olarak çıkın meydana deyinki bizler hiçbir partinin hizmetinde değiliz açıklaması yapın ondan sonra haklılığınız ortaya çıkacaktır yok hala aynı tavrı sergilerseniz milletin gözünde hala tavrınız tartışılacaktır..

Yorumu oyla      2      3  
Baba Muhalefet 24 Haziran 2020 Çarşamba 13:37

Güllerin çoğalacağı günlere doğru yürümeye devam et "SAVUNMA" , yanınızdayız.

Yorumu oyla      2      3  
işçi 24 Haziran 2020 Çarşamba 12:40

her siyasi görüşün sendikası var barolar niye ayrılmasın siyasi görüşe göre barolar syasi parti gibi çalışıyor amaçları adalet değil ülkeyi karıştırmak.

Yorumu oyla      2      6  
SOKAK 24 Haziran 2020 Çarşamba 11:58

Baroların bu çığlığına, iş işten geçmeden biz sokaktakilerin de duyması,kulak vermesi gereklidir. Baroların ve kamu kurumu niteliğindeki odaların sesini duymayanlar, yakın bir zamanda kendi seslerinin de dinlenmediğini ve duyuramadıklarını görecekler.Bu çığlıklar kendileri için değil tüm toplum-halk için olduğunu biz sokaktakilerin artık anlaması gerekiyor. NOKTA.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den dört partiye baro ziyareti!
AK Parti Grup Başkanvekilleri, baro paketi ile ilgili saat 14.00'te CHP ...
İzmir Minibüs Odası Başkanı’ndan açıklama: Kısıtlamadaki köyde 150-200 hat sahibi var!
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz, koronavirüs salgını ...
4 ilçede belediye başkanları karantinaya alındı
Tunceli'de, 4 ilçenin belediye başkanları, yeni tip corona virüs (Covid-19) ...
 
İzmir'de çocuklara yankesicilik yaptıran çeteye operasyon!
İzmir'de, akrabaları olan çocuklara farklı kentlerde yankesicilik yöntemiyle ...
Kuyumcu 200 milyon TL ile ortadan kayboldu
Diyarbakır'da bir kuyumcunun, esnaf, iş insanları ve çeşitli meslek guruplarından ...
6 üniversiteye yeni rektör atandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ...
 
100 gün sonra ilk sabah namazı kılındı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak ...
Yunanistan ölüme terk etti: İzmir'de kurtarıldılar!
İzmir'de, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarınca Türk karasularına geri ...
İzmir'de kundaklama iddiası: Otomobil küle döndü!
İzmir´in Bayraklı ilçesinde park halinde olan otomobilde sebebi henüz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva