HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2014 Perşembe - 10:26

İZKA’dan sanayiciye müjde: Yeniden desteğe çıktı

İzmir Kalkınma Ajansı, serbest bölgeleri unuttuğu için iptal ettiği sanayi bölgelerine destek programına yeniden çıktı. 12 milyon lira olarak belirlenen mali destek programı kapsamında başvurular 12 Eylül tarihine kadar internet üzerinden yapılacak. İZKA, ikinci mali destek programını da bilgi toplumuna dönüşüm kapsamında başlattı. Belediyelerin de katılacağı bu programın bütçesi ise 15 milyon lira olarak belirlendi.

İZKA’dan sanayiciye müjde: Yeniden desteğe çıktı

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - İzmir Kalkınma Ajansı, 4 Nisan'da açıkladığı ancak serbest bölgeleri unuttuğu için iptal ettiği organize sanayi bölgeleri ve küçük sanayi sitelerine mali destek programına yeniden çıktı. 'Sanayi Bölgelerini Geliştirme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı' bugünden itibaren başladı. Öte yandan İZKA bilgi teknolojilerine yönelik 'Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı' adlı ikinci bir program daha başlattı.

Her iki program için başvurular internet üzerinden 12 Eylül 2014 tarihine kadar tamamlanacak ve destekleyici belgeleri de içeren başvuru dosyaları 19 Eylül 2014 tarihine kadar İzmir Kalkınma Ajansına teslim edilecek.

BÜTÇE ARTIRILMADI
Sanayi bölgelerine yönelik mali destek programın bütçesi, sanayicilerin talebine rağmen artırılmadı. Programın bütçesi 12 milyon lira olarak açıklandı. Programa İzmir’de faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler), Küçük Sanayi Siteleri (KSS’ler) ve Serbest Bölgeler başvuru yapabilecek. Program kapsamında belirlenen tutar, sanayi bölgelerindeki altyapı ihtiyaçlarını gidermeye yönelik projelere aktarılacak. Program iki bileşenden oluşuyor.  Kaynağın 10 milyon lirası organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgeler için ayrıdı. 2 milyon lirası ise küçük sanayi sitelerine tahsis edildi.  Her iki bileşen için de Ajansın destek oranı yüzde 75 olarak belirlendi. OSB’ler ve serbest bölgeler için asgari/azami destek tutarı 500 Bin – 1,5 Milyon TL olacak. Küçük sanayi siteleri için asgari/azami destek tutarı ise 250 Bin – 500 Bin TL olacak.

BİLGİYE 15 MİLYON LİRA
'Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı'nda ise kar amacı güden ve gütmeyen başvuru sahiplerine toplam 15 milyon liralık kaynak kullandırılacak. Programın amacı İzmir’in bilgi toplumuna dönüşüm sürecinin hızlandırılması ve bu süreci destekleyecek uygulamalarının yaygınlaştırılması, bu amaca hizmet edecek şekilde İzmir’de işletmelerin belirlenen öncelikli alanlarda kaliteli bilgi iletişim teknolojileri üretmelerinin sağlanması olarak belirlendi. Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında kar amacı gütmeyen bileşeninde, belediyeler veya tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, kamu kurumları, üniversite rektörlükleri, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, dernekler, vakıflar, kooperatifler ve birlikler başvurabilecek. Bu programın kar amacı güden bileşeninde ise KOBİ vasfı taşıyan işletmeler ile kamu kontrolündeki işletmeler başvurabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Et fiyatları durmuyor: Sektörden müdahale talebi
Ramazan ayı öncesi karkas et fiyatları 2 lira, perakende fiyatları da ...
Şok: Kazlıçeşme Miting Alanı da AVM oluyor
Yenikapı’da devreye giren miting alanından sonra Kazlıçeşme’de yer alan ...
İzmir’in gözde ilçelerinde defterdarlıktan satılık kelepir arsalar!
İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Güzelbahçe, Menderes, ...
 
İzmir'de Ramazan pidesine gizli zam!
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, 300 gramlık Ramazan pidesinin ...
Flaş! Fitch Türkiye’nin kredi notunu açıkladı
Fitch Türkiye'nin notunu sukuk ihracını da kapsayacak şekilde yabancı ...
İZSİAD üyelerinden Moskova ziyareti
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ( İZSİAD ) Yönetim Kurulu ve üyeleri ...
 
Narova komşuları yaz partisinde
Narova komşuları güzel bir yaz akşamında "Yaza ve yeni komşularımıza merhaba!" ...
Hababam Polonya’yı fethedecek
İzmir’de lise öğrencilerini hayata hazırlamak, kötü alışkanlıklardan uzak ...
TÜSİAD’ın yeni Başkanı’ndan kutuplaşma uyarısı
TÜSİAD’ın Yeni Başkanı basının karşısına çıktı ve ‘ağır kutuplaşma’ vurgusu yaptı.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva