HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2014 Perşembe - 10:22

Et fiyatları durmuyor: Sektörden müdahale talebi

Ramazan ayı öncesi karkas et fiyatları 2 lira, perakende fiyatları da 3-4 lira arttı. Kırmızı et üreticileri ithalat yerine Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya müdahalesini istiyor. İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, 19.5 liraya çıkan karkas et fiyatının Ramazan'da 21 liraya yükselmesinden endişe ettiklerini söyledi. Arman, "Önümüzdeki günlerde yine aynı filmi seyredeceğiz. İthalat kaçınılmaz olarak önümüze gelecek" dedi.

Et fiyatları durmuyor: Sektörden müdahale talebi

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Ramazan ayı başlamadan fiyatı en çok artan gıda ürünü et oldu. Bir ay içinde karkas et fiyatları 2 lira artışla 17.5 liradan 19.5 liraya kadar çıkarken, bir kilo etin perakende fiyatı da 3-4 lira artışla 30 liraya yaklaştı.

Hayvancılık sektörü yetkilileri, fiyatların nerede duracağının bilinmediğini belirterek, Ramazan ayının başlaması nedeniyle artacak talebin karkas et fiyatını 21 liraya taşıyacağından endişe ediyor.

İTHALAT FİLMİ BAŞLAMASIN
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, karkas etin fiyatının 19.5 liraya çıktığını belirterek, "Ramazan nedeniyle talep artıyor. Haftaya 5 kuruş daha zam gelecek 20 lira, sonra 21 lira olacak. Ama bir müdahale yok. Et ve Süt Kurumu, piyasaya müdahale edecek bir kurum olarak değerlendirildi ve kuruldu. Ama şu an herhangi bir tedbirleri yok. Fiyatın nereye kadar gideceğini bilemiyoruz. Önümüzdeki günlerde yine aynı filmi seyredeceğiz. İthalat kaçınılmaz olarak önümüze gelecek" dedi.

Toptan et satan biri olarak mal bulmakta zorlandığını belirten Arman, "Devletin buna yön vermesi gerekiyor. İthalat yapacaksan fiyatlara yansısın, üretici de zarar etmesin" diye konuştu.


KAÇAK HAYVAN GELİYOR
Piyasada oluşan fiyatın kırmızı et üreticilerinin işlerini sürdürebilmesi için gerekli olan fiyat olduğunu dile getiren Arman, "Çünkü maliyetleri çok yüksek. Bir diğer sorun da yüksek hastalık riski. Üretici bir dönemde iki şap hastalığı yaşayabiliyor. 6 ayda keseceğiniz malı 8 ayda kesiyorsunuz. Bu da üretimin maliyetini artırıyor. Üretici de artan fiyattan endişeli. Kestikten sonra kaç tane mal alabileceksiniz. Üretici de göz göre göre yok oluyor" diye konuştu.

Arman, sınırlardan kontrolsüz olarak canlı hayvan geldiğini belirterek, İran'ndan kaçak küçükbaş hayvan girişi olduğuna dikkat çekti.

SAMAN DA İTHAL
Geçtiğimiz hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü'nün bir genelge yayınladığına dikkat çeken Arman, "Bakanlık sap ve saman ithal edebileceğimiz 67 ülkeyi açıkladı. Bunu getirip hangi hayvanlara yedireceğiz? Ya da hayvan da getirip bu ithal samanları onlara mı yedireceğiz? Bu çok üzücü bir durum. Geldiğimiz nokta hiç iyi değil" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
megaköylü 26 Haziran 2014 Perşembe 14:55

almıyacaksın.1 hafta et yemeyin bakalım ne oluyor.millet uyanık olsa etin kilosu düşer 10 liaraya.tavuk olmuş 12 tl.alma kardeşim.kuş gribinde ne oldu yumurta düştü 5 kuruşa.tavuk ne oldu düştü 2 tl ye.alma etide.pideyide.birlik ol.bak bakalım ne olacak.5 tl ye çıkan patetes ne oldu .düştü 50 kuruşa.

Yorumu oyla      14      5  
egeli 26 Haziran 2014 Perşembe 11:27

Hayvanciligi ellerimizle öldürdügümüz icin et alirken inanilmaz fiyatlar ödüyoruz. Otlaklar ve meralar kurutuldu. Zaten iklim sartlari ve dogunun bir kisminin kaya ve taslik olmasindan dolayi hayvanlara dogal otlama alani kisitli. Devletten de köylüye destek gelmeyince cikan sonuclara halk olarak biz katlaniyoruz. Yine yurt disindan ithal et gündemde. Kalan hayvanciligida bitirelim havasindalar. Gidisat iyi degil arkadaslar. Hep ellerimizle biseylerin sonunu hazirliyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şok: Kazlıçeşme Miting Alanı da AVM oluyor
Yenikapı’da devreye giren miting alanından sonra Kazlıçeşme’de yer alan ...
İzmir’in gözde ilçelerinde defterdarlıktan satılık kelepir arsalar!
İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Güzelbahçe, Menderes, ...
İzmir'de Ramazan pidesine gizli zam!
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, 300 gramlık Ramazan pidesinin ...
 
Flaş! Fitch Türkiye’nin kredi notunu açıkladı
Fitch Türkiye'nin notunu sukuk ihracını da kapsayacak şekilde yabancı ...
İZSİAD üyelerinden Moskova ziyareti
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği ( İZSİAD ) Yönetim Kurulu ve üyeleri ...
Narova komşuları yaz partisinde
Narova komşuları güzel bir yaz akşamında "Yaza ve yeni komşularımıza merhaba!" ...
 
Hababam Polonya’yı fethedecek
İzmir’de lise öğrencilerini hayata hazırlamak, kötü alışkanlıklardan uzak ...
TÜSİAD’ın yeni Başkanı’ndan kutuplaşma uyarısı
TÜSİAD’ın Yeni Başkanı basının karşısına çıktı ve ‘ağır kutuplaşma’ vurgusu yaptı.
Bakan Zeybekci Merkez Bankası’nı Twitter’dan vurdu!
Zeybekci Twitter'dan Merkez Bankası'nı adeta bombaladı.
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva