HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2017 Cuma - 12:24

İZKA'dan iki yeni mali destek programı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), 29 Aralık 2017 tarihi itibariyle 'Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması' ve 'Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı' başlıklarında iki yeni mali destek programı ilan etti.

İZKA dan iki yeni mali destek programı

Mali destek programları ile İzmir ekonomisine aktarılacak olan toplam 25 milyon TL mali kaynağın, 2014-2023 İzmir Bölge Planı’nın 'güçlü toplum', 'güçlü ekonomi' ve 'yüksek yaşam kalitesi' hedeflerine ulaşılmasına yönelik çalışmalara katkı sağlaması bekleniyor. 15 milyon TL bütçeli 'Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması' Mali Destek Programı kapsamında taşınmaz kültür varlıklarının korunması, mevcut kullanımının iyileştirilmesi, bölgedeki sosyal, kültürel ve turizme ilişkin altyapıyı geliştirecek şekilde işlev kazandırılmasına yönelik projeler desteklenecek. Böylece İzmir’in cazibe merkezi haline getirilerek kentsel yaşam kalitesi ve rekabetçiliğinin artırılması sağlanacak. Program kapsamında proje başına verilebilecek destek miktarı projelendirme bileşeninde asgari 25 bin TL ve azami 200 bin TL, küçük ölçekli altyapı bileşeninde ise asgari 100 bin TL ve azami 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

10 milyon TL bütçeli 'Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı' Mali Destek Programı ise İzmir’de genel olarak sosyal uyumun geliştirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda özel politika gerektiren gruplar olarak tanımlanan yaşlılar, madde bağımlıları, engelliler, göçle gelenler, çocuklar ve gençlerin güçlendirilmesine yönelik kurum ve kuruluşların altyapılarının ve hizmet sunma kapasitelerinin geliştirilmesine hizmet edecek projeler desteklenecek. Program kapsamında proje başına asgari 200 bin TL ve azami 1 milyon TL destek verilebilecek.

İZKA Mali Destek Programlarına İzmir’deki kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar; kooperatif ve birlikler gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabilecek. Her iki program kapsamında projelere en fazla yüzde 75 oranında destek verilebilecek olup proje uygulama süreleri en fazla 24 ay olabilecek.

Potansiyel başvuru sahiplerine yol göstermek amacıyla Ajans tarafından başvuru rehberleri hazırlandı. Ayrıca her iki programın amaçları, öncelikleri, başvuru koşulları gibi konularda bilgilendirme toplantıları ile proje ve bütçe hazırlama konusunda eğitim toplantıları düzenlenecek. Bilgilendirme ve eğitim toplantılarının yer ve zaman bilgileri İZKA internet sitesinde yayınlanacak.

İZKA Mali Destek Programları için proje başvuruları 22 Mart 2018 saat 17.00’ye kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden çevrimiçi (online) olarak yapılacak ve 29 Mart 2018 saat 17.00’ye kadar KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin e-imza ile imzalanmasıyla tamamlanacaktır. Programlar ile ilgili detaylı bilgileri içeren başvuru rehberleri www.izka.org.tr internet adresinden temin edilebilir.

 
Karaciğerinden parça vererek eşini hayata bağladı
 
Liderlerin yeni yıla nerede gireceği belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Köprü ve otoyol ücretlerine zam geliyor
Son dakika haberine göre, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, köprü ve otoyol ...
İşte 2018'in zamlı trafik cezaları!
Trafik cezaları 2018'de, Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme ...
Vatandaştan artık o ücret alınmayacak!
GSM, uydu yayını hizmeti sunan şirketler, internet servis sağlayıcıları ...
 
Rektör Budak'tan Bakan Özlü'ye 'Teknopark' ziyareti
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin ...
İzmir Alaybey Tersanesi'nin önü açıldı!
Geçen hafta sonu yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye’deki ...
İzmirliler her şeye rağmen vazgeçmiyor... Kredi kartıyla umut!
Milli Piyango 2018 özel çekilişinde 61 milyon TL kazanmak için şansını ...
 
Milyonların gözü kulağı bu haberde!
Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret açıklamasına çevrildi. ...
Karşıyaka'nın dönüşüm projesine talip çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Karabağlar Uzundere ...
Yeni yıl tarifesi: Elektrik zamlanıyor!
Son dakika haberine göre elektrik fiyatlarına yüzde 8.8 zam yapılacak. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva