HABERLER>GÜNCEL
30 Nisan 2019 Salı - 17:51

İZENERJİ işçisinden Büyükşehir’e rest: Grevse grev!

Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ ile yürütülen TİS görüşmeleri için açıklama yaptı. Yıldız, “Tunç Başkan’ın, ‘Eşit işe eşit ücret, birlikte üretip birlikte paylaşacağız’ diye bir açıklaması var. Özellikle İZELMAN’daki arkadaşlarımızın aldıkları bir ücret var. Biz bunun eşitlenmesini istiyoruz. Arada uçurum var. Uçurumun kapatılmasını istiyoruz. Grevse grev” dedi.

İZENERJİ işçisinden Büyükşehir’e rest: Grevse grev!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZENERJİ A.Ş. ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürdürülürken flaş bir gelişme yaşandı.

Büyükşehir ve sendikanın oturduğu uzlaşı masasında işverenin ilk somut teklifinin geldiği aktarıldı. Genel-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız süreçle ilgili önemli bilgiler verdi.

HÜKÜMETİN VERDİĞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMINI ÇIKARMIŞLAR!
Sendika Başkanı Yıldız, “İşveren ilk teklifini sundu. Bizim 74 TL, 76 TL, 78 TL, 80 TL olmak üzere 4 tane farklı gruplarda taban ücretİ alan işçimiz var. Asgari ücrete gelen zamla birlikte bizim bütün yevmiyelerimiz 85 TL oldu. Yani yüzde 14 gibi bir zam geldi. Ama bize işveren teklifini 85 TL üzerinden değil eski yevmiye üzerinden sundu. Yani hükümetin açıklamış olduğu zammı çıktığımız zaman yüzde 13-14 gibi bir zam teklifi oluyor.  Bize teklifi resmi olarak yüzde 28 olarak söylüyorlar ama asgari ücrete gelen zammı çıkardığımız zaman yüzde 12-13 gibi bir zam oluyor” dedi.

TUNÇ BAŞKAN’IN, ‘EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET’ AÇIKLAMASI VAR
Yeni yol haritasının 8 Mayıs’ta gerçekleşecek bir sonraki oturumun ardından belirginleşeceğini söyleyen Yıldız, “Mücadelemiz için ne gerekiyorsa yapacağız, grevse grev” mesajını verdi. Yıldız, “8 Mayıs’ta 6’ncı oturumu gerçekleştireceğiz ona göre mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Tunç Başkan’ın, ‘Eşit işe eşit ücret, birlikte üretip birlikte paylaşacağız’ diye bir açıklaması var. Biz bunun eşitleneceği masanın toplu sözleşme masası olduğunu biliyoruz. Bizim toplu sözleşme masasından kaçtığımız yok. Masayı devirmek gibi bir derdimiz de yok. En iyi toplu sözleşme masada bitendir. Tabanda emekçi olarak çalışan arkadaşlarımızın talepleri karşılanmadığı müddetçe ne yapılması gerekiyorsa sonuna kadar üyelerimizle karar alıp devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İZELMAN İLE ARAMIZDA UÇURUM VAR, EŞİTLENMEK İSTİYORUZ, GREVSE GREV!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile randevu talep edeceklerini aktaran Yıldız, İZELMAN personeliyle eşitlenmek istediklerini de açıkladı. Yıldız, “Kesinlikle işverenin bu önerisini kabul etmiyoruz. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde başkandan görüşme talep edeceğiz. Özellikle İZELMAN’daki arkadaşlarımızın aldıkları bir ücret var. Biz bunun eşitlenmesini istiyoruz. Arada uçurum var. Uçurumun kapatılmasını istiyoruz. Grevse grev, hiçbir sıkıntı olmaz” diye konuştu.

 
Sevgilisini öldüren kadına tahrik indirimi
 
YSK'da kritik gün: İstanbul düğümü çözülecek!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haso 2 Mayıs 2019 Perşembe 00:26

Bornovalımısın nesin kabak kabak sanane bak işine.köylü geleyim sana sen 1000 yıldır uyuyorsun uyumaya devam et senin kafan basmaz bu işlere canım.

Yorumu oyla      4      6  
Bornovalı 30 Nisan 2019 Salı 23:08

Kabak tadı çıkarmaya başladınız her şeye grev diyorsunuz hiç biriniz greve çıkamıyorsunuz.

Yorumu oyla      6      7  
çagrı özay 30 Nisan 2019 Salı 22:52

Ben kapitalist zihniyetin önde gideniyim kar amacı güder bunu da ilk önce işcinin emeğinden sağlamaya çalırım.Parti eşit işe eşit ücret vaadinde bulunur ama ben bir şirketimde en alt gruba verdiğim maaşı diğer şirketimde üniversite mezununa vermem adalet değildir amacım kasama bakıyorum zihniyetinde olanların ticarethane isletmesi lazım Belediye degil.. Laf gelince Sosyal Demokrat oldugunu iddea edip icraatta eleştirdiklerinin ta kendisini uygulayan zihniyet muhalefet ya da alternatif iktidar değil sadece faşist iktidarların prototibi olarak kalır...

Yorumu oyla      5      7  
sezarın hakkı sezara 30 Nisan 2019 Salı 22:37

İz enerji nin çogunu taşeron kadrodan geçenler oluşturuyor. Taşeron bu ülkenin sırtında kamburdur. tabi iz enerji taşeron ücreti ile çalışmıyor ama diğer kadrolulardan daha az ücret alıyorlar ise bunun eşitlenmesi gerektigini en azından daha makul ücretler verilmesi gerektigini düşünüyorum. yoksa taşeron olarak çalıştırmaktan ne farkı kalır ki bu işin? umarım yakın zamanda "odalar ve borsalar birliği" içinde aynı kadrolaşma uygulanır çünkü Türkiyedeki odalar da 15 sene 20 sene çalışıpta halen daha taşeron çalışanlar bulunmakta.

Yorumu oyla      7      5  
yılmaz 30 Nisan 2019 Salı 20:20

para yok neyle vercek

Yorumu oyla      4      6  
ugur 30 Nisan 2019 Salı 20:18

izenerjideki gvenlikler napsin herkez ayri bir ucre aliyo nerde esit is nerde esit ucret aldigm maas yol yemek dahil 2350

Yorumu oyla      5      5  
köylü 30 Nisan 2019 Salı 18:44

yiyin birbirlerinizi....

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevgilisini öldüren kadına tahrik indirimi
Gaziantep'te kendisine şiddet uyguladığı ve cinsel istismarda bulunduğu ...
İzmir'de bir mahalle başka ilçeye bağlanmak istiyor!
İzmir'in Tire ilçesine bağlı Kahrat Mahallesi'nin muhtarı Süleyman Köseoğlu, ...
Atlara içki içiren üniversiteliye para cezası
Antalya'nın Kemer ilçesinde bir macera parkındaki midilli atlarına içki ...
 
İBB binasına 'T.C.' ibaresi eklendi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı hizmet binasına 'T.C.' ibaresi eklendi.
Adana yanıyor! 38 dereceyi gördü
Adana yanıyor! 38 dereceyi gördü
Suriye'den acı haber: 1 asker şehit!
Suriye'nin Azez kentinde, üs bölgesine giden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ...
 
İzmir Barosu'ndan 'açlık grevi' açıklaması
İzmir Barosu'nca cezaevlerinde açlık grevindeki tutuklu ve hükümlülerle ...
Üniversite bünyesinde uygulamalı ilk tarım festivali
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önerisi üzerine, ...
Sabuncubeli Tüneli'nde hareketli anlar!
Sabuncubeli Tüneli'nde hareketli anlar!
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva