HABERLER>GÜNCEL
16 Temmuz 2017 Pazar - 17:25

İZDENİZ grevinde ücret tartışması: Söz sendikada!

TDS Şehir Hatları Şube Başkanı Sarayoğlu: "Aziz bey yanıltılıyor. Mesela üç, üç buçuk bin lira diyor. Bizim arkadaşlarımızın arasında o söylediği rakamı alan yok."

İZDENİZ grevinde ücret tartışması: Söz sendikada!

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) Şehir Hatları Şube Başkanı Hüseyin Sarayoğlu, İZDENİZ AŞ'de beş gündür devam eden greve ilişkin, "Halk perişan İZBAN ve ESHOT taşıyamıyor. Bir an evvel herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Bizim amacımız grev değil." dedi.

Üçkuyular Vapur İskelesi'nde AA muhabire açıklamalarda bulunan Sarayoğlu, 66 yıllık sendika tarihinde ilk defa greve çıktıklarını söyledi. 

İzmir halkının grevin başladığı beş gündür kendilerine sahip çıktığını anlatan Sarayoğlu, "Halk yanımızda özellikle de Karşıyaka'daki sakinlere teşekkür etmek gerekir. Her sabah bize kahvaltı ve öğle yemeklerimizi getiriyorlar. Bizlere ailecek destek veriyorlar, yalnız bırakmıyor." dedi.

Sarayoğlu, yaşananlara üzüldüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Ben gemi kaptanıyım. İzmir halkına hizmet etmesi için bu kadar dolar para verildi ama bu gemiler yatıyor. Halk perişan İZBAN ve ESHOT taşıyamıyor. Bir an evvel herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Bizim amacımız grev değil. Bizim istediğimiz makul ölçülerde bir şey. Aziz bey yanıltılıyor. Mesela üç, üç buçuk bin lira diyor. Bizim arkadaşlarımızın arasında o söylediği rakamı alan yok."

GREC NÖBETİNİ 4 YAŞINDAKİ OĞLUYLA TUTUYOR
Grev nöbetine dört yaşındaki oğlu Hasan Ege ile katılan 26 yaşındaki Serhat Karakaya, grevden yana olmadıklarını, bir an önce uzlaşmanın sağlanmasını arzuladıklarını kaydetti.

Karakaya, işine bir an önce dönmek istediğini vurgulayarak "Diğer belediye şirketlerine bakılınca büyük bir fark oluştu. Deniz sektörü, bizim daha iyi koşullarda olmamaz gerekiyor. Diğer belediye şirketleri bizi örnek alması gerekirken tam tersi biz diğer şirketlerin aldığı zammı istiyoruz. İnşallah anlaşma olur başkan da bizi görür." şeklinde konuştu.

İZMİRLİLER GREVİN BİTMESİNİ İSTEDİ
Grev nedeniyle vapurları kullanamayan vatandaşlardan Selahattin Güney, çok mağdur olduğunu ifade etti.

Karşıyaka'dan Üçkuyular'daki işine gelmek için çok zorlandığını belirten Güney, "Araba ile gitmek zorunda kaldım, çok benzin parası verdim. Yollar trafikten felç olmuş durumda. Aziz başkan lütfen yardımcı olun, olayı çözün." dedi.

Arabalı vapur ile Karşıyaka'ya gitmek için vapur iskelesine gelen Ümmihan Albaş ise manzaranın hiç hoş olmadığını ve grevin bir an önce sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS), İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine, daha önce alınan grev kararını 12 Temmuz'da Bostanlı Vapur İskelesi'ne asarak uygulamaya koydu. Grev nedeniyle 5 gündür şehir hatları vapuru çalışmıyor. (AA)

 
Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı
 
Kırkpınar Güreşleri Ağalık İhalesi'nde rekor bedel
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zeki 17 Temmuz 2017 Pazartesi 02:35

Deniz olmayan yerlerde, rayli sistem denizin oldugu bolgedeki kara hattindan gidiyordur Ercan, dusun izmir korfezi kara olsun, rayli sistemi bostanlidan uc kuyulara, karsiyaka-altinyol-alsancak-konak-guzelyali uzerinden mi gotururdun, yokssa direk bostanildan uckuyulara hat mi cekerdin?? Senin cevabina da gerek yok aslinda, halk bunun cevabini hemen anladi ve verdi!!...

Yorumu oyla      11      5  
Ercan 16 Temmuz 2017 Pazar 22:24

Bir insanın işi uckuyular tarafindaysa neden karşıyakada oturur.Rayli sistem nasıl yetmiyor.Yani denizi olmayan yerlerde halk perişanlarımı oynuyor.Bu grev uzun sürer.Kendinizi vazgeçilmezgibi görüyorsunuz ki esas sorun zaten burda

Yorumu oyla      11      5  
Bunları biliyormuydunuz 16 Temmuz 2017 Pazar 21:16

Taşeronlaşmaya karşı olan Belediyeye bağlı İzdnz şirketinde temizlik personelinin taşeron olarak çalıştırıldığını 3000 3500 tl maaş alıyorlar denildiği halde max. İkramiyeli ortalamayla 1.skaladaki personelin 2300-2400 2.skaladaki personelin 1800-2000 tl aldığını ama en düşük mudur maaşının 5000 tl olduğunu isci maaşının diğer şirketlerde 3000 -3500 tl üzerinde olduğunu izdnzin tamamen kişilerin egolarina gore isle değil işçiyle uğraşarak yönetildiğini biliyor muydunuz.

Yorumu oyla      14      5  
Hakan 16 Temmuz 2017 Pazar 20:12

Ya LÜTFEN bitirin artik su grevi. O kadar sacma seylere para yatiriliyorki su adamlara zam verseniz ne olur yaa. Trafik felc nasil yonetiliyor bu izmirimiz yapmayin yaaa... Her sene bir baska grev yeter artik lutfen...

Yorumu oyla      12      5  
16 Temmuz 2017 Pazar 19:49

alınan ücret(ler) nedir, istenen nedir, ne veriliyor ... bunlar açıklansa da kamuoyu da bilse ...

Yorumu oyla      11      5  
Abdullah 16 Temmuz 2017 Pazar 19:48

Sosyal haklarla beraber aldiginiz net ücret nedir.İKRAMİYE KAÇ YEVMİYEDİR.VE CALİSANLARİNİZİN YEVMİYELERİ NE KADARSİR.ŞU AN İZ DENİZ DE CALİSANLAR SÜREKLİ CALİSAN PERSONELLER DEGİLMİDİR.SİRKET EN SON NE ZAMAN PERSONEL ALİM İHALESİNE CİKMİSTİR.CALİSAN PERSONELİNİZİN GÜNLÜK YEVMİYESİ KAC PARADİR.SENDİKA AİDATİ OLARAK PERSONELDEN KESİLEN YEVMİYE NE KADARDİR.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı
Manisa'nın Salihli ilçesinde 85 yaşında hayatını kaybeden gazi Hüseyin ...
Manisa'da trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı
Alaşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
O kavgayla ilgili yeni iddia: İşte fitili ateşleyen diyalog!
İzmir'in turistik beldesi Alaçatı'da Adana Yüzevler Kebap adlı işletmenin ...
 
Mustafa Altıoklar için gözaltı kararı çıktı!
Yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında sosyal medyada yer alan paylaşımları ...
Oğlunu öldüren babanın savunması: Vatan hainiydi!
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bir baba, uyuşturucu bağımlısı olduğu ...
İzmir'de 175 göçmen yakalandı
İzmir'de, yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına geçmeye çalışan, aralarında ...
 
Polis aracı beton direğe çarptı: 1 şehit
Uşak'ta polis aracının beton direğe çarpması sonucu polis memuru hayatını kaybetti.
Şehit öğretmen son yolculuğuna uğurlandı
PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz, memleketi ...
AB Komisyonu'ndan flaş açıklamas: İdam gelirse...
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye ile ilgili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva