HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2018 Perşembe - 09:29

İZBAN'da 'gittiğin kadar öde' dönemi başladı!

İZBAN'da ‘Artı Para’dönemi bu sabah itibariyle başladı. Günlerdir konuşulan İZBAN’da ‘Artı Para’ uygulaması bu sabah başladı. Yolcular gittikleri yol kadar ücret ödeyecek.

İZBAN da  gittiğin kadar öde  dönemi başladı!

EGEDESONSÖZ- Aliağa ile Selçuk ilçeleri arasındaki 136 kilometrelik hatta yolcu taşıyan İZBAN, bu sabah itibariyle 'Artı Para' adı verilen yeni sisteme geçti. Bu yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2.86 TL ödeyerek yapacak. 25 kilometreyi aştığı takdirde gittiği mesafenin ücretini ödeyecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK

BİRİNCİ AŞAMA
Artı Para Sitemi, kolay aşamalardan oluşuyor. İlk aşamada, yolcunun İZBAN'a biniş yapabilmesi için biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart'ında olması ya da binmeden doldurması gerekiyor.

İKİNCİ AŞAMA
İkinci adımda yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek. Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta 'Artı Para Makinesi' yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek. Bu ücret, mevcut durumda olduğu gibi yine tam 2.86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1.65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Böylelikle İZBAN yolcuları gitmediği mesafenin ulaşım ücretini ödememiş olacak.

KOCAOĞLU’NDAN ADALET VURGUSU
İzban’ın bugün başlayan ‘Artı Para’ uygulamasına ilişkin geçtiğimiz günlerde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, uygulamanın daha doğru ve daha adil olacağına dikkat çekmişti. Aziz Kocaoğlu yeni uygulamaya ilişkin olarak “Bugün 136 kilometreyi tek biletle gitsin iddiasında bulunmak doğru değil. Bu işin adaleti var. Bizim yolcumuzun büyük bölümü Şirinyer ve Çiğli istasyonu arasında. Onları etkileyen bir şey yok. Büyük bir bölüm yükleyecek sonra geri kesilecek. Ödeyecekleri 2.86 TL’dir. Aynı ücrettir. Bunu İstanbul ve Ankara’yla kıyaslandığında İzmir'dekinin ne kadar ucuz olduğu görülecektir. Ev kiralarının yüksekliğinden dolayı daha uzak semtlerden ev alan ya da kiralayan vatandaşlarımıza destek olmak için 90 dakikayı çıkardık. 25 kilometrenin ötesinde cüzi de olsa bir para almak işin doğasındadır. Gittiğin kadar öde tarifesinin daha adil, daha doğru, daha hakkaniyetli olduğunun ve hizmetin daha adil dağıtıldığının bilinmesi taraftarıyım” demişti.

 
EBSO Başkanı Yorgancılar: Geleceğin anahtarı dönüşümde
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi: Tam 2 ay sürecek!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gullu cetinkaya 16 Şubat 2018 Cuma 07:55

ben hergün hatunderede ozanı kullanıyorum doksan dakikamız yok ve birde burezil sistemi getirdiniz çalışıp sadeyi parasına lütfen bu sistemi kaldiriñ

Yorumu oyla      12      5  
misafir06 15 Şubat 2018 Perşembe 15:56

Buna da alışılır, kaldı ki hakça olanı da bu! TCDD başkanın dediğini kabul etseydi, bize bu külfet yüklenmeyecek, Cumaovası ve Menemen'den öteye gidecekler ikinci kere kart basarak bu iş çözümlenecekti! TCDD bilerek işi yokuşa sürüyor, aynen Buca demiryolunu tramvay için vermediği gibi! Bakanlık da Otogar metro işini süründürüyor, metro mu olacak, izban mı belli değil!

Yorumu oyla      13      9  
ksk 15 Şubat 2018 Perşembe 15:31

sayın kocaoğlu dürüst adamsınız.yanınızdaki çalışanlar altınıza bomba yerleştiriyor.lütfen aklı selim düşünüp işi inada bindirmeden yeni bir çözüm arayınız.Bu sistemi hangi akıllı önerdi ise inşallah bir de danışmanlık ücreti almamıştır.sadece karşıyaka ve halkapınar istasyonlarına beş dakika uğrasanız bu uygulamadan anında vazgeçeceğinizden eminim.Selametle..

Yorumu oyla      15      7  
Bülent ışık 15 Şubat 2018 Perşembe 14:21

Yeni uygulamayı destekliyorum.Uzun yolculuk yapanlarin parası niçin kısa yolculuk yapanlardan çıkarılsın. Özel halk otobüsleri var iken Alsancak'tan maç çıkışı otobüse binince Mezarlikbaşına kadar tek bilet oradan Eşrefpaşa'ya ikinci biletle geliyordum.O zaman otobüslerin içinde biletçi vardı. Ankara'da havaalanına toplu ulaşım aracı ile gitmek 30 kilometre 11 lira.

Yorumu oyla      14      9  
ibrahim 15 Şubat 2018 Perşembe 12:38

şehir merkezinde oturan biri olarak, hattın bu kadar uzatılmasından banane. 136 km oldu diye övünüyordunuz düne kadar. bugün ise zarar ediyoruz 2,86 TL ye bu olmaz diyorsunuz. yenimi aklınıza geldi. örneğin konaktan Urla'ya gidecek biri önce metroya binip 2,86 TL ödeyip, daha sonra F.Altay'dan farkını vererek ilçe otobüsüne biniyorsa bu sistemde bunun gibi olmalı. Selçuk'tan başlayan hattı bir yerde sonlandır ve aktarma yaptır, aynı şekilde çiğli den sonrada sonlandır ve yine aktarma yaptır. Binerken ayrı bir kargaşa, inerken ayrı bir kargaşa. Bazen yeri geliyor, işyerinde yorulup yıpranmadığımız kadar bu tip uygulamalar sayesinde yıpranıyoruz. Saçmalık. Ayrıca, hepimizin başına gelmiştir. Biri kalkıyor ücretini verip fazla binişi olan varmı diye soruyor ve varsa yardımcı oluyorduk. Şimdi nasıl olacak, git ne halin varsa gör diyeceğiz mecburen.

Yorumu oyla      17      7  
Merkez 15 Şubat 2018 Perşembe 12:18

Halkçı başkan.....

Yorumu oyla      11      12  
Oğuz Kaan 15 Şubat 2018 Perşembe 12:01

İZBAN kullanıcılarını azaltacak yeni sistemin faturası İzmir Büyükşehir Belediyesine çıkacak. Aziz Başkan kendi ayağına kurşun sıktı. Dünya toplu taşımayı özendirmek için yeni yöntemler ararken (Almanya beş şehirde ücretsiz toplu taşıma uygulaması kararı aldı) biz tam tersini yapıyoruz. Yersek! Kusura bakmayın, bu sefer yemeyeceğiz...

Yorumu oyla      17      6  
Nevin 15 Şubat 2018 Perşembe 11:06

Kesinlikle kimse memnun değil bu sistemden ve bunuda ilerleyen günlerde göreceksiniz

Yorumu oyla      24      7  
orhan 15 Şubat 2018 Perşembe 11:02

Bu işin çözümü bu olmamalı turnikelerde çok sıkışıklık yaşanacak tekrar okutmak için. Ama 25 km mesafe belirlemişler mesela aktarma sistemi gibi yapabilirlerdi belli bir mesafeden sonra başka tren ile devam etmeliydi bu şekilde çok kötü bir uygulama olmuş.

Yorumu oyla      24      6  
Gerçek 15 Şubat 2018 Perşembe 10:55

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda İzban daki gittiğin kadar öde uygulamasını destekliyorum Kısmen adil, ancak yeterli değil. Yine otobüs,metro,vapur, tramvay,izban ile merkez kent denilen bölgelerde 90 dk aktarma hakkı kullanılarak 40-50-60 km tek bilet 2.86.- ye gidilerek ayrıcalıklı bölgeler oluştu. Başka toplu ulaşım altarnafi olmayan ve İzban la yolculuk yapmak zorunda bırakılanlar 50 km için 4.61.-TL. ödeyecek. Km. si arttıkça ücreti de artacak. Diğer ulaşım araçları için de merkez kent, çevre kent ayrımcılığı yapmadan gittiğin kadar ödeme sistemi getirilerek daha daha eşit,daha daha adaletli,daha daha hakkaniyetli olunmalıdır.Bu ayrımcılık devam ettiği sürece mağdur edilenlerin eleştrileri bitmez.

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den İzmir'e '5 yıldızlı' otopark
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da yapımını sürdürdüğü 429 araçlık ...
Kocaoğlu'ndan 14 Şubat paylaşımı: İnsan başka ne ister ki?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal medya hesabından ...
Büyükşehir Meclisi, Afrin için tek yumruk oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Afrin’ harekatı için destek bildirisi ...
 
En güzel Bornova fotoğrafları 'İnstagram'da yarışacak
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmaya başvurular 15 Şubat’ta yarın başlıyor.
Buca'da şiirler yarışacak!
Ülkenin dört bir yanından yüzlerce şair ve yazar, Buca Belediyesi tarafından ...
Konak'ta mahalleli kadınlar yazarlarla buluşuyor
Kent sakinleri için düzenlediği etkinliklerle fark yaratan Konak Belediyesi, ...
 
Karşıyaka'ya Avrupa'dan büyük onur
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
Buca'nın Sevgililer Günü hediyesi hazır!
Buca Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bucalılara hediyesi 3 ...
Bornova'da tarıma can verecek işbirliği
Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı, tarımsal üretim yapan vatandaşlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva