HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2018 Çarşamba - 19:05

Büyükşehir Meclisi, Afrin için tek yumruk oldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Afrin’ harekatı için destek bildirisi okundu. Bildiride, “Meclisimiz iktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, tehdit eden unsurlara karşı canıyla, kanıyla mücadele eden kahraman ordumuzun yanındadır” ifadeleri yer aldı.

Büyükşehir Meclisi, Afrin için tek yumruk oldu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan ve tüm meclis üyelerinin desteklediği ‘Afrin’ bildirisi toplantıda okundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında yürüttüğü harekat için bir önceki oturumda ortak mesaj okunması kararı alınmıştı. Meclis üyeleri tarafından ortak olarak kaleme alınan bildiri CHP Grup Sözcüsü Bülent Çetinkaya tarafından okundu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ İKTİDARI, MUHALEFETİYLE OPERASYONU DESTEKLEMEKTEDİR!
Bildiride meclis üyelerinin şu görüşlerine yer verildi:

“Emperyalist güçlere karşı verdiği onurlu Kurtuluş Savaşı ile tüm mazlum devletlere umut ışığı olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti, bugün aynı güçlerin esiri olarak bölünmez bütünlüğümüze darbe vurmak isteyen hain terör örgütlerinin amansız takipçisi konumundadır. Afrin yolunda canı pahasına ilerleyen kahraman ordumuz, sadece kendi vatanımız ve vatandaşlarımız için değil, komşularımızın toprak bütünlüğünün korunması için de mücadele etmektedir. Terör örgütlerine karşı sürdürülen bu kararlı duruş, bölgedeki tüm şer odakları kurutuluncaya kadar sürecektir.

Kendi topraklarımız üzerinde hayal kuranlara asla izin vermeyeceğimiz gibi, başka ülkelerin topraklarında da gözümüz yoktur. Tek dileğimiz, bölgemizin terör odaklarından tamamıyla temizlenmesi, yeniden huzur ve barışın hakim olmasıdır. Dost ve Kardeş Bölge Halkının da, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristlere yönelik verilen bu tarihi operasyonu desteklediğini görmek, bölgede sağlanacak istikrar açısından çok çok önemlidir.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, iktidarıyla muhalefetiyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü, güvenliğini, egemenliğini, ekonomik ve siyasi bağımsızlığını tehdit eden tüm unsurlara karşı canıyla, kanıyla mücadele eden kahraman ordumuzun yanında olup bütünüyle bu tarihi operasyonu desteklemektedir.

Onurlu geçmişi ve aydınlık bir geleceği olan Türkiye Cumhuriyeti, üzerimizde oynanan kirli oyunları mutlaka bozacak güçtedir.

Temelinde Türkiye’nin bölünmesini ve parçalanmasını hedefleyenlerin oyunları bizi asla at edemeyecektir.

Ülkemiz “Bağımsızlık benim karakterimdir” sözüyle yolumuzu aydınlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme karşı başkaldırının sembolü bir ülkedir. Ve bu ülke, Kurtuluş Savaşı’nın tam bağımsızlık ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyecektir”

AK PARTİLİ DOĞAN’DAN ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI!
Oturumun dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Çiğli’de 2014 yılında ihalesi yapılan ve temeli atılan Çiğli Arıtma Tesisi 4’üncü Faz Ünitesi’yle ilgili eleştirilerini sıraladı. Tesisin henüz bitirilemediğini ifade eden Doğan, “2014 Temmuz ayında yüklenici firmalarla sözleşme yapılarak tesisin yapımına resmen başlanmıştır. Temel de atılmıştır. Ancak bu projenin akıbeti ne yazık ki belediyenin diğer yatırımları gibi sürüncemede kalmıştır. 780 günde yani yaklaşık 2 yılda bitmesi gereken projenin açılış tarihi Eylül 2016 olarak belirlenmiştir. Gelin görün ki bu tarih bir türlü tutmadı. Tam 88 milyon 440 bin lira harcanan bu tesisin yapımını üstlenen firma işi bıraktı. Dev yatırım ortada kalakalmış durumda. Sene oldu 2018-2019. Aradan geçen 2 yıllık süreden beri tesisten ne haber var ne bir şey. İZSU Genel Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle bu projedeki tavrını ortaya koymak istedik. Onca para harcanan büyük ümitle temeli atılan bu tesisin halini isteyen gidip yerinde görebilir. Kayda değer bir gelişmenin olmadığını söylüyoruz. Kaderine terk edilen bu projenin böyle yarım bir halde kaldığını sizlerin dikkatine sunmak isterim. Şartnamede istenilen şartlar nedeniyle yaşanan süreci anlatmak istemiyorum. Daha ihalesi yapıldığında itirazlara konu olan ardından kamu ihale kuruluna taşınan proje kriz yaratmıştı. Bizler de o zaman bu projenin tamamlanamayacağını ifade etmiştik. Bu proje tankerlerle su dağıtan İZSU’nun vizyonunu aşıyor. Ortada kalan projenin tamamlanması adına ikinci kez ihale yapıldı. Şaşırdık mı? Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi… 9’a kadar yolu var. Tesisin tam anlamıyla hizmete açılması için verilen tarih 2 yıl. 2019 yılının son aylarında hizmete girecek. 2014 Temmuz’unda inşaatına başlanan bu projeyi 2019’da tamamlayarak has bir belediyecilik göreceğiz. Toplam 5 buçuk yılda bitmiş olacak. Projenin maliyeti yükselecek. Ortaya çıkan bu maliyet farkının adı kamu zararı mıdır? Aradaki fiyat farkı belediye kasasından mı İZSU bütçesinden mi yoksa yüklenici firmadan mı ödenecek? Bu zararı belediyeni n gözden çıkardığını düşünüyoruz. Bu konuda açık yanıtlar vermenizi istiyoruz. İkinci ihale kapsamında bazı firmaların çekinceleri olduğunu görüyoruz. İZSU tarafından rapor ve sunulan ek açıklamaya göre tesis inşaatını su basmış. Kazıklar kullanılamaz hale gelmiştir. Aynı işlerin bir daha yapılması söz konusudur. Aynı inşaat işi baştan yapılacaktır. Yarım kalan bu proje hangi tarihte bitecek? Söylemeye korkuyoruz ki ikinci metro olacaktır. Yüksek kredi notuyla övünen belediye olarak bunu nasıl açıklayacaksınız? Bir yılda suya üç kez zam yapılmasının nedeni buradaki kamu zararını kapatmaya çalışmak mıdır?” dedi.

AYDOĞAN’DAN DOĞAN’A CEVAP
Doğan’a cevap veren CHP’li Aydoğan, “Kendi kendime söz verdim, söyledikleriniz ne kadar saçma olursa olsun kesmeyeceğim diye. Şehirle ilgili meseleleri yakalarsınız buraya getirisiniz lafımız yok. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir işi askıda kalmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi başladığı her işi bitirir. Burası aşiret devleti belediyesi değildir. Biz yasalarla yönetilen bir belediyeyiz. Kamu ihale yasasından tutun İçişleri Bakanlığı’nın yönergelerine kadar her şeye saygılıyız.  Bugüne kadarki projeler bitmiştir ve bitecektir. Burada söylediğiniz şeyler bizi üzmüyor. Tarzınız bizi üzüyor. Hiçbir şey bulamazsan metro diyorsun. Metro eskidi artık sen daha orada kalmışsın. Tankerle su taşıdı diyorsun. Tabi taşıyacak susuz mu bırakacak?” diye konuştu.  

 
Bakan Yılmaz'dan TEOG açıklaması
 
Aydın'da feci olay: Asansör halatı koptu ve...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adem BALCI 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:51

Öncelikle afrinde terör örgütleriyle ülkemiz için milletimiz için bayrağımız için birlik ve bütünlüğümüz için adete canı pahasına mücadele eden türk ordusunun cenabıallah yardımcısı olsun Ben izmirde yaşayan bir vatandaş olarak kağıt üzerinde destekleyen bir topluluk istemiyorum izmir her zaman farklıdır bu süreçlerde de farklı olmalıdır Büyükşehir belediyemizde 25000 inin üzerinde çalışan arkadaşlarımız var 1gün Türk ordusu için seve seve çalışır bu da izmirde ve ülkemizde büyük bir takdir toplar ülkemizde ilkleri cumhuriyet halk partililer ve izmirliler yapar siz değerli yetkililer ve liderler öncülüğünde başkanların destekleriyle başarabiliriz saygılar sevgilerler güzel izmirin aydın insanları

Yorumu oyla      11      5  
efe 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:05

15 senedir TC hazinesi elinizde İzmirde çiviniz yok siz daha izmiri cezalandırmaya devam edin

Yorumu oyla      11      5  
volkan nicolas 14 Şubat 2018 Çarşamba 21:00

bilal doğan haklı 4. faz oldugu gibi kaldı amaaa izmire 1 metre metro yapmayan zihnıyetın eleştiri yapmaya hakkı yoktur yaparsa derler adama sen naptın? izmirli soruyor akp izmire naptı?

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En güzel Bornova fotoğrafları 'İnstagram'da yarışacak
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmaya başvurular 15 Şubat’ta yarın başlıyor.
Buca'da şiirler yarışacak!
Ülkenin dört bir yanından yüzlerce şair ve yazar, Buca Belediyesi tarafından ...
Konak'ta mahalleli kadınlar yazarlarla buluşuyor
Kent sakinleri için düzenlediği etkinliklerle fark yaratan Konak Belediyesi, ...
 
Karşıyaka'ya Avrupa'dan büyük onur
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
Buca'nın Sevgililer Günü hediyesi hazır!
Buca Belediyesi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Bucalılara hediyesi 3 ...
Bornova'da tarıma can verecek işbirliği
Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı, tarımsal üretim yapan vatandaşlara ...
 
İzmir'e 5 ayrı 'asfalt üssü' geliyor: Kalite artacak, maliyet düşecek!
Büyükşehir Belediyesi İZBETON şirketi, bu hafta sonu hizmete alınacak ...
Başkan Badem engelliye 'Umut' oldu
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem söz verdiği engelli vatandaşa akülü sandalyeyi teslim etti
Başkan Kocaoğlu, İZBAN’daki yeni sistemi için konuştu: Daha adil ve daha doğru!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu 15 Şubat’ta uygulanacak artı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva