HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2018 Cuma - 10:46

İYİ Parti, İzmir’i neden açıklamıyor?

Geçtiğimiz haftalarda 54 ile başkan atayan genel merkezin İzmir için herhangi bir açıklama yapmaması kafalarda soru işareti yarattı. Ükünç ya da Kırkıpınar’dan birisinin tercih edilmesine kesin gözüyle bakılırken herhangi bir gelişmenin hala yaşanmaması dikkat çekti.

İYİ Parti, İzmir’i neden açıklamıyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti’de 24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan sancılı süreç devam ediyor. İlk olarak Afyon kampında Genel Başkan Meral Akşener’in istifasıyla kamuoyuna yansıyan deprem daha sonra gerçekleşen kurultayla son buldu. Lider Akşener, teşkilatın ve özellikle il başkanlarının ısrarıyla kurultayda tek aday olarak yarışmış ve görevine devam etmişti.

Geride kalan süreçte Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yaptığı, “İl başkanlarımıza yönetimleriyle birlikte istifa etmeleri yönünde tavsiye kararı alındı. Bütün il başkanlarımızdan sorumluluk içinde hareket ederek tavsiye kararının gereğini yerine getireceğine inanıyorum” açıklaması ise partililer üzerinde bomba etkisi yaratmıştı. Açıklama sonrasında istifalar bir bir Genel merkeze iletilirken İzmir’de de İl Başkanı Koray Ükünç, 4 Eylül Salı Günü gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında mesai arkadaşlarıyla fikir alışverişinde bulundu ve genel merkezin tavsiye kararına uydu. Ükünç ve yönetim kurulu üyeleri istifalarını verdi.

Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın çağrısı ve İl Başkanı Ükünç’ün istifasının ardından İzmir’de durum kritikliğini koruyor. Gelişmeler öncesinde ise il yönetim kurulundan ve ilçelerden gelen bazı istifalar ‘İYİ Parti’de neler oluyor?’ sorusunu akla getirmişti.

54 İLE ATAMA YAPILDI, İZMİR HALA BEKLİYOR!
Genel merkezin tavsiye kararı üzerine istifaların alınmasından kısa bir süre sonra ise 54 ile yeniden başkan ataması yapıldı. Fakat bu yeni gelişmenin üzerinden haftalar geçmesine rağmen Türkiye’de parti için en önemli illerin başında gelen İzmir’e dair bir gelişme yaşanmadı. İstifasını veren İl eski Başkanı Ükünç’ün ve İl eski Sekreteri Hüsmen Kırkpınar’ın isimlerinin masada olduğu öğrenildi. Genel merkezin bu iki isimden birinde karar kılması bekleniyor. Parti içinden il başkanı olmak isteyen 3-4 kişinin daha bulunduğu ve kulis çalışmalarına hız kazandırdığı ifade edildi.

ÜKÜNÇ ATANMAZSA İSTİFA DALGASI MI GELECEK?
Aydın’ın istifa çağrısı üzerine hemen harekete geçmeyen Ükünç’ün o süreçteki tavrı merak edilmişti. Basına hiçbir şekilde demeç vermeyen Ükünç sessizliğini korumuş ve yönetim kurulu toplantısında istifa kararı almıştı. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre o süreçte çok sayıda partilinin muhtemel istifa gelişmesinden sonra aynı kadronun yeniden atanmayacağı endişesi içinde olduğu belirtilmişti. İlçe başkanları, teşkilat mensupları tarafından büyük destek gören Ükünç’ün yeniden atanamayacak olması sonrasında büyük bir istifa dalgasının gelebileceği iddia edildi. Bu gelişmenin ise sadece İzmir’le sınırlı kalmayacağı ve Ege Bölgesi’ndeki diğer illeri ve teşkilatları etkileyebileceği ifade edildi.

KIRKIPINAR ATANDI VE AÇIKLANMIYOR MU?
Genel merkezin aslında Kırkpınar’ı atama yönünde bir karar aldığı fakat açıklama yapamadığı kulislerde iddia ediliyor. Fakat Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve Ükünç’ün teşkilattaki karşılığı biliniyor. Olası istifaların önüne geçilmek için genel merkezin beklemede olduğu öğrenildi. Özellikle Afyon kampında yaşananlardan sonra Genel Başkan Yardımcısı Aydın’ın partide tüm ipleri eline aldığı öne sürüldü. Aydın’ın İzmir’de Hüsmen Kırkpınar’ı il başkanı olarak görmek istediği ifade edildi. Fakat partililerde yavaş yavaş ülkücü çizgiye kayılması yönünde bir endişe olduğu aktarıldı. Merkez sağ kitlenin ‘biz küçük MHP olmak istemiyoruz’ noktasında refleks gösterdiği belirtildi. İşte bu kesimin Kırkpınar’ın adının İzmir İl Başkanı olarak açıklanması sonrasında tereddütsüz istifa kararı alacağı söyleniyor. Bu iki yapının arasında ayrıca İzmir’in demografik durumu göz önüne alındığın ‘ittifak’ konusunun girdiği iddia edildi. Partinin kuruluş aşamasında farklı ideolojilerden temsilcilerin bir araya gelmesi sonucunda oluşan bileşenlerden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kökenli ekipte yer alanların yerel seçimlerde olası bir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ittifakına soğuk baktığı iddia edildi. İzmir’de daha etkili olan mevcut merkez sağ yapının AK Parti’nin daha çok güçlenmemesi ve kazandığı ilçelerin sayısını arttırmaması için bir yol izlenmesi gerektiğini savunduğu aktarıldı.

GENEL MERKEZİN UHDESİNDEDİR, ÜZERİNE BİR ŞEY SÖYLENMEZ
Kendi isminin kulislerde yeni il başkanı olarak dillendirilmesi sonrasında konuşan Kırkpınar, “Biz İYİ Parti olarak bana göre ana muhalefet partisiyiz. Önümüzde bir yerel seçim var. Teşkilat kadrolarında genel seçimden dolayı bir boşalma oldu. Alttan yedekler geldi. Genel merkezimizin bu konudaki düşüncesi tahmin ediyorum ki kadrolar düzenlenecek ve bir kısmı göreve yeniden getirilecek. Bir kısmına da tekrar atamalar yapacaktır. Bu kimsenin uhdesinde değildir, sadece genel başkan ve genel merkezin uhdesindedir. Bunun üzerine bir şey söylenmez” ifadelerini kullanmıştı.

 
İEKKK'da gündem İzmir Modeli: Başkan ve profesörler ne mesaj verdi?
 
Konak’ta sağlıklı nesiller yetişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev yandı!
Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde, köylüler tarafından ...
CHP'de adaylık ücretleri belli oldu!
2019 yılının mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de belediye ...
Erdoğan'dan ittifak mesajı: Tabanıma anlatamam!
Yerel seçimlerde ittifak ve MHP'nin af teklifine değinen Erdoğan, "Bahçeli ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Sanki, Gandi de gitmesini istiyor!
CHP İzmir'de başkanlarla seçim zirvesi!
CHP İzmir İl Başkanlığı'nın çağrısı üzerine ilçe başkanları yarın (cuma) ...
AK Gençlik İzmir'de binlerce gence ulaştı
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, eğitim için ilk defa kente gelen öğrencilere ...
 
Meclis Başkanı Yıldırım'dan kritik af açıklaması!
Yıldırım, pazar günü geldiği Özbekistan'da Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ...
CHP’den kasırga ihtimali için acil eylem çağrısı!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hafta sonu ...
CHP'li Polat'tan Bakan Pakdemirli'ye çağrı!
TBMM Çevre Komisyonu Üyesi, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva