HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2020 Pazar - 17:59

İYİ Parti İzmir'de Kırkpınar güven tazeledi: Kongrede neler yaşandı?

Pandemi sebebiyle il kongresini erteleyen İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı bugün yeni il başkanını seçmek için sandık başına gitti.. Mevcut başkan Hüsmen Kırkpınar, tek aday olduğu kongrede 461 oyla güven tazeledi

İYİ Parti İzmir de Kırkpınar güven tazeledi: Kongrede neler yaşandı?

EGEDESONSÖZ-  İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı’nın geçtiğimiz mart ayında yapmayı planladığı il kongresi koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında ertelenmişti.

1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme süreci ile birlikte partide yarım kalan kongre sürecinin tamamlanması için bugün sandık kuruldu.

- DERVİŞOĞLU'NDAN BÜYÜKŞEHİR SALVO: SABRIN DA BİR SONU VARDIR!

Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen kongrede koronavirüs sebebiyle seyirci alınmadı ve oy kullanma işlemleri tedbirler çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kongrede Divan Başkanlığını, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli yaptı. 

Kongreye İYİ Parti TBMM Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da katılım sağladı.

KIRKPINAR YENİDEN BAŞKAN
30 ilçe başkanının destek verdiğini açıkladığı mevcut il başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın kongrede tek aday olarak delege karşısına çıktı. Kongrede başkanlık için aday olmak isteyen İl Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Candaş Güleç adaylık için yeter sayıda imzayı toplayamadı.

Başkan Kırkpınar 473 delegenin 461'nin oyunu alarak yeniden başkan seçildi. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

KIRKPINAR'IN LİSTESİ ŞÖYLE:

TEŞEKKÜR ETTİ, SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPTI
Yeniden başkan seçilen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yaptığı teşekkür konuşmasında “Pandemi ve sıcak havaya rağmen bu kongreye katılıp bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bizi ve yönetim kurulumuzu verdikleri oylar ile onurlandırmışlardır. Bundan sonraki dönemde de hep birlikte yol arkadaşlığımız devam edecektir. Pazartesi günü il başkanlığı binamızda küçük bir toplantı yapacağız. Hemen ardından da İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı olarak kentimizde adeta seferberlik ilan edeceğiz. Bundan sonra İzmir’de 30 ilçemizin bulunan köylerin tamamını ziyaret edeceğiz. Esnafımızı zaten düzenli aralıklarla ziyaret ediyoruz. Köylerimize yaptığımız ziyaretlerde, çalışan tarım işçilerimizin yaşadıkları sorunları not alarak sonrasında da parti grup toplantısında dile getireceğiz. Şu anda görüyoruz ki milletin gündemi ile Ankara’nın gündemi değişmiyor. Bu süreci elimizden geldiğince sürdürülebilir hale getireceğiz. Pandemi dolayısıyla ekonominin, dolayısıyla işsizliğin, yoksulluğun artacağını çok önce söylemiştik. Açıklanan yardımlarla ilgili de bir takım şüphelerimiz var, endişeliyiz. Bunlar ya yerine ulaşılmıyor ya da doğru rakamlar değil. İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı olarak bütün bunların takipçisi olacağız. Kongremizin partimize, İzmirimiz’e ve bütün Türk milletine hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

KIRKPINAR'DAN ADAYLIK KONUŞMASI
Adaylık konuşmasını yapan İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, önemli mesajlar verdi. Kırkpınar şöyle konuştu: “Gönül isterdi ki daha büyük salonlarda daha büyük bir şölen havasında bir kongre yapalım. Yine de çok şükür ki en uzun gün en sıcak günde bile olsak, bizi dinleyenlere selam olsun. Bugün 2.5 yılını henüz doldurmuş bir siyasi hareketin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in başlattığı hareket parlamentoda en etkin ve en dinamik iyi parti grubudur. Bunu gören herkes takdir ediyor. Bu yola çıkan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi önce bizleri toplayıp, dinleyip, sonra bir yol haritası çizmiştir. Henüz partimiz  yok iken genel başkanımız 44 vilayette meydanları doldurdu. Şehrimize Meral Akşener gelecek denildi o salonlar, meydanlar doldu, taştı. Sayın Genel Başkanımız, şehir şehir gezdiğinde neden engellendiğimizi ve yok sayılmak istediğimizi milletimize anlattı. Kararlı ve inançlı olan İYİ Parti parti kadroları genel seçimlerde ittifak yaptığı CHP, Saadet Partisi, ve Demokrat Parti ile aynı şekilde yerel seçimlere de ittifak ile girdi. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’da Millet İttifakı’nın desteklediği adayların kazanması için teşkilat mensuplarımız sahada günlerce çalıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun 13 bin 700 fark seçimi kazanmasına rağmen, haksız yere seçim iptal edildi. İYİ Parti Teşkilatları olarak, 14 Haziran’dan itibaren 23 Haziran’a kadar İstanbul’daydık. Gece gündüz demeden çalıştık. O süreçte Sayın Genel Başkanımız 13 günde 39 ilçede miting yaptı ve yüzümüzün akıyla 23 Haziran’ı zaferle kutladık. Bunu niye anlatıyorum? Kurdukları düzen, uyguladıkları yöntem, baskı, bizleri yıldırmak için ellerinden geleni yaptılar, seçime girmememiz için her şeyi yaptılar. Ama biz bir duvarı yıktık. O duvarın adı korku duvarı! Seçimle de olsa gitmezler, ama gitmezler, şöyle gitmezler, böyle gitmezler. Nasıl gittiler?  Öyle bir gittiler ki, 25 yıllık hükümranlık sona erdi hem de sandıkla tıpış tıpış gittiler. İYİ Parti Teşkilatları olarak üzerimize her zaman her yere ne düşmüşse fazlasıyla yerine getirdik. Bugün burada icra ettiğimiz İzmir 2. Olağan Kongremizde hepinize selam olsun!”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray kongrede yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
"AK Parti 18 yıllık başarısız ekonomilerinin sonucunda elini milletin cebine atmıştır. Elini cebine atan bir parti iflah olmaz, bir daha seçim kazanma ihtimali yoktur. İşsizlik oranı 20,5 resmi rakamlara göre. Partileri baraj altına iten 2001 krizinde bile işsizlik yüzde 9’u geçmemişti. Gençlere iş lazım, üretim ekonomisi lazım, ümitle bakılan bir ülke lazım. Bunlar Türkiye’yi yönetemiyorlar. Biz bunu anlatıyoruz ancak basın bize kapalı olduğu için bunları kapı kapı dolaşarak anlatmamız gerekiyor. Koronavirüs gibi ciddi bir konuda bile meclis araştırma önergemize red oyu verdiler. Milleti düşünen bunu yapar mı? Koronavirüs konusunda verdikleri rakamların hiçbiri doğru değil. Verilen rakamları üçle çarpın. Geçtiğimiz yılların istatistiklerine bakıldığında ülkemizde ölüm oranı çok yüksek gözüküyor. Koronavirüs sebebiyle vefat eden bir çok vatandaşımızın ölüm sebebine farklı tanılar koyarak rakamları düşürdüler. Güneş balçıkla sıvanmaz, ilk seçimde milletimiz AK Parti’yi hak ettiği yere gönderecektir. Bizim iktidarımızda İYİ Parti’nin kaymakamı ve valisi olmayacak, devletin kaymakamı ve valisi olacak. Buradan Türkiye’deki bürokratları uyarıyorum, particilik yapanlarınızdan hesap soracağız, bugünün yarını var”

 
Hilmi Değirmenci son yolculuğuna uğurlandı
 
Bakan Ersoy: 10 gün içinde önemli gelişmeler olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hilmi Değirmenci son yolculuğuna uğurlandı
Sosyal Demokrat Halkçı partisinin son İzmir İl Başkanı olan aynı zamanda ...
İzmir'de zehir üreticilerini drone yakalandı!
İzmir'in Beydağ ilçesinde drone ile denetim yapan jandarma ekipleri, ormanlık ...
Güzelleşmek uğruna cildinizden olmayın!
Dermatolog Uzm. Dr. Ceylan Emir, özellikle pazar yerlerinde satılan ve ...
 
İzmir Barosu Çeşme'de o iddiaları inceledi!
Çeşme’de yaşayan Roman yurttaşlara yönelik çadır yıkma, iş makineleriyle ...
3 bin yılda bir açıyor: Çanakkale'de görüldü!
Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Beybaş köyünde, ailesiyle birlikte ...
Yarından itibaren maske takmamanın cezası 900 lira
İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüs tedbirlerinden maske kullanımı ...
 
Eğlence merkezine baskın: 113 bin lira ceza!
Ankara'da, gece saatlerinde eğlence merkezinde bir araya gelen 36 kişiye, ...
Kavga izlemek için sosyal mesafeyi yok saydılar
Gaziemir ilçesinde, AVM'deki gözlük mağazasında çıkan kavga bir vatandaşın ...
Muhittin AKBEL yazdı... ‘Havana’ya Atatürk büstünü ben diktim’
Muhittin AKBEL yazdı... ‘Havana’ya Atatürk büstünü ben diktim’
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva