HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2018 Perşembe - 11:57

İttifak sonrası İzmir’de son durum: MHP hangi ilçeleri istedi?

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapma kararının ardından gözler İzmir’e çevrildi. MHP İzmir’de ilk etapta altı ilçe istedi.

İttifak sonrası İzmir’de son durum: MHP hangi ilçeleri istedi?

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında yapılan görüşme sonrasında “yerel seçim” formülü de netleşti. MHP güçlü olduğu il ve ilçelerde AK Parti’nin aday çıkarmamasını isterken o yerler henüz netleşmedi. Erdoğan’ın “karşılıklı jestlerimiz olacak” açıklamasından sonra gözler MHP’nin ortalama 300 bin oya sahip olduğu İzmir’e çevrildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin arasında yapılan görüşmeler sonrasında İzmir’deki ilçeler de netleşiyor. MHP ilk etapta 11 ilçe ile başladığı talep listesini altıya çekerken o yerler de belli oldu.

BORNOVA’DA KOÇ SÜRPRİZİ
Parti ilk olarak sürpriz bir şekilde AK Parti’den Bornova’da aday çıkarmamasını istedi. MHP, eski Milletvekili Murat Koç ile seçime girmeye hazırlanırken CHP’li Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın 5 yıldır yönettiği belediyeyi almak için AK Parti’ye “bizi destekleyin” önerisi getirdi. 2014’te yerel seçimlere AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan Kaya ile yarışa girerken MHP ise Erol Bahtiyar’ı ada göstermişti. Başkan Atila, 134 bin oyla yarışı kazanırken Kaya 92 bin, Bahtiyar ise 27 bin oy almıştı. Ayrıca MHP’nin Bornova’da aday olarak düşündüğü eski vekil Koç’a AK Parti’nin da “adayımız ol” teklifi götürdüğü Koç’un ise “MHP’den başka yerden aday olmam uygun olmaz” dediği öğrenildi.

ALİAĞA’DA ACAR İLE DEVAM
MHP geçtiğimiz günlerde açıkladığı bazı ilçeler arasında yer alan Aliağa’da Belediye Başkanı Serkan Acar ile yola devam kararı almıştı. Parti, kesinlikle İzmir’de AK Parti’nin bu ilçede aday çıkarmamasını istiyor. Tek belediye başkanı Aliağa’da olan MHP’nin karşısında AK Parti ve CHP cephesinden 20’ye yakın isim bulunuyordu. Parti, İzmir’de sadece bu ilçede kesin olarak uzlaştı.

KİRAZ KRİZİ
AK Parti ile MHP arasında şimdilik sorun haline gelen ilçelerin başında Kiraz geliyor. 2014 yerel seçim sonuçlarına göre MHP’den seçilerek başkanlık koltuğuna oturan Saliha Özçınar daha sonra AK Parti’ye geçmişti. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun onayıyla MHP tarafından tehdit edildiği için özel polis koruması bile verilen Özçınar’ın aday gösterilmesi istenmiyor. MHP, AK Parti’ye “bizi destekle” önerisinde bulunurken AK Parti ise “başkanımız var, siz bizi destekleyin” mesajı gönderiyor. Öte yandan Belediye Başkanı Özçınar ile kriz yaşadığı için değiştirilen AK Parti İlçe eski Başkanı Mehmet Emin Avşar’ın ise ismi İYİ Parti adaylığı için konuşuluyor.  İlçede oldukça karışık olan siyasi yapı üzerinde çalışmalar sürüyor.

BERGAMA FORMÜLÜ!
MHP’nin istediği ilçeler arasında yer alan Kiraz için yeterli ışık gelmeyince parti rotayı Bergama’ya kırdı. 2014’te Özkan Karadiken ile seçime giren MHP, Karadiken’in 2019 süreci için AK Parti’den başvuru yapmasıyla şaşkınlık yaşadı. Parti bu kez, Bergama Devlet Hastanesi eski Başhekimi Yalçın Koçyiğit üzerinden ilçede seçime girmeye niyetleniyor. 2014’te ikinci parti olan MHP Bergama için talipli oldu. Aliağa’yı garantiledikten sonra gözü Kiraz’a diken MHP’ye Bergama’nın bırakılabileceği dile getiriliyor.AK Parti-MHP ve CHP arasında çok az farkların bulunduğu ilçede AK Parti cephesinde eski İlçe Başkanı Hakan Koştu,  Ümit Kocaman, Esat Başaran, Sinan Gündoğdu ve Kamil Behram Üstün gibi isimler göreve talip olmuştu.

FOÇA’DA MERSİN
MHP İzmir’de güçlü olduğu ve AK Parti’nin önünde olduğu iki ilçeyi daha istedi. Foça’da Serdar Mersin’i yine aday yapmayı düşünen parti AK Parti’ye  “bizi destekle” mesajı gönderdi. Parti, Urla’da da 2014’te aldığı başarıyı daha üst noktaya çıkarmak için gayret gösteriyor. Hasan Hüseyin Akgül ile yarışa giren MHP, CHP’nin karşısında AK Parti’nin desteğiyle sonuca ulaşmak istiyor.

Öte yandan AK Parti’nin yapılan ön görüşmelerde 2014 yerel seçim sonuçlarına göre kazandığı 7 belediyede (Ödemiş,Torbalı-Menderes-Kınık, Kemalpaşa, Kiraz ve Selçuk) MHP’nin isteklerine sıcak bakmadığı belirtildi. 

 
Altay kabus istemiyor
 
THY uçağında sürpriz: 13 bin metrede doğurdu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akif 14 Aralık 2018 Cuma 22:48

Ülkücüler işini bilir. AKP ye oy vermeyeceğiz.

Yorumu oyla      9      5  
13 Aralık 2018 Perşembe 23:12

o 2014 yılındaydı. bugun secim olsa mhp sıfır ceker.

Yorumu oyla      11      6  
Sinan Gündoğdu 13 Aralık 2018 Perşembe 23:05

Cennet Bergama da yaşayan güzel halkım hizmet bekliyor koltukçu başkan beklemiyorlar lütfen Ben hiçbire oy vermem bağımsız aday olarak çıkarım inanın vallahi Bunubil bunubilin bunubilsinler Sinan Gündoğdu Bergama Akparti Belediye Başkan aday adayı

Yorumu oyla      9      5  
neyin pazarligo 13 Aralık 2018 Perşembe 21:45

Ak parto ile neyin pazarligi ittifakta yokuz_millwt hayat pahaliligi ile ugrasirkem kulliye butcesi yuzde 233 artmis jumbo jet alinmis Marmarise yazlik kulliye kusura bakmayin bu bize yakismiyor

Yorumu oyla      11      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 13 Aralık 2018 Perşembe 14:10

2014 yerel seçimlerinde Mhp Bergama'da 2. değil 3. parti oldu.

Yorumu oyla      19      5  
MHP pazarlık Yapmaz 13 Aralık 2018 Perşembe 12:34

Bu konularda Veysel Şahin tuttuğunu koparır istediğini alır ama nejat karata bayrıklı adaylığı ve bornova adaylığı için ısrarlı olduğunu biliniyor

Yorumu oyla      9      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’in Başkanı Yücel: Büyükşehir bu ay açıklanabilir!
Ankara görüşmeleri sonrasında konuşan İl Başkanı Yücel, “Büyükşehir adayımızın ...
CHP'li Beko: 3,5 milyon köylüyü şehir hayatı öldürdü!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik krizin işsizliği artırarak ...
AK Parti'den yerel seçimlerde '3T' formülü!
AK Parti'nin ilk kez yayınlayacağı 'yerel seçim manifestosu'nun yazımı tamamlandı.
 
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Kültürpark korunma altında
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, aday gösterilip ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP Tire’yi garanti görmesin, çünkü…
Mehmet KARABEL yazdı... CHP Tire’yi garanti görmesin, çünkü…
Beştepe'de 1 saatlik kritik ittifak zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
 
İYİ Parti ve CHP anlaştı: İzmir de listede!
CHP ve İYİ Parti ittifak hususunda anlaştı. İstanbul, Ankara ve İzmir ...
CHP’li Manduz’dan iddialı çıkış: Aday olursam 180 bin oy alırım!
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Adayı Manduz, “CHP’de 35 yıllık serüvenim ...
'Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva