HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2018 Perşembe - 11:08

CHP İzmir’in Başkanı Yücel: Büyükşehir bu ay açıklanabilir!

Ankara görüşmeleri sonrasında konuşan İl Başkanı Yücel, “Büyükşehir adayımızın yılbaşı öncesinde açıklanması söz konusu olabilir. Metropol ilçeler belirlenirken büyükşehir adayının fikrinin alınması gereklidir diye düşünüyorum. Tarih vermemiz söz konusu değil” dedi. Yücel ayrıca Kocaoğlu’nun, ‘İzmir için kendimi yakarım’ sözlerinin adaylığa yeşil ışık olarak yorumlanması karşısında, “O biraz niyet okumak, tabiri caizse öküzün altında buzağı aramak gibi olur. Bir açık kapı bırakma olarak düşünmüyorum. Böyle bir niyeti olsa benimle de, genel başkanla da paylaşırdı” diye konuştu.

CHP İzmir’in Başkanı Yücel: Büyükşehir bu ay açıklanabilir!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara temaslarının ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Başkanı Yücel Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile görüştüğü aktarırken aday belirleme süreci üzerinden önemli bilgiler verdi.

Başkan Yücel İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, ‘İzmir için kendini yak derlerse yakarım’ açıklaması üzerinden de konuştu.

Yücel ayrıca 2014’te bazı ilçelerde aday gösterilmeyen isimlerin başka partiden ya da bağımsız olarak yarışa girmelerinin partisini zor duruma sokma durumunun 2019’da yaşanmayacağını da söyledi.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ADALARIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE BELİRLENİR!
Yücel, “İki günlük Ankara ziyaretimizde genel başkan yardımcılarımız Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile görüşmelerimiz oldu. Aday belirleme süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Şu anda CHP’de olmayan 8 ilçeyle ilgili adayların erken açıklanması düşüncemizi yineledik. İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinin netleşmemesinden dolayı adayların açıklanması da netleşmedi. Dün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hanımefendi bir görüşme yaptılar. İttifak konusunda bir mutabakata vardılar. Bundan sonraki süreçte aday belirlemenin daha hızlı gerçekleşeceğini umuyoruz. Aday adaylarıyla görüşüyoruz, dosyalarını inceliyoruz. Aday adaylarının da genel merkezde ilgili genel başkan yardımcılarıyla görüşmeleri devam ediyor. Bunlar bilgimiz dahlinde” dedi.

YILBAŞI ÖNCESİNDE İZMİR’E HEYET GELECEK
Yücel, “Şu anda TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler bittikten sonra İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerde heyetler belirlenecek. PM üyelerimizin görevlendirildiği isimlerle her ilde doğru adayın saptanması noktasında çalışmalar yapacaklar. Esnaf ve STK arasında inceleme yapacaklar. Bu birçok ilde yapıldı ve doğru sonuçlar verdi. Yılbaşı öncesinde böyle bir çalışma İzmir’de bekleniyor. Bu çalışmalar eşliğinde adaylarımızı en kısa sürede belirleyip seçim çalışmalarına başlayacağız” açıklamasını yaptı.

CHP ZATEN ALANDA
Partisinde saha çalışmalarının başlayacağı tarih için konuşan Yücel, “CHP zaten alanda. 24 Haziran seçimleri sonrasında çalışmalarımızı kısa sürede başlattık. Örgütlerimiz alana çıkıyor, ev, STK, esnaf, sendika ziyaretleri yapıyorlar, iş dünyasıyla bir araya geliyorlar. Adaylar belirlenince bu çalışmalar daha hızlı gelişecek” dedi.

8 İLÇE BU AY AÇIKLANABİLİR!
Yücel adayların belirleme üzerinden de, “CHP’de olmayan 8 ilçenin adaylarının yılbaşından önce açıklanma ihtimalleri var. Çalışmaları yapıyoruz. Genel merkezde de uygun görülürse böyle bir ihtimal var. Diğer ilçelerin ise yılbaşından sonra kalma ihtimali yüksek görünüyor. Artı 3 ilçe olarak erken açıklanmasını düşündüğümüz ilçeler de var. Onlar da yılbaşından önce de sonra da açıklanabilir” bilgisini verdi.

İZMİR’DE SANDIKTA İTTİFAKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ!
İttifakın ilçelere yansıması hakkında konuşan Yücel, “İlçelerde ittifak olması konusunda şu ana kadar bize yansıyan bir şey olmadı. Olursa değerlendiririz. Biz ittifak meselesine partilerin anlaşması gibi yüzeysel olarak bakmıyoruz. Elbette partilerin genel merkez ve liderler düzeyinde anlaşması çok çok değerli. Ancak önemli olan ittifak sandıkta yapılacak ittifaktır. Biz İzmir’de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Demokrasinin yeniden hayata geçirilmesini isteyen herkesin mutlu yaşadığı bir Türkiye hayali kuran herkesle biz ittifak yapmaya, dayanışma içinde olmaya her zaman hazırız. Yerel seçimlerde bunun böyle olacağını düşünüyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ AÇIKLANABİLİR!
‘Büyükşehir adayı ne zaman açıklanacak?’ sorusunu yanıtlayan Yücel, “Büyükşehir adayımızın da yılbaşı öncesinde açıklanması söz konusu olabilir. Sonrasına da kalabilir. Metropol ilçeler belirlenirken büyükşehir adayının fikrinin alınması gereklidir diye düşünüyorum. Tarih vermemiz söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

TUNCAY ÖZKAN SORUSUNA CEVAP: BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL!
Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın İzmir’de ilçe başkanlarıyla yaptığı buluşmaların örgütte rahatsızlık yaratmasının sorulması üzerine konuşan Yücel, “Tuncay Özkan’ın bir toplantı yaptığını bilmiyorum. İlçe başkanlarıyla bir araya gelmiştik. Sinema konusu basına yansıdı ama büyütülecek bir şey değil. Bunu genel merkeze iletmemiz söz konusu değil. Tuncay Bey bizim için değerlidir. İzmir milletvekilimizdir, genel başkan yardımcımızdır. Herhangi bir sorunumuz yoktur. Örgütün hassasiyetlerini kendisiyle de paylaştık. Bu konuya dikkat ediyor” dedi.

KOCAOĞLU’NUN O SÖZLERİ İÇİN: ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARAMAK GİBİ OLUR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ‘İzmir için kendini yak derlerse yakarım’ açıklamasına dair açıklama yapan Yücel, “İzmir için kendini yak derlerse yakarım demek İzmir’e ne kadar sahiplendiğini gösterir. İzmirliyi ne kadar kendinden bile üstte tuttuğunu gösterir. ‘Ben her türlü özveriyi ve fedakarlığı yaparım’ demektir.  Adaylıkla ilgili açık kapı olarak nitelendirmek doğru değil. O biraz niyet okumak, tabiri caizse öküzün altında buzağı aramak gibi olur” diye konuştu.  

BÖYLE BİR NİYETİ OLSA BENİMLE PAYLAŞIRDI!
“CHP’de bu görevleri yapacak birbirinden değerli isimler var” cümleleriyle açıklamasını sürdüren Yücel, “Aziz Kocaoğlu da birbirinden değerli isimlerden bir tanesi. Bu görevi layıkıyla, hakkını vererek yapan bir isim. İzmir için İzmirler için çok çok değerli. Ancak Sayın Kocaoğlu’nun 15 sene hizmet verdikten sonra bu göreve devam etme niyeti olsaydı bunu açıkça paylaşırdı diye düşünüyordum. Bunu bir siyasi söylem, bir manevra, ne söylerseniz söyleyin, bir açık kapı bırakma olarak düşünmüyorum. Böyle bir niyeti olsa benimle de, genel bakanla da paylaşırdı. Çok net bir şekilde kendisi ifade etti. CHP cumhuriyeti kurmuş, onunla yaşıt bir partidir. Milli mücadeleyi başarıya ulaştıran bir partidir. O yüzden bir ilde aday bulamama gibi bir sorun ya da kaos söz konusu olamaz. Hele hele İzmir gibi bir ilde böyle bir şey söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.  

2014’TE YAŞANAN İLETİŞİMSİZLİK 2019’DA YAŞANMAZ!
‘2014 yerel seçimlerinde başka partilerden aday olma durumlarının 2019’da yeniden yaşanacak korkusu yaşıyor musunuz?’ sorusunu cevaplandıran Yücel, “Asla öyle bir korkumuz yok. Ben daha önce de ifade etmiştim. 2014’te yaşananların en temel sebebi bence genel merkezle il ve ilçe arasındaki iletişim kopukluğudur. Biz bu kopukluğa izin vermeyeceğiz. Sonuçta aday olmak önemli değil. CHP için ülkemiz kentimiz için mücadele etmek önemlidir. Aday adaylarımızla bir araya geldiğinde gerekli uyarıları yapıyoruz. Önemli olan aday belirleme sürecinin şeffaf bir şekilde sürdürülmesidir. Neticede bir ilçede bir kişiye görev verilecek. Söylediğim kriterlere dikkat edilirse 2014’te yaşananların benzerinin yaşanacağını ben düşünmüyorum” dedi.

 
Seferihisar'da 8 kaçak göçmen yakalandı
 
Altınordu deplasmanda coştu
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Aralık 2018 Cuma 08:47

Seçimden sonra da açıklasanız olur :))))

Yorumu oyla      10      5  
Bülent ışık 13 Aralık 2018 Perşembe 17:41

Acelesi yok Martta açıklarsınız.

Yorumu oyla      14      5  
bahtiyar 13 Aralık 2018 Perşembe 15:21

şu anda abdül batur ve tunç soyer finalde, ancak t.soyer'in 24 haziran sonrası rüzgarın eseceği yönü bekleme manevraları ve aziz kocaoğlu'nun kendisine olan kesin tavrı nedeniyle 2 hafta içinde abdül batur'un adaylığı açıklanır diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      14      6  
KARABAGLAR HALKI 13 Aralık 2018 Perşembe 13:45

heval kim ya karabaglarda bucalı...yanındakiler kim

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 13 Aralık 2018 Perşembe 13:36

Aday belirlemekte geç kalıyorsunuz, daha projeler belirlenecek, aday halka kendisini tanıtacak bunların hepsini 3 ay içinde mi yapacak? Nihat Zeybekçi aday gösterildi diye sakın rehavete kapılmayın.

Yorumu oyla      14      5  
Alpay 13 Aralık 2018 Perşembe 13:35

Neyi düşünüyorsunuz ki kimi koysanız kazanır. İzmir’de yollar parklar bahçeler tramvaylar hepsi tamam çok şükür ? Hele trafik sorunu ve kentsel yapı bir Harika

Yorumu oyla      14      7  
sezo 13 Aralık 2018 Perşembe 12:09

bu adamı yapsalar ya işte . ne güzel genç adam . dinamik olur ,çalışır . yakışıklı da valla.kafası çalışan birine de benziyor ama nerde CHP de o vizyon.

Yorumu oyla      18      9  
ahmet 13 Aralık 2018 Perşembe 12:01

başkana bak..dizi yıldızı gibi maşallah..

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko: 3,5 milyon köylüyü şehir hayatı öldürdü!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik krizin işsizliği artırarak ...
AK Parti'den yerel seçimlerde '3T' formülü!
AK Parti'nin ilk kez yayınlayacağı 'yerel seçim manifestosu'nun yazımı tamamlandı.
CHP Büyükşehir aday adayı Yüksel: Kültürpark korunma altında
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan A. Adayı Alaattin Yüksel, aday gösterilip ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP Tire’yi garanti görmesin, çünkü…
Mehmet KARABEL yazdı... CHP Tire’yi garanti görmesin, çünkü…
Beştepe'de 1 saatlik kritik ittifak zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.
İYİ Parti ve CHP anlaştı: İzmir de listede!
CHP ve İYİ Parti ittifak hususunda anlaştı. İstanbul, Ankara ve İzmir ...
 
CHP’li Manduz’dan iddialı çıkış: Aday olursam 180 bin oy alırım!
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Adayı Manduz, “CHP’de 35 yıllık serüvenim ...
'Fırat'ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
CHP’li Sındır: Cumhurbaşkanı nerede?
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva