HABERLER>EKONOMİ
11 Nisan 2012 Çarşamba - 09:36

İTOB'ta aynı anda 100 kurdele: Dev açılış Erdoğan'ı bekliyor

İTO'nun kurduğu Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 tesis aynı anda açılacak. Tarihi açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bekleniyor.

İTOB ta aynı anda 100 kurdele: Dev açılış Erdoğan ı bekliyor

İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İTO)'nun kurduğu İTOB Organize Sanayi Bölgesi, 100 fabrikanın birden açılacağı tarihi açılışa hazırlanıyor.
 
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş öncülüğünde kooperatif olarak kurulan ve ardından da 2002 yılında OSB olarak tescil edilen İTOB'daki firmalar adeta yatırım yarışına başladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki OSB'lerde arazi tahsisinin ardından 2 yıl içerisinde yatırım yapılması şartı nedeniyle İTOB'daki fabrika inşaatları hız kazandı.

Egeli Sabah'tan Soner Çağlar'ın haberine göre Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı bünyesinde kurulacak E-Devlet Arşiv Merkezi'ne de ev sahipliği yapacak olan İTOB'da 100 fabrikanın aynı anda açılması planlanıyor. Aynı zamanda İTOB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Ekrem Demirtaş, "Faaliyete geçmiş 100 fabrikanın aynı anda açılışını yapmayı planlıyoruz. Bu konuya Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'a iletmiştik. Kendiside, 'Siz 100 yapın, ben gelirim, Başbakanı da getiririm' demişti. Bu yıl içerisinde inşaatların tamamlanmasını hedefliyoruz. Ardından Zafer Çağlayan'a konuyu ileteceğiz" dedi.

İTOB OSB'de Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'nın kurduğu e-ticaret merkezinin inşaatına başlandığını belirten Ekrem Demirtaş, ilk planda 500 kişinin çalışacağı bir yapının oluşacağını ardından ise binlerce kişinin merkezde çalışacağını kaydetti. Demirtaş, "Şuanda parsellerin yüzde 95'i dolu. Çok az tahsisi yapılmamış yer var. Bu tahsisi yapılan yerlerin iki yıl içerisinde bitirme mecburiyeti var. Yasa gereği bitirmedikleri takdirde o parseller alınarak yeni yatırımcılara verilecek. O nedenle hızlı bir inşaat süreci devam ediyor. Çok yakında faaliyete geçmiş 100 fabrikanın birden açılışını yapmak istiyoruz. Sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a daha önce söylemiştik. İlk kez geldiğinde yönetim binasının açılışında bize, 'siz 100 tane yapın ben gelirim, hatta Başbakanı da getiririm' demişti. Onun için sayın Başbakanın bu 100 fabrikanın açılışı için İzmir'e gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

RAHAT ULAŞIM
"Her gün ortaya mantar gibi fabrika çıkıyor" diyen Demirtaş, şunları söyledi: "Her gidişimde farklı görüyorum bölgemizi. İzmir'e en yakın organize bölge. Ve şuanda Menderes'e kadar gelmiş olan metro standardındaki demiryolunun Torbalı'ya kadar olan kısmının ihalesi yapıldı. Hemen bizim İTOB'un önünde istasyon olacak. Çalışanlar, gazetelerini okuyuncaya kadar işlerine gelecekler. Yorucu olmayan bir seyahat biçimiyle genişleyen metro ağından faydalanarak ulaşacaklar. Bu hem işletmelerin servis ile ilgili masraflarını azaltacak. Hem bu ulaşım daha kaliteli ve ekonomik işçi istihdamına olanak verecek."

TEKNOPARK
Aynı zamanda İzmir Ekonomi Üniversitesi ile birlikte İTOB'ta tarım, bilişim teknolojileri ve kimya sektörlerinin faydalanabileceği bir teknopark kuruluşu içinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuru yaptıklarını kaydeden Demirtaş, "İTOB'da kimya, tıbbi malzeme konusunda bir kümelenme var. Aynı şekilde Bilişim teknolojilerinde de yatırımlar var. Dolayısıyla bütün bunlara avantaj sağlayacak, araştırma yapma imkanı sağlayacak teknoparkın kurulması bu sektörlerde ekstra bir avantaj olacak" ifadelerini kullandı.

UCUZ ENERJİ
Şuanda kesintisiz, kaliteli ve ekonomik enerji sağlamak üzere enerji tesisi inşaatının tamamlandığını anlatan Demirtaş, santralin bir ay içerisinde devreye alınacağını bildirdi. İTOB'daki fabrikaların hem enerji hem buhar hem de sıcak su temin edebilecekleri bir yapı oluşturduklarını belirten Demirtaş, doğalgazında İTOB'a ulaşacağını ifade etti.

Bu yatırımlar tamamlandığında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı davet edeceklerini ve Başbakan Recep Tayyip erdoğan'ı da getirmesini isteyeceklerini belirten Demirtaş, 2012 yılı içerisinde yatırımların tamamlanmasını beklediklerini, inşaat çalışmalarının yaz mevsimi sonunda tamamlanmasını öngördüklerini açıkladı.

İTOB OSB
İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde halen 400 bin m2 alanda 70 firma faaliyet gösterirken, 2 bin 200 kişi istihdam ediliyor. Aynı zamanda bölgede 68 adet fabrikanın inşaatı devam ediyor. Yaz ayları sonlarında faaliyetteki firma sayısının 700 bin m2 alanda 100'ü bulması planlanıyor. Yaklaşık istihdam da 5 bin kişi olması hedefleniyor. Bölgede içki, zeytin, zeytinyağı, peynir, organik gıdalar, galvaniz, alüminyum, elektrik, otomasyon, mobilya, kimya, makine, plastik, yapı malzemeleri, boya sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar bulunduğu gibi, bu yıl bu sektörlere ilave bilişim, cam, tıbbı malzemeler, tarım ürünleri sektörleri de ilave olacak. Bölgede kimya ve tıbbı malzemeler alanında kümelenme çalışmaları vardır.Yaklaşık 1 ay içinde İTOB Organize Sanayi Bölgesinin ortak olduğu İşbirliği Enerji A.Ş.'ne ait 20 mW gücündeki doğalgaz çevrim santrali devreye girecek. Tesisin kapasitesi İTOB'un şuanki kapasitesinden fazladır, tesis elektriğin bir bölümünü İTOB'a kalan kısmını da sisteme satacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar BUCALI 11 Nisan 2012 Çarşamba 12:21

hAYDİ HAYIRLISI,İNŞAALLAH DEVAMI GELİR..

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memurun faiz açığını yüksek zam kapatacak
Memurun umutla beklediği ancak geciken zammın faizine çözüm formülü bulundu.
Offshorezedelere ödeme yolu açıldı
Yargıtay 11. Hukuk Dairesi'nin “Yurtbank'ın offshore bankası olan Yurt ...
Zeytinyağcılar: Raf verin 6-7 liraya satalım
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) Yönetim Kurulu ...
 
İş kadınları teşvik paketine tepkili
Hükümetin geçen hafta açıkladığı ve İzmir'in 1.bölgede yer bulduğu yeni ...
'Yıldırım' müjde: İzmir Limanı 3 kat büyüyecek
Bakan Binali Yıldırım, limanı ayağa kaldırma adına yapılacak müjdeleri ...
İzmirgaz’dan çevreye bin fidanlık katkı
İzmirgaz, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Çeşme Ildır Mevkiinde ...
 
İMKB Başkanı 'VOB'u almalıyız' dedi ama...
İzmir Ticaret Borsası’nın Borsa Söyleşilerine konuk olan İMKB Başkanı ...
EBSO'dan teşviğe bakış: Artıları/eksiler neler?
Başkan Yorgancılar, yeni teşvik sisteminin üretim ve yatırımı desteklediğini, ...
Bakanlık'tan memura şaka gibi zam teklifi
Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı’nın Meclis’te kabul edilmesinin ardından ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva