HABERLER>EKONOMİ
10 Nisan 2012 Salı - 11:42

'Yıldırım' müjde: İzmir Limanı 3 kat büyüyecek

Bakan Binali Yıldırım, limanı ayağa kaldırma adına yapılacak müjdeleri sıraladı. Limanın üç kat büyüyeceğini, limana 350 metre uzunluğundaki gemilerin bile yanaşabileceğini ve yıllık gelirin 300 milyon dolara çıkacağını duyurdu.

 Yıldırım  müjde: İzmir Limanı 3 kat büyüyecek

İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı’na mevcut durumda en fazla 4 bin TEU kapasiteli gemilerin yanaşabildiğini belirterek, İzmir Limanı’nı büyütecek rehabilitasyon çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Limanı Yaklaşma Kanalı ve II. Kısım Konteyner Terminali etüt ve proje çalışmalarına 2 milyon 500 bin TL ödenek ayırdıklarını bildiren Yıldırım, “İnşaat tamamlandığında 350 metre uzunluğunda, 10 bin TEU kapasiteli gemiler limana yanaşabilecek” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı’nın rehabilitasyonuna ilişkin çalışmalara başladıklarını açıkladı. İzmir Limanı için Alt Üst Yapı Tesisleri ve Ekipman Temini Projesi kapsamında; 30 dönümlük liman alanında ıslah yapıldığını belirten Yıldırım, Limanın otomasyona geçirilmesi ve yeni silo rıhtımında 50 dönümlük alanın ıslahı çalışmalarının devam ettiğini, 4 adet Lastik Tekerlekli Saha Gantry Vincinin teslim aşamasında olduğunu, 3 adet MHC vinci alımı ihalesinin de 7 Mayıs’ta yapılacağını bildirdi.

“10 bin TEU’luk gemiler yanaşabilecek”
Bakan Yıldırım, İzmir Limanın, bölgesinde uluslararası kalitede hizmet veren bir liman olabilmesi için gerekli yatırımları ile mevcut ve gelecekte oynayacağı rolünü belirleyen "İzmir Limanı İşletme Planı"nı hazırlattıklarını anlattı. 9 Eylül Üniversitesi’ne "İzmir Limanı Yaklaşım Kanalı Taraması ve II. Kısım Konteyner Terminali Fizibilite Raporu’nun da hazırlatıldığını vurgulayarak, hali hazırda İzmir Limanı’na en fazla 4 bin TEU’luk gemilerin yanaşabildiğini ancak, II. Kısım Konteyner Terminali İnşasının tamamlanması sonrasında, 350 metre uzunluğunda, 10 bin TEU kapasiteli gemilerin limana yanaşmasına imkân sağlanacak” dedi.

“İzmir Limanı, yılda 300 milyon dolar gelir getirecek”
Bakan Yıldırım, II. Kısım İnşaatının tamamlanması ile yaklaşık 550 dönümlük ilave sahanın da hizmete açılacağını vurgulayarak, “Liman kapasitesi 3 kat artarak, 830 bin TEU 'dan 2 milyon 500 bin TEU’ya çıkacak. Bu nedenle bu yatırım İzmir için, İzmir ticareti için büyük önem taşıyor. İzmir Limanı için yapılacak yatırım sonrasında da liman gelirleri de 100 milyon dolar’dan 300 milyon dolara çıkacak. Ayrıca bu yatırımlar sonucunda Avrupa'nın ilk 10, Dünyanın ise ilk 50 limanı arasında İzmir Limanı yerini alacaktır” dedi.

Kruvaziyer Limanında 5 bin İzmirli çalışacak
Bakan Yıldırım, İzmir Limanı’nın rehabilitasyonu kapsamında İzmir Kruvaziyer Limanı’nın kurulması çalışmalarının da yer aldığını, bu kapsamda İzmir Kruvaziyer Limanı’nın ihalesine 2 ay içerisinde çıkacaklarını söyledi. Yılda 3 milyondan fazla turistin ziyaret edeceği limanın, İzmir'in istihdamına ve ticaretine önemli katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, 200 Milyon TL yatırım yapılması beklenen Kruvaziyer Limanı’nın Ekonomiye katkısının ise yıllık 750 milyon TL olacağının altını çizdi. Limanda 5 binin üzerinde İzmirlinin çalışacağını söyleyen Yıldırım, İzmir Kruvaziyer Limanı’nın aynı anda 5 kruvaziyer gemisinin yanaşabileceği şekilde projelendirildiğini açıkladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 11 Nisan 2012 Çarşamba 14:38

DOĞRU ÖZAL'LA BAŞLAYAN TAŞERONLAŞMA SÜRECİ AKP İLE HIZ KAZANDI. ÇOCUKLARIMIZI 3 PARAYA ÇALIŞTIRACAKLAR. PARSANIN BÜYÜĞÜ HER ZAMAN KİME GİDECEK SİZ BİLİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      11      5  
Serdar BUCALI 11 Nisan 2012 Çarşamba 12:50

İzmir her zaman demokrat,aydın ve adaletli yapısıyla ön planda olmuştur.Yine bu yapısını korumalı ama güzel şehrimize yapılacak yatırımları da desteklemelidir.Unutmayınız ki gelecekleri için çocuklarımıza iş kapısı açmak zorundayız.Bunun vebali bize aittir.Yatırım yapan herkes başımızın tacı olmalıdır.Yok eğer sadece bizleri oyalıyorsa o zaman sandıkta dersini vermek te boynumuzun borcu olamalıdır.Bu TÜM PARTİLER için GEÇERLİDİR.Artık kimse bizleri cepte keklik görmemeli,çalışanın yanında olmalı

Yorumu oyla      13      6  
SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMIYANLAR TOPU TAÇA ATMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMEZLER 10 Nisan 2012 Salı 17:55

ZATEN SENİN KAPASİTENDE YEDİ YAŞINDAKİ KUZENİN KADAR. İYİSİMİ SEN O GURUPTA YARIŞ.Suriyemiş , kötü dilmiş. söyliyecek lafı olmıyanların sıgınacakları boş söylem ler.

Yorumu oyla      14      10  
Özgür 10 Nisan 2012 Salı 17:21

AKP heralde Suriye'den parayla getirttiği bozgunculara yorum yaptırıyor. Yoksa bu kadar kötü bir dil kullanımını kendi vatandaşımıza yakıştıramıyorum.7 yaşındaki kuzenim bile daha düzgün okuyup yazıyor.

Yorumu oyla      17      7  
ADI VEYA ŞİFRESİ ÖZGÜR OLANA SESLENİYORUM. 10 Nisan 2012 Salı 17:07

DERDİNİ ARZ EYLERKEN BAŞKA ŞEYLERİ ELE VERİYORSUN.Se nin yazdıklarına gelince aşagıdakiler diye işaret et tiklerimden farklı bir tarafı yok.ÇARŞI HERŞEYE KARŞI MİSALİ.Elbetteki İZMİRE YAPILACAK HER TÜRLÜ HİZMETE TARAF OLURUZ.Bu yatırımlar olacak,iş alanları açıla cak,özellikle gençler iş,güç sahibi olacak.Tabi senin tuzun kuruysa,işin edebiyat tarafı sana yetiyor.EVET BİZİM HEYECANIMIZ MİLLETİMİZ İÇİN. Ona yapılan hizmet bizi mutlu eder.AK PARTİ İLE GELEN, TEKNOLOJİ DEVRİMİ DİJİTAL ÇAG gibi.

Yorumu oyla      14      14  
ADI VEYA ŞİFRESİ ÖZGÜR OLANA SESLENİYORUM. 10 Nisan 2012 Salı 17:02

DERDİNİ ARZ EYLERKEN BAŞKA ŞEYLERİ ELE VERİYORSUN.Se nin yazdıklarına gelince aşagıdakiler diye işaret et tiklerimden farklı bir tarafı yok.ÇARŞI HERŞEYE KARŞI MİSALİ.Elbetteki İZMİRE YAPILACAK HER TÜRLÜ HİZMETE TARAF OLURUZ.Bu yatırımlar olacak,iş alanları açıla cak,özellikle gençler iş,güç sahibi olacak.Tabi senin tuzun kuruysa,işin edebiyat tarafı sana yetiyor.EVET BİZİM HEYECANIMIZ MİLLETİMİZ İÇİN. Ona yapılan hizmet bizi mutlu eder.AK PARTİ İLE GELEN, TEKNOLOJİ DEVRİMİ DİJİTAL ÇAG gibi.

Yorumu oyla      13      11  
ahmet 10 Nisan 2012 Salı 16:09

Çaycuma da köprü yıkılıyor yurttaşlar ölüyor.Üniversiteler bakımsızlıktan diyorlar.Karayolları köprüye makyajı yapmış ama bakımı yapmamış.Binali Yıldırım tren kazalarını,yol kaymalarını,köprü yıkılmalarını hiç üstüne alınmıyor.Bunlar onlarca vatandaşın ölümüne sebeb oluyor.Bazılarına mandalina,süt ,şal hesabı soruluyor,bazılarına insan hayatının hesabı sorulmuyor yaşasın adalet,yaşasın ileri demokrasi.

Yorumu oyla      17      7  
Özgür 10 Nisan 2012 Salı 15:55

Türkçe bilmeyen insaf izan yoksunu yorumcuya sesleniyorum Ne olur şu yorumları yazarken Türkçe'yi Orta Asya'dan doğduğuna pişman etmeyelim. Taraflı yorum yaparken heyecandan ellerinizin titremesini engellerseniz işe yarayabilir.

Yorumu oyla      18      8  
AŞAGIDAKİ İNSAFTAN, İZANDAN YOKSUN YORUMCULARA SESLENİYORUM. 10 Nisan 2012 Salı 14:35

SİZİN SIIKINTINIZ BAŞKA,ÖDÜNÜZ KOPUYOR,Sizi hemen sık ıntı basıyor.BİNALİ YILDIRIM Bir açıklama yapınca.yok sa sizizn Gerçek anlamda izmire yapılacak yatırımlar la ilgili bir derdiniz yok.HAZIMSIZLIK VAR,ÇEKEMEMEZ LİK Var.Bunların yapılacagına İZMİRLİLER YÜREKTEN İN ANIYOR.Ama üç ay sonra ama beş ay sonra.Madem böyle konularla ilgileniyorsunuz Alın size EKONOMİK TEŞVİK PAKETİ Başbanan ERDOGAN AÇIKLADI,Altında Binali YILDIRIMIN İmzssıda var.İZMİRE BÜYÜK YATIRIMLAR Geli yor.ÇALIŞANA İŞ,AŞ...

Yorumu oyla      16      17  
İSTEMEZÜÜÜK 10 Nisan 2012 Salı 14:25

İSTEMEZÜÜÜÜÜÜÜK

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirgaz’dan çevreye bin fidanlık katkı
İzmirgaz, Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak Çeşme Ildır Mevkiinde ...
İMKB Başkanı 'VOB'u almalıyız' dedi ama...
İzmir Ticaret Borsası’nın Borsa Söyleşilerine konuk olan İMKB Başkanı ...
EBSO'dan teşviğe bakış: Artıları/eksiler neler?
Başkan Yorgancılar, yeni teşvik sisteminin üretim ve yatırımı desteklediğini, ...
 
Bakanlık'tan memura şaka gibi zam teklifi
Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı’nın Meclis’te kabul edilmesinin ardından ...
Sony 10 bin kişiyi çıkarıyor
Japon Sony, küresel işgücünden 10 bin kişiyi çıkaracak.
Organik üretim fuara terfi ediyor
Üretimini teşvik ettiği organik ürünlerin pazarlama olanaklarını artırabilmek ...
 
MODEKO’nun en iyileri ödüllendirildi
Efor Fuarcılık tarafından bu yıl 23. kez İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda ...
Milyar dolarlık İzmir sevgisi
İzmir'de 300 milyon dolarlık fark yaratan projelerin altına imza atan ...
Yaşar Üniversitesi’nde 11. yıl gururu
İzmir’in uluslararası üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva