HABERLER>EKONOMİ
28 Aralık 2016 Çarşamba - 18:35

İTO’da gündem ‘isimsiz FETÖ mektubu’: Demirtaş ne tepki verdi?

Üyelere gönderilen ve Demirtaş’ın FETÖ bağlantısı olduğunu iddia eden mektup gündeme oturdu. Demirtaş, FETÖ’den kapatılan okullarla EXPO 2015 sürecinde kurulan ilişki ve Türkçe Olimpiyatları’nda konuşma yapma üzerinden kurulan iddialara yanıt verdi: Biz Atatürk yolundan hiçbir zaman ayrılmadık!

İTO’da gündem ‘isimsiz FETÖ mektubu’: Demirtaş ne tepki verdi?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası (İTO) yılın son meclis toplantısında bir araya geldi.
Meclis oturumu bugün sabah saatlerinde yaşamını yitiren İTO Meclis Üyesi Osman Kızıltuğ ve Aralık ayında terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitler için saygı duruşuyla başladı.

DEMİRTAŞ HAKKINDA İSİMSİZ FETÖ MEKTUBU 
Oturumun ana gündem maddesi meclis üyelerine gönderilen ve Başkan Ekrem Demirtaş’ın Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı olduğunu ileri süren mektup oldu.

Üyelere gönderilen isimsiz mektubun doğrudan Demirtaş’ı hedef almadığı, İTO’nun FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan okullarla bağlantısından söz edildiği öğrenildi.

VALİ DE GELDİ BAKAN DA…
Mektup hakkında üyelere bilgilendirme yapan Demirtaş, “Bu mektupta odamız ve benim hakkımda FETÖ iddialarından söz edilmiş… Mektupta açık açık söylemiyorlar ama dokunduruyorlar.  Burada atıf yapılan konu EXPO 2015 süreci... Ben EXPO öncesi yaptığım bütün çalışmaları sizinle paylaştım. Bize o dönemde Türk Okulları çok destek vermişti. Bunlar kayıtlarda da var. O zamanlar Türk Okulları’nın olimpiyatları da vardı. Dönemin İzmir Valisi, bakanlar, milletvekilleri hepimiz gittik. Bize o dönem İTO Başkanı olarak ‘konuşma yap’ dediler yaptık. Türk Okulları’na da gittik. Orada da devletin büyükelçisi vardı. Ama bizim böyle bir yapıyı bilmemiz mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZAMAN ATATÜRK YOLUNDAN AYRILMADIK
İTO ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin FETÖ’yle hiçbir bağlantısı olmadığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinden hiçbir zaman ayrılmadıklarını ifade eden Demirtaş, “Bu suçlamaları kimlerin yaptığını biliyorum. Bunu yapanlar ahlaksız, dolandırıcı insanlar! Bizim bir temasımız varsa o da sadece EXPO içindir. Biz ne oda ne de üniversite olarak hiçbir zaman Atatürk’ün yolundan ayrılmadık. Bu bina durdukça, bu bayrağın alında çağdaş, demokratik bir Türkiye için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın isimsiz mektup hakkındaki konuşması meclis üyelerinden alkışlarla destek gördü.

MUHALEFETTEN DESTEK: NEFRETLE KINIYORUM
Demirtaş’ın ardından kürsüye gelen ve İTO yönetimine muhalifliğiyle bilinen Hüseyin Saygılı’dan açık destek geldi.

Saygılı, “Ben de bir meclis üyesi olarak isimsiz mektup aldım. Bunlar çok çirkin şeyler! Her ne görüşte olursak olalım biz burada yüz yüze sorunlarımızı konuşan insanlarız. Her şeyi buradan söyleriz. Arkadan dolaşarak bu işleri yapanları bütün nefretimle kınıyorum. Bizden böyle sayın başkan hakkında bir suçlamada bulunmamız beklenemez” dedi.

BELİRSİZLİKLERLE YENİ YILA GİRECEĞİZ
Mektup mesajlarının ardından sözlerine 2016 yılını değerlendirerek devam eden Demirtaş, “Gerçekten, çok zor bir yılı geride bırakıyoruz. Dünyada ve ülkemizde birçok problemle, savaşlarla, belirsizliklerle yeni yıla gireceğiz. Trump’ın seçilmesi, İngiltere’nin AB’den ayrılması, Çin’in büyüme oranlarının düşmesi ve AB’nin ekonomik durgunluktan çıkamaması, Ortadoğu’da suların durulmaması,  canlı bombalar,  FETÖ, IŞİD ve PKK ile savaş 2016’ya damgasını vurdu. 15 Temmuz Darbe girişimini atlattık. Irak ve Suriye’de savaş devam ediyor. Ülkemiz sınır ötesinde savaşıyor.  Ülkemizdeki Suriyeli mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Maalesef 2016, saydıklarım nedeniyle pek de iyi hatırlanan bir yıl olmayacak” diye konuştu.  .

ÜYELERE 2017 MESAJLARI
2017 yılı için İTO üyelerine uyarılarda bulunan Demirtaş, “2017 için de güzel şeyler söyleyemiyoruz… Ülkemiz, 27 çeyrek sonra ilk defa, 2016 yılının 3. çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü.  Üyelerimize önerimiz; kesinlikle moralimizi bozmayalım. Yaşamı stoklayamayız. 2017 yılını gönlümüzce yaşayalım. Açığa işlem yapmayalım. Dolarizasyon ne üyemize ne ülkemize faydalı olmaz. TL’de kalalım.  Dış seyahat yerine iç seyahat planlayalım.  Pazarlamaya ağırlık verelim. Dijital medyayı kullanalım” şeklinde konuştu.

AVM ZİRVESİ VE ALIŞVERİŞ GÜNLERİ
Demirtaş ayrıca kentin kalbi Alsancak’ta esnafın yaşadığı kriz hakkında yürütülen çalışmaları aktardı.

İlkbaharda gerçekleşen Hıdrellez döneminde etkinlik müjdesi veren Demirtaş, “Kemeraltı’nda alışveriş yok! Alsancak’ın hali ortada...  Yüksek kiralar, AVM’ler ve otopark sorunu, Alsancak’ı derinden sarstı. Biz de AVM’lerde faaliyet gösteren üyelerimiz ve AVM yöneticileriyle odamızda toplantı yaptık. 8 AVM Müdürü katıldı. Konumuz kira bedelleriydi. İzmir’de alışverişi arttırmak ve ekonomiye canlılık getirmek amacıyla Hıdrellez zamanı ‘İzmir Alışveriş Günleri’ etkinliği düzenlenmesini de kararlaştırdık” ifadelerini kullandı.

İZMİR BEKLENTİLERİ
2017’de İzmir beklentilerini sıralayan Demirtaş, “Teşvik adaletsizliğinin bitmesi, ülkemizde ve dünyada tanıtım kampanyası yapabilmesi için kaynak verilmesi, İPARD desteklerinden yararlanmamız. Kentsel dönüşümün devlet, belediye ve özel sektör işbirliği ile hızlandırılması, kent içinde kalan askeri tesislerin taşınması ve bu arazilerin kentin ihtiyacı olan projelere tahsis edilmesi, THY’nin en az 5 uçakla, dış hat seferi olarak yakınımızdaki potansiyel şehirlere direkt uçuşa başlaması,  Mega Müzenin artık yapılması, körfez geçiş ve liman yaklaşım kanalının derinleştirilmesi, tema parklarının kazandırılması” dedi.

2. NEFES KREDİSİ MÜJDESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde başlatılan ve odalar tarafından üyelere sunulan nefes kredisi hakkında açıklama yapan İTO Başkanı Demirtaş, 27 Aralık’ta son bulan kampanyanın ikincisinin müjdesini verdi.

İTO’daki 762 üyenin toplam 103 milyon 912 bin 500 TL kredi kullandığını açıklayan Demirtaş, “Kredi kampanyamızdan yararlanan üyelerimizin rahat bir nefes almasına aracı olduğumuzu umuyoruz. Bu krediye rağmen halen daha birçok üyemizin finansman sıkıntısı yaşamaya devam ettiğini biliyoruz.  Bu nedenle bankalarla 36 ay vadeli ve 6 ay geri ödemesiz olacak şekilde yeni bir kredi kampanyası düzenlemek için görüşmelere başladık. Görüşmelerimizi en kısa sürede sonuçlandırıp sizleri rahatlatacak haberleri verebilmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Ve Kaf-Kaf'ın yeni hocası belli oldu
 
HDP Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Yeni Kent Merkezi’ne yargı şoku: Manhattan planları durdu!
İzmir 5. İdare Mahkemesi Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ...
İzmir iş dünyası ‘nefes’e koştu!
KOBİ'lere piyasa koşullarının altında finans desteği sağlanması amacıyla ...
Yüzer doğalgaz terminali 6 ay içinde kapasite artıracak
Egegaz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Akbal, "Aliağa LNG terminalimizde ...
 
Yeni asgari ücrette sona doğru
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
Yılbaşı İzmir'e yaradı, oteller doldu-taştı!
Zor bir dönemden geçerken bayram tatillerinde yüzde 100 doluluk oranını ...
İzmir iş dünyasını sarsan ölüm
Kentin tanınmış turizmcilerinden İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Osman ...
 
EPDK 9 şirkete ceza yağdırdı!
EPDK, 9 akaryakıt şirketine çeşitli nedenlerle 3 milyon 409 bin 205 lira ...
İzmir tarımda AB fonundan yine mahrum kaldı!
Türkiye’de en fazla süt üretimi yapan İzmir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı ...
Ödemiş Ticaret Odası'nda Eriş dönemi
FETÖ soruşturması kapsamında Ödemiş Ticaret Odasına atanan kayyum heyeti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva