HABERLER>EKONOMİ
15 Eylül 2015 Salı - 12:43

İTO Başkanı Demirtaş: Doğu’da huzur olmazsa…

İzmir Ticaret Odası'nın Doğu ve Güneydoğu kökenli meclis üyeleri ile bölgeyi iyi bilen ve ticaret yapan meclis üyelerinin bir araya geldiği toplantıda, barış ve kardeşlik mesajları çıktı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi tüm üyelerimiz teröre karşı olduğunu, İzmir'de yüzlerce yıldır devam eden kardeşliğimizin devam edeceğini ve kimsenin bizi birbirimize düşman edemeyeceğini, ayrıştıramayacağını bir kez daha ortaya koydu. Doğuda huzur olmazsa batıda da olmaz" dedi.

İTO Başkanı Demirtaş: Doğu’da huzur olmazsa…

İzmir Ticaret Odası'nın Doğu ve Güneydoğu kökenli meclis üyeleri ile son aylarda terör olaylarının arttığı bölgeyi iyi bilen ve bölge ile ticaret yapan meclis üyeleri, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantı boyunca meclis üyeleri son yaşanan olayları değerlendirdi. Meclis üyeleri 'Teröre ve ülkenin bölünmesine kesinlikle hayır' görüşünde birleşirken, terör olaylarının bir an önce son bulması için gerekenlerin yapılmasını, ayrıştıran değil birleştiren bir barış dili kullanılmasını istedi.
 
'TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT'
Toplantıdan sonra açıklama yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek şunları söyledi: "Bu durumdan kimse memnun değil. Biz oda olarak neler yapabiliriz diye konuşmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu bilen, o bölgelerde bağlantısı, akrabası olan, mal alıp- mal satan üyelerimizle bir araya geldik. Bu toplantıda bir kez daha gördük ki kökeni ister Türk ister Kürt olsun, tüm üyelerimiz kendisini Türkiyeli olarak tanımlıyor ve teröre karşı tek vücut olarak duruyor." 
 
'ÇATIŞMA İSTEMİYORUZ'
Soruna sadece doğunun sorunu olarak bakılamayacağını belirten Demirtaş, "Sorun hepimizin sorunu. Doğuda huzur olmazsa, batıda da olmaz. Doğuda ekonomi durursa, batıda da durur, hepimiz bundan olumsuz etkileniriz" diye konuştu. Demirtaş, terör olayları ile birlikte etnik ayrımcılığı körüklemek isteyenler, hatta Türk- Kürt çatışması çıkarmak isteyenlerin dahi olduğunu belirterek, bunlara karşı tüm İTO üyeleri olarak hep birlikte karşı duracaklarını söyledi. Demirtaş, toplantı sonuçları hakkında şunları kaydetti:
"Olay Kürt-Türk meselesi değil. Biz yıllardır İTO çatısı altındayız. Burada hiçbir zaman birbirimizin kökenine bakmadık, birbirimizle ticaret yapmaya, dostluk kurmaya devam ettik. Pek çok üyemizin nereli olduğunu bile bu toplantıya hazırlık yaparken öğrendik. Tüm üyelerimiz terörün bir an önce son bulmasını isterken, herkesin kışkırtıcı söylemleri bir yana bırakmasını, kardeşliği güçlendirmesini, barış ve huzuru getirecek bir dilin kullanılmasını istiyor. Üyelerimiz, terör örgütünün Kürtlere büyük zarar verdiğini ifade ederken, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü ve sınırlarının asla değiştirilemeyeceği konusunda son derece kararlılar ve bunu açıkça ortaya koyuyorlar. Biz yüzlerce yıldır İzmir'de her dilden, dinden ve ırktan insanlar olarak birlikte yaşıyoruz ve bundan sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Elbette terörü lanetliyoruz ve teröre karşı tepki koymak hepimizin hakkı. Ama tepkiler de ölçülü, demokrasi ve hukuk içinde olmalı. Siyasi partilere, basın kuruluşlarına ve sivil vatandaşlarımıza yapılan saldırıları da hep birlikte kınıyoruz. İzmir'de Kürt kökenli hiçbir üyemizin ve vatandaşımızın tedirgin olmasını istemiyoruz. Biz bu kadar çok barış ve huzur isterken, terör örgütü de silahla 40 yıldır verdiği mücadeleden bir sonuç alamadığını ve bundan sonra da alamayacağını görerek, terör faaliyetlerine artık, en kısa zamanda son vermeli. Tüm üyelerimiz siyasi partilerin teröre karşı ortak hareket etmesini, parlamentonun toplanmasını istiyor. İzmir Ticaret Odası olarak doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi tüm üyeleri ile teröre karşı olduğunu, İzmir'de yüzlerce yıldır devam eden kardeşliğimizin devam edeceğini ve kimsenin bizi birbirimize düşman edemeyeceğini, ayrıştıramayacağını bir kez daha tüm kamuoyuna açıklıyoruz." (dha)

 
15 tarım işçisinin öldüğü faciada kritik rapor hazır
 
Göztepe’de Fuchs şoku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezon açıldı ama hamsi el yakıyor!
Av yasağının bitmesini takip eden bir iki günde gelen olumlu haberlere ...
Göztepe Başkanı Çandarlı'ya termik santral yapacak
Göztepe Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Sepil, Çandarlı’da kömürle çalışacak ...
Karaburun’da tartışmalı RES’e bakanlık vizesi
Karaburun’da yargı kararına rağmen EPDK onayı yeni sürece giren olan LODOS ...
 
Ayakkabıcılar, Fuar İzmir’le uçuşa geçti
Bu yıl ilk kez yeni yerinde ve yeni ismiyle düzenlenen İzmir Ayakkabı ...
EBSO’dan üniversite sanayi işbiriği için yeni öneri
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, ...
Emekliye zam seçimden sonra!
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına artış konusunda çalışma ...
 
Başkent’teki büyük yürüyüşe İzmir’den tam destek
Art arda gelen şehit haberleri ve artan terör olaylarının ardından TOBB ...
Kuru üzümde fiyat bir yılda 2 katına çıktı
Çekirdeksiz kuru üzüm üretim merkezi Manisa'da, don nedeniyle yaşanan ...
Terör kurban fiyatlarını da vurdu!
Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva