HABERLER>EKONOMİ
15 Eylül 2015 Salı - 12:03

Göztepe Başkanı Çandarlı'ya termik santral yapacak

Göztepe Spor Kulübü’nün Başkanı Mehmet Sepil, Çandarlı’da kömürle çalışacak çalışan termik santral yapacak. Yılda bir buçuk milyon ton kömürün kullanılacağı termik santralin ortakları arasında İbrahim Çeçen’in oğlu Murat Çeçen ve Azeri İşadamı Hassan Bozal da yer alıyor.

Göztepe Başkanı Çandarlı ya termik santral yapacak

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in Kuzey bölgesinde yapılacak termik santral projesine bir yenisi daha eklendi. Göztepe Spor Kulübü’nün Başkanı İşadamı Mehmet Sepil sahibi olduğu Ege Yıldızı Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş aracılığıyla Dikili’ye bağlı Çandarlı’da termik santral kuracak.



Proje ile ilgili bakanlığa başvuru yapan şirket termik santral, düzenli kül depolama alanı ve derin deniz deşarjı için çalışmalara başladı. 
 
Çandarlı Tatil Köyü’ne bin 500, Ayyıldız Sitesi’ne ise bin metre uzaklıkta kurulacak yeni termik santralin kül depolama alanı iç tarafta yer alıyor.
 
Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ait Kestel Barajı’na sadece 750 metre uzaklıkta yapılacak kül depolama alanına üretim sonrası küller kamyonlarla taşınacak. Toplam 23 hektarlık alanda yapılacak termik santralde yılda 1 milyon 583 bin 250 ton kömür, yardımcı yakıt olarak ise doğal gaz ya da fueloil kullanılacak. Termik enerji santralinde yakıt olarak kullanılacak ithal kömür Rusya başta olmak üzere Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkelerden temin edilecek. Termik santralde yakıt olarak kullanılacak kömürün nakliyesi için İzmir Aliağa Limanı kullanılacak ve bunun için protokol yapılacak. Aliağa Limanına gelen ithal kömür vinç yardımıyla boşaltılacak ve boşaltılan kömür kapalı kasa kamyonlarla karayolu ile ya da sahanın bitişiğinden geçen demir yolu ile termik enerji santrali saha sınırları içerisinde belirlenen kömür stok sahasına gelecek. Burada ise enerjiye dönüşecek.


 
Termik santralde kömür yakıtının kullanımından kaynaklı toplam yılda 230 bin 422 ton uçucu kül ve 40 bin 663 ton taban külleri ile santralde son ürün olarak kalan 89 bin 250 ton alçıtaşı ticari olarak kullanılacak. Santralde atık olarak açığa çıkan küller ile ürün olarak elde edilen alçıtaşı santral sahası sınırlarında bulunacak silolardan silobuslarla alınarak Çimento Fabrikalarına verilecek.
 
TANINMIŞ ORTAKLAR
Sepil’in termik santral projesindeki ortakları arasında tanıdık isimler yer alıyor. Ortakların en dikkat çekeni ise İstanbul’da yapımı süren üçüncü köprü inşaatını yapan konsorsiyumda yer alan İbrahim Çeçin’in oğlu Murat Çeçen… Üniversite arkadaşı Azeri işadamı Hassan Gozal ile birlikte yaptığı projelerle işleri büyüten Çeçen santralde büyük hissedarlar arasında yer alıyor. Termik santral projesine arkadaşı Azeri Bozal’ı da taşıyan Çeçen’in olduğu yapılanmada Kemal Far Kutay da yer alıyor.

 
Karaburun’da tartışmalı RES’e bakanlık vizesi
 
Sezon açıldı ama hamsi el yakıyor!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gemici 22 Ekim 2015 Perşembe 21:17

Çandarlı belediyeydi belediyelikten çıktı.Liman yapımı başladı sonra durdu.Simdide termik santral çıktı ne istiyolar bu güzelim beldeden anlamadım.Öylesine havası güzel,koylarıyla,poyrazıyla,bize nefes veren beldemizde istemiyoruz termik santrali.

Yorumu oyla      20      5  
7 Ekim 2015 Çarşamba 19:49

Çok yazık.....bu güzel tatil beldesine Gözlerinizi diktiniz.....peki bu kadar insan ne yapacak .....Kazancı sadece zeytin olanlar ne yapacak.....ilk önce kocaman bir onkoloji hastanesi yapsınlar önleyemiyecekler....bütün dünya Güneş ve rüzgar enerjisine Dönüyor biz niye Israr ediyoruz......Allah sonumuzu hayır etsin......bizim çocuklarımız burda rahat sokakta oynuyor.....balık avlıyor....Çandarlı sit alanı diyorsunuz insanlar evlerini tadilat yapamıyor ama Termik santral oluyor Allah Allah

Yorumu oyla      23      5  
Çandarlı tatil köyü 2 Ekim 2015 Cuma 10:50

Istemiyoruz.çandarli son derece güzel sirin bir yer ayni zamanda candarli tatil koyude orasi bataklikken cennet haline gelmis bir yer oranin katliamina izin vermiyoruz. Katliamlarinizdan biktik artik yeter

Yorumu oyla      24      5  
18 Eylül 2015 Cuma 10:21

Lütfen candarlimiiza dokunmayın burasi temiz kalsin bırakın bu hirslar yüzünden doğayı katletmeyi bırakın artik

Yorumu oyla      27      5  
ercan 17 Eylül 2015 Perşembe 14:59

Öncelikle yöre halkı çıkıp da "istemiyoruz" demedikçe ve engelleyici tedbirleri birlik olup almadıkça yapacak bir şey yok. Güneş enerjisine düşmanlığın sebebini sormalı en çok!. Yoksa taa Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika'lardan kömür getirtecek bir sistem kimlere rant sağlayacak onun hesabı yapılıyordur. PARA VE GÜÇ konuşuyor, çulsuzlara ölmek düşecek çok açık. Garibim halk hastane kuyruklarından ömür tüketecek, bekleyecek hangi tümör çıktı yok metastas yapmış filan kendi derdine düşecek, soluduğu kirli havayı o hale getirenlere hesap soramayacak. Bu kısır döngü böylece devam eder. Birilerinin gözünü toprak da doyurmuyor artık! Ümmetçilik körüklendikçe cehaletin sonu gelmiyor. Uçurum giderek büyüyor, zenginler daha zengin olurken orta direk denilen halk giderek fakirleşiyor. Allah bu güzel ülkeyi korusun, gidişat hiç iyi değil.

Yorumu oyla      26      5  
İzmir 17 Eylül 2015 Perşembe 11:35

Katliam... skandal... buna ve buna detsek verenlere yazıklar olsun

Yorumu oyla      25      5  
Konaklı 16 Eylül 2015 Çarşamba 12:35

Spora yaptığınız yatırım ve katkı biran da silindi sayın Sepil,bir akşam ılıpınar menemen,seyrek hatta kuşcenneti civarına gelin yeni foçadan habaş demirçelikten çıkan (gördüğüm için isim veriyorum) toz bulutu ve baca dumanı taaa buraları etkiliyor.Çandarlıyı düşünmek bile istemiyorum.Rüzgar enerjisine yönelmek daha akıllıca değil mi?

Yorumu oyla      28      5  
16 Eylül 2015 Çarşamba 11:55

Tam bir facia.

Yorumu oyla      26      5  
engin 16 Eylül 2015 Çarşamba 11:05

Termik santrallere her zaman karşıyım.Kömürden doğalgaz elde edilebiliyor.Çevreyede bir zararı olmuyor.Petrol zengini iran bile güneş enerjisine yatırım yaparken, biz hala termik santraller yapıyoruz.

Yorumu oyla      30      5  
oksijen sever 16 Eylül 2015 Çarşamba 09:08

ka zgelecek yerden tavuk esirgenmez; insanları futbol ile uyut; oksijenini kap.... iyi iş: tebrikler

Yorumu oyla      27      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun’da tartışmalı RES’e bakanlık vizesi
Karaburun’da yargı kararına rağmen EPDK onayı yeni sürece giren olan LODOS ...
Ayakkabıcılar, Fuar İzmir’le uçuşa geçti
Bu yıl ilk kez yeni yerinde ve yeni ismiyle düzenlenen İzmir Ayakkabı ...
EBSO’dan üniversite sanayi işbiriği için yeni öneri
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Vatansever, ...
 
Emekliye zam seçimden sonra!
Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına artış konusunda çalışma ...
Başkent’teki büyük yürüyüşe İzmir’den tam destek
Art arda gelen şehit haberleri ve artan terör olaylarının ardından TOBB ...
Kuru üzümde fiyat bir yılda 2 katına çıktı
Çekirdeksiz kuru üzüm üretim merkezi Manisa'da, don nedeniyle yaşanan ...
 
Terör kurban fiyatlarını da vurdu!
Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, ...
Dolar ve Euro yeni haftaya da rekorla başladı
Dolar/TL 3,06'yı, Euro/TL de 3,47'yi aşarak rekor tazeledi.
Yeni Bakan Aşçı 'Zarrab raporu'nu doğruladı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Reza Zarrab’ın sahibi olduğu firmalarla ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva