HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2014 Salı - 19:22

İTB'den 'taşlanıyoruz' çıkışı ve tarım eleştirisi

Haziran ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Borsanın yeni projeler geliştirdiği için bedel ödemek zorunda kaldığını belirterek, "Bizler zaman zaman hayal kırıklığı yaşasak da meyve vermeye devam edeceğiz" dedi. İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de şirketleşme ve uzaktan yönetim ile tarım ve hayvancılık yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

İTB den  taşlanıyoruz  çıkışı ve tarım eleştirisi

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz,  Borsa'nın Ege Lisanslı Depoculuk A.Ş. (ELİDAŞ) ve İzmir Ticaret Borsası Elektronik Platformu (İZBEP) projelerinin önündeki engellere dikkat çekti. Kocagöz, Türkiye'de meyve veren ağacın taşlandığını belirterek, cesaretlerini kaybetmeden çalışacaklarını söyledi.
Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Kocagöz, kullandıkları alışveriş yöntemlerini daha şeffaf ve güvenilir hale getirmek için yeni projeler oluşturmaya gayret ettiklerini söyledi. ELİDAŞ ve İZBEP'in buna örnek olduğunu vurgulayan Kocagöz, "Yıllardır yerleşmiş düzenlere yeni bir açılım ve devrim niteliği taşıyan sistemler getirmek sancısız olmuyor. Aslında kar amacı gütmeden ülkemiz tarımı için başarılmaya çalışılan bu çağdaş projelerin yine İTB önderliği ve cesaretinde yapılıyor olması, borsamızın liderliğine ve öncülüğüne yakışıyor. İlkleri başarmanın mutlaka bedelleri olacak. Ama meyve veren ağacı taşlama kültürü de yıllardır ülkemizde eksilmeyen, cesaret kırıcı bir gerçek. Bizler zaman zaman hayal kırıklığı yaşasak da meyve vermeye devam edeceğiz" dedi.

PAMUKTA ENDİŞE BAŞLADI
Kocagöz, pamuk ekiminin başladığı nisan sonlarından bu yana iklimin alışılmış yüzünü göstermediğini belirterek, "Üç dört günde bir yağan yağmur ve dolu pamuk ekimini olumsuz etkiledi. Bazı üreticiler ekimleri bozmak ve yeniden ekim yapmak zorunda kaldı. Geç yetişen üründe verim kaybı yaşanacak. Yapılan ekstra ekimden dolayı üreticinin maliyeti artacak. Pamukta Ege Bölgesi'nde en az yüzde 20, Türkiye genelinde ise yüzde 25 artışla üretimin 650-700 bin tona ulaşması beklenirken, iklim nedeniyle sezonun kötü başlaması zihinlerimizi karıştırdı" diye konuştu.

ÇARE AİLE İŞLETMELERİ
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de kırsalda yoksulluk oranının artarak yüzde 40 seviyesine kadar çıktığını söyledi. İstihdama yüzde 25'in üzerinde katkı sağlayan tarımın milli gelirden sadece yüzde 9.7 pay aldığını belirten Kestelli, "Bu durumun böyle gitmeyeceği aşikar. Aile çiftçiliği yerel ekonominin canlanması için bir fırsat olarak ortaya çıkıyor. Tarımın aile çiftçiliği kanalıyla hareketlenmesi gerekiyor. Türkiye tarımda ailelere dayalı kendi özgün modelini kurmalı ve desteklemeli. Şirketleşme ile, uzaktan yönetim ve ile sürdürülebilir tarım ve hayvancılık yapmak çok zor" şeklinde konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Haziran 2014 Çarşamba 12:58

Tarımdaki uygulamalarla, köyler boşaldı.Tarımda endüstrileşmeye gidildi. Ancak başarılı olunamamış demek ki. Köylüyü, köyüne geri gönderelim tespiti iyi de nasıl olacak?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOSBİ’li firmalar devler liginde
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) her yıl belirlediği Ege Bölgesi’nin ...
Merkez Bankası’ndan flaş faiz hamlesi
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararlarını açıkladı. Karara göre ...
Bostanlı Rotary'de bayrak değişimi
Bostanlı Rotary 2013-2014 Dönem Başkanı Berkay Eskinazi, törenle 2014-2015 ...
 
Türkiye’nin 500 büyük listesinde 61 Egeli
İstanbul Sanayi Odası’nın 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde İzmir’den ...
Türkiye’nin en büyüğü yine TÜPRAŞ
İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2013 yılı ...
Çimento sektörünü sarsan rekabet soruşturması
Geçtiğimiz mayıs ayında çimento sektörüne yönelik soruşturma başlatan ...
 
Aslan’dan kritik uyarı: İnşaat sektöründe krizi kapıda
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin ...
İzmir’in 100 devi listesine Torbalı damgası
1 ay önce Türkiye’nin en çok vergi ödeyen 100 firması arasına 2 firma ...
BDDK'dan kredi ve kart kullananlara uyarı
BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, kendilerini BDDK personeli olarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva