HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2019 Salı - 10:21

İstismara karşı kulaçlar bu kez Didim'den Bodrum'a atılacak

İzmir'de daha önce kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için 24 saat boyunca kulaç atan 6 açık su yüzücüsü, bu kez 'Çocuk istismarına son' temasıyla 8 Eylül'de Didim'den Bodrum'a 24 kilometre yüzecek. 8 saat sürecek olan yüzme etkinliğinde sporculara, tekne ile cankurtaran, doktor ve Yüzme Federasyonu yetkilileri eşlik edecek.

İstismara karşı kulaçlar bu kez Didim den Bodrum a atılacak

Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla daha önce İzmir'in Çeşme ilçesinden Seferihisar ilçesine kadar 24 saat boyunca yüzen 6 açık su yüzücüsü, bu kez çocuk istismarına dikkat çekmek için yeniden bir araya geliyor. Memur emeklisi Ayşe Doğan, çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen'in yanı sıra eczacı Seda Kansuk, bir şirketin üst düzey yöneticisi Şadi Gödek, makine mühendisi Memduh Kansuk ve bilgisayar mühendisi Uğur Doğan'dan oluşan ekip, 'Çocuk istismarına son' temasıyla, Didim'den Bodrum'a kadar 24 kilometre boyunca yüzecek. Daha önce Seferihisar'dan Çeşme'ye yapılan etkinliğe katılan eski milli yüzücüler Senem Ülker ve Ayşin Oya Bekbay ise bu defa ekipte yer almayacak. 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan yüzme etkinliğinde sporculara tekneden Yüzme Federasyonu yetkilileri, doktor ve cankurtaranlar eşlik edecek. Çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratmak için kulaç atmayı sürdürecek olan yüzücüler, etkinlik sonunda Bodrum'da basın açıklaması yapacak.

'SONA ERMEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEĞİZ'
Çocuk istismarını önlemeye yönelik farkındalık yaratmak adına yapılan yüzme etkinliğinin ilkinin geçen yıl İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Özdere'den Aydın'ın Kuşadası ilçesi güzerfahında gerçekleştirildiğini ifade eden yüzücülerden Seda Kansuk, "Geçen yılki de yaklaşık 8 saatlik bir yüzüş olmuştu. Biz bu istismarlar sona ermediği sürece bu etkinliklere devam edeceğimizi söylemiştik. Bu sene de 3 kadın 3 erkek 6 yüzücü bir araya geldik. Biz hepimiz kendimizi bir anne ve baba olarak düşündük ve attığımız her kulacı istismara uğrayan çocuklarımızı göz önüne alarak atacağız. İstismarın her türlüsüne karşı geldiğimizi geçen haftaki etkinliğimizle de dile getirmiştik. İstismarın hele ki çocuğa karşı yapılmasını zalimce ve çok büyük bir zayıflık olarak görüyorum. Güzel çocuklarımızın güzel bir geleceğe sahip olmaları için onlara bir çiçek gibi davranılması gerektiğini düşünüyorum. Onların zedelenmesini hiçbirimiz istemiyoruz" dedi.



'ANNE BABALARI UYARMAK VE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN'
Geçen sene gerçekleştirilen etkinlikte de yüzücü olarak yer alan çocuk gelişim uzmanı Yankı Delen, "Çocuklarla hep beraber olduğum için onların her türlü konudaki hassasiyetlerini biliyorum. Bir istismar konusunu yaşadıklarında ne kadar korkabileceklerini ve anne babayla paylaşamayacaklarını hissedebiliyorum. Ebeveynleri bu konuda uyarmak ve kamuoyunu uyarmak çok önemli. Bunun için bir araya geliyoruz. Çocuklar yetişkinler gibi ve içlerinde birçok şeyi saklayabiliyorlar. İstismar yaşayan bir çocuğun saklama ihtimali ne yazık ki yüksek. Geçen seneki ekipte de yer almıştık. Hem herkesin dikkatini çekmek hem de anne babaları uyarmak adına yeniden bir aradayız. Çocuklar her şey" diye konuştu. (DHA)

 
Beydağ'ın kurtuluş yıl dönümü kutlandı
 
İzmir'de sağlık ocağını birbirine katmıştı: İstenen ceza belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir açıklarında bir deprem daha!
Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine ...
Kurban Bayramı'nda kaçan boğa bulundu!
Erzincan'da, Kurban Bayramı'ndan 1 gün önce mezbahaya götürülürken, Oral ...
Çorabından 60 bin liralık altın çıktı!
Sivas'ta telefonla arayıp kendinisi 'polis' olarak tanıttığı emekli Hülya ...
 
Çam fıstığı fiyatı altınla yarışıyor!
Son yıllarda verimi düşen çam fıstığı altınla yarışıyor. Verim artırma ...
İki ilçede 99 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, Yunanistan'ın Midilli Adası'na  lastik ...
İzmir'de feci kaza: Traktörün altında can verdi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kullandığı traktörün devrilmesi sonucu altında ...
 
Tire'de otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
İzmir'in Tire ilçesinde, kavşakta otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.
Hakkari'de 2 terörist etkisiz hale getirildi
Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca Kazan Vadisi'nde sürdürülen "Kıran ...
Türkiye'yi sarsan cinayette karar! Kan donduran detaylar ortaya çıktı
İzmir'in Bornova ilçesinde 5 yaşındaki çocuğun ormanlık arazideki bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva