HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2018 Çarşamba - 16:03

İşte sendika başkanını öldüren işçinin ilk ifadesi!

DİSK'e bağlı Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

İşte sendika başkanını öldüren işçinin ilk ifadesi!

Arifiye ilçesindeki bir lastik fabrikasının bahçesinde bulunan iş yeri temsilciliği binasında dün çıkan olayda, Karacan'ın silahla vurularak yaşamını yitirmesi, 2 kişinin yaralanmasına ilişkin gözaltına alınan fabrika işçilerinden Sedat U'nun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemleri altında Yenikent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye getirildi. Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheli Sedat U, tutuklandı.

 "SİLAH 3-4 KEZ PATLADI"
Şüpheli savcılıkta ifadesinde, 2014 yılından bu yana lastik fabrikasında pres operatörü olarak çalıştığını söyledi.

Fabrikaya sendikanın bir önceki şube başkanı zamanında girdiğini belirten Sedat U, şunları kaydetti:

"O şube başkanı ile genel başkanın arasının bir nedenle bozuk olduğunu biliyorum. Hatta bu nedenle bir sene kadar önce genel başkan, şube başkanını görevden almıştı, daha doğrusu istifaya yönlendirmişti. Bu dönemden sonra şube başkanlığına yeni bir atama olmadı, genel başkan bizim sorunlarımızla kendi ilgilenmeye başladı. Bu süreçte şube, önceki şube başkanının fabrikaya kabullerini yaptığı, işe aldığı kişiler, çalışmayacakları, zorlanacakları birimlere yönlendirildiler, bu şekilde mobbing uygulayarak bu işçilerin işten çıkarılmaları sağlandı. Biz de bu durumu anlamak için sendikayla görüştük. Sendika yaşananların kendileriyle ilgili olmadığını bizlere söyledi. Ben de bunu kısım amirlerine tekrar dile getirdim ve yaşananların arkasında sendikanın olduğunu ve sendikanın talepleri fabrika müdürüne ileterek gerçekleştirdiğini anladım."

Şüpheli Sedat U, bu süreçte kendisinin de yerinin değişeceğini duyduğunu dile getirerek, şunları anlattı:

"Benim bağırsaklarımda sağlık problemim vardı. Bu yüzden beni gönderdikleri bölümde tam bir performans göstermem mümkün değildi. Bu performans eksikliğim hem beni zorlayacak hem de belki de işten ayrılmama neden olacaktı. Bu yüzden ben de geçen hafta sendika genel başkanını aradım, görüşmek istediğimi söyledim. O da bana 'Yurt dışındayım bakarız.' dedi. Ben yine akıbetimle ilgili olarak sendika yetkilileriyle kısım amirimle görüşmeler yaptım. Kısım amirim bana benden memnun olduklarını ve beni göndermek istemediklerini gerekirse sendikayla yüzleşebileceğini söyledi."

Olay günü saat 11.20 gibi iş yerindeki sendika temsilciliğine gittiğini, kendisine toplantı yapıldığını ve geleceklerini söylendiğini aktaran Sedat U, genel başkanın kendisini çağırdığını anlattı.

Temsilciliğe gittiğini, burada Karacan'ın silahını çıkartarak kendisine hakaret ettiğini, orada bulunanların kendisini darbettiğini ileri süren Sedat U, "Boğuşma sırasında silah patladı, 3-4 kez pat pat diye ses geldi, silah benim elimde kaldı başkan yere düştü. Ben de silahla birlikte temsilcilikten dışarı doğru kaçtım. Peşimden 'Yakalayın' diye ses duyunca ateş ede ede fabrika çıkışına doğu kaçmaya devam ettim. Güvenlik noktasında taksi vardı bindim kaçtım." ifadesini kullandı.

Sedat U, emniyete gitmek üzere yola çıktığı esnada polislerin geldiğini, kendisini yakaladıklarını, kendi rızasıyla silahı teslim ettiğini söyledi. 

Silahın baştan itibaren çekmeceye konduğunu görmediğini iddia eden Sedat U, "Ancak temsilciliğe ikinci girdiğimde bir ara genel başkan silahı belinden çıkardı, elinde tuttu, tekrar masaya koydu, en son yanıma doğru gelirken tekrar eline aldı." dedi.

Şüpheli Sedat U, doğrudan ateş etmediğini, kimseyi hedef almadığını savunarak, "Olay yerinden ayrılırken sadece genel başkanın yere düştüğünü gördüm, bunun dışında başka bir yaralı görmedim. Vücudumdaki tüm yaralanmalar bu olaylar sırasında darbedilmem nedeniyle meydana gelmiştir." ifadelerini kullandı.

Sendika üyelerinin kendisinde şube başkanı potansiyeli olduğunu söylediklerini aktaran Sedat U, sendikanın İzmit'te bulunan sosyal tesislere gittiğini, genel başkanla başbaşa görüştüğünü ve burada Karacan'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. (AA)

 
ABD'den kritik YPG açıklaması!
 
Kocaoğlu yarın İYİ Parti’ye gidecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'den kritik YPG açıklaması!
ABD'li yetkili, ABD'nin üç terörist başına ödül koyulmasıyla ilgili, "Türkiye'nin ...
İzmir'deki 'film gibi' babalık davasında yeni gelişme: DNA testi belli oldu!
ABD'nin Şikago kentinden İzmir'e gelen ve ünlü iş adamı Kasım Pırlant'a ...
Büyükşehir’in o projesi yola çıktı: Artık çöpten elektrik üretilecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Harmandalı Depolama alanında hayata ...
 
İzmirli Gizem'den acı haber!
İzmir'de, 8 yıl önce 12 yaşında geçirdiği trafik kazasında ince bağırsakları ...
Valilik düğmeye bastı: İzmir’de 25 araziye jeotermal ruhsatı veriliyor!
İzmir Valiliği, kentte 13 ilçede toplam 25 tane arazi için ihale kararı ...
Meclis'te intihar girişimi: Sancaklı ikna etti
İş istediği iddia edilen bir kişi, TBMM Halkla İlişkiler binası çatısında ...
 
İzmir Metrosu'nda sendikadan 'sakallı' eylem!
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan İzmir Metro'da ...
'452 iade dosyası 83 ülkeye gönderildi'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ilişkin ...
MEB'den 'Andımız' hamlesi: Görevden alındılar!
Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva