HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2021 Cuma - 10:24

İstanbul Sözleşmesi nasıl yaşatılacak? Başkan Soyer anlattı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “biz bu gurur nişanesini taşımaya kararlıyız, hükümlerini uygulayacağız” diyerek açıklama yaptığı İstanbul Sözleşmesi’nin yerel ayrıntıları belli oldu. Başkan Soyer, adalet otobüsü uygulamasıyla şiddet gören kadınlara mahallelerinde ulaşacaklarını açıkladı. Soyer, “Kadının yalnız kendisini değil ruhunu da koruyacağız” dedi.

İstanbul Sözleşmesi nasıl yaşatılacak? Başkan Soyer anlattı!

ÖZEL HABER/EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin çekilme kararı alması sonrası tartışmalara neden olan İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili gelişmeler devam ediyor.  Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi olarak da bilinen İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı “belediye olarak uygulayacağız” sözlerinin ayrıntıları belli oldu. Başkan Soyer’in, “bu gurur nişanesini taşımaya kararlıyız” sözleriyle duyurduğu yerel irade beyanında dikkat çeken uygulamaların olacağı açıklandı.

Egedesonsöz’e konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapan Başkan Soyer, İzmir Barosu’yla imzalanan protokol kapsamında şiddet gören kadınların yerinde tespiti, mahalle ve sokaklarında onlara ulaşabilmek için “adalet otobüsü” uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

Hayatı kadınların güzelleştireceğine inandığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Artık gündem dışı kalan İstanbul Sözleşmesi’ndeki ayrıntıları bu kadim kentin kadınları için bir bir hayata geçireceğim. Onların hayatlarının güzelleşmesini sağlayacağız el vererek. Eşitlik ve adalet üstünde duracağız. Adı üstünde İzmir’de Adalet Otobüsü sefere başlayacak. O otobüs Türkiye’de bir ilk olacak. Mahallelerde sokak sokak, ev ev dolaşacağız. İzmir Barosu ile yaptığımız anlaşma ile mağdur kadınların evine gideceğiz. İzmirli kadınların hak ve hukukunu koruma görevi üstleneceğiz. Onlara danışmanlık yapacağız. O otobüs bayramdan sonra sefere başlayacak. Kadınların hukuki haklarını korumak adına ayaklarına gideceğiz. Üstelik tamamen ücretsiz olacak. Yeter ki, İzmirli mağdur kadının yüzünde güller açsın; bu güzel kentte. İstediğimiz sadece budur” diye konuştu.

Başkan Soyer, İzmir’de yardım ve destek görmek zorunda kalan kadın sayısının nüfusa oranla yüzde 30’u bulduğunu belirtti, “Çok genç, yeni evli ama ağır yaşam koşulları altında ezilen o kadar çok İzmirli kadın var ki. Hepsine sahip çıkacağız. İzmirli destek bekleyen kadının korkmadan yaşamasını sağlayacağız. O kadının yalnız kendisini değil, ruhunu da koruyacağız” dedi.

“HERKESİN GÖZÜNDEN KAÇTI”

Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerde imzalanan toplu iş sözleşmelerindeki anlaşma maddelerinde de kadınlar için önemli maddelerin bulunduğunu anlattı. Soyer, “ Bizim 7 bin personel ile yaptığımız anlaşma tarihi anlaşma olarak anılacaktır. Sözleşmeye koyduğumuz bir madde herkesin gözünden kaçtı. Biz o maddede şunu diyoruz; ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan tüm kadınlar, İstanbul  Sözleşmesi’nde yer alan tüm haklardan yararlanacak’… Bu ne demek? Bu şu demek: Bir erkek çalışanımız belediyemizde hangi haklardan yararlanıyorsa kadın çalışanımız da o hakları alacak. Sendika bunu imzaladı” ifadelerini kullandı.

“SÖZ VERMİŞTİM YERİNE GETİRİYORUM”

Başkan Soyer, belediye bünyesinde uygulamaları artacak yeni bakış açısıyla ilgili şunları söyledi:

“İzmirli kadınların iş dönüşü akşam saatlerinde durak harici de olsa şoförden talep ettiğinde evine en yakın noktada araçtan inebiliyor. İzmir’in tüm parklarındaki aydınlatmaları çoğaltıyoruz. Bir kadın yaz akşamı evinin karşısındaki parkta otururken, kendini güvende hissedecek.

Bitmedi; iddia ediyoruz; Türkiye’nin en modern kadın sığınma evini yaratıyoruz. Hiç kimse bilmeyecek; adres saklı kalacak. ‘Ya beni bulursa?’ diyen… ‘Ölmek istemiyorum’ diyen… ‘Yaşamak istiyorum’ diyen kadınların sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

Başkan adaylığım sırasında ‘İzmir’e kadın eli değecek’ demiştim. Park, bahçe, temizlik ve ulaşımda kadın çalışanlarımızın olacağını söylemiştim. Şu anda 100’ün üstünde otobüsü kadın sürücülerimiz kullanıyor. Tramvay ve metroda da öyle. Hepsi makyajlı, bakımlı ve çok güzel. Bayramlaşmaya gittiğimde onları görünce iftihar ettim”

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü’nün İzmir Barosu’nun beraber yürüteceği proje kapsamında adalet otobüsü 27 Mayıs’ta faaliyete geçecek.

 
İşte Türkiye'nin normalleşme planı!
 
Kemalpaşa'nın tarihi kitaplaştı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Mayıs 2021 Cuma 19:22

Erkek şiddetini sözleşme değil Türk mevzuatı engelliyor. Bu mevzuat da kanunlarıyla yönetmelikleriyle yürürlükte!

Yorumu oyla      2      3  
Ha ha ha ha ... 14 Mayıs 2021 Cuma 18:51

Adamın aklına bir şey geliyor, bir süre bu aklına gelenle günler geçiriliyor. Cumartesi sokakların süpürülmesi, seyyar makam aracı gibi.

Yorumu oyla      2      3  
TC misafir 14 Mayıs 2021 Cuma 13:14

Ana düşünce güzel ama bu iş öyle otobüsle göstere göstere olmaz. Ne yapacaksınız, mahalleye otobüsle gidip burada şiddet gören bir kadın var diye gideceksiniz, mahalleli bakacak haliyle otobüse kim gidecek diye böyle mi olmalı? İnsanları reklam etmeden verilen hizmetin reklamı olmadan yapmalısınız güvenlik ve insan onuru açısından önemli. İnsanları reklam malzemesi yaparak bu iş olmaz, kaldı ki bu işin de reklamı olmaz. Belediye ilgili ihbar ve yardım hattı açar insanları bilgilendirirsiniz ihtiyacı olanlar ulaşırlar ya da karakollarla iş birliği yaparsınız gelen ihbarları değerlendirirsiniz mahalle arası seyyar satıcılar gibi olmaz bu iş.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'ın yeni prestij merkezi olacak
Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapımını ...
Buca’nın sokaklarında değişim rüzgarı
Buca’nın dört bir yanında dönüşüm çalışmaları başlatan Buca Belediyesi, ...
Başkan İduğ, işçilerle bayramlaştı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Temizlik İşleri Şantiyesinde ...
 
Güzelbahçe’nin gururundan bir başara daha
Milli cimnastikçi Burçak Şenman Rusya Ritmik Cimnastik GymStar Cup Online ...
Başkan Soyer: Çiğli'yi Karşıyaka ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temelini Cumhuriyet Halk ...
İzmir Valisi Köşger depremzedelerle bayramlaştı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bayraklı Geçici Konaklama Merkezi'ni ...
 
Soyer çağrı yaptı... Yüzlerce aile bayram etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başlattığı kampanyayla, ...
Büyükşehir'den Ramazan raporu: 415 bin kişiye iftarlık
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ramazan ayının başında ...
İzmir Valisi Köşger'den bayram mesajı
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı dolasıyla bir mesaj yayımladı.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva