HABERLER>GÜNCEL
30 Ocak 2016 Cumartesi - 09:33

İş yerlerini yaktılar, KDV'si kaldı!

Kırşehir'de geçen yıl eylülde 'teröre tepki' eylemleri sırasında iş yeri yakılan Çöl Pazarı Tekstil Konfeksiyonu'nun sahibi büyük şok yaşıyor. İş yerinde uğradığı zarar karşılanmadığı gibi Maliye yanan malların KDV'sini istedi.

İş yerlerini yaktılar, KDV si kaldı!

Kırşehir’de geçen eylül ayındaki olaylarda dükkanları zarar gören esnaf, zararlarının karşılanmasını beklerken, Maliye Bakanlığı’ndan gelen tebligatta büyük şaşkınlık yaşadı. Maliye Bakanlığı, olaylar sırasında kundaklanan Çöl Pazarı Tekstil Konfeksiyonu’nun sahiplerine, “Yangında zayi olan mallara ait KDV miktarlarının acilen ödeyin” talimatı gönderdi.

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Kırşehir’de 8 Eylül’de yapılan teröre tepki eylemi sırasında bazı işyerleri kundaklandı. CHP, kentte yaşanan olaylara ilişkin hazırladığı raporda, “Bazı şahısların ellerinde daha önceden hazırlanmış benzin dolu pet şişeler gözlemlendi. Önce Gül Kitabevi yakıldı ve sonrasında ‘Burada işimiz bitti, sırada Çölpazarı var’ sözleri duyuldu. Çölpazarı adlı işyeri, Ahi Polis Karakolu’na 70 metre mesafede olmasına karşın hiçbir müdahalede bulunulmadığı için tamamen yakıldı” tespiti yapıldı. Yaşanılan olaylar nedeniyle terör mağduru sayılan esnaf maddi zararlarını giderilmesini beklerken, gönderilen bir yazı ile büyük şaşkınlık yaşadı. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, olaylar sırasında büyük zarar gören ve Kırşehir’in en büyük giyim mağazalarında biri sayılan Çöl Pazarı Tekstil Konfeksiyonu’nun sahiplerine şu tebligatı gönderdi:

MÜCBİR SEBEP HALİ YOK
“Söz konusu mükelleflerin işyerlerinde çıkan yangın sonrasında Maliye Bakanlığı’nca mücbir sebep hali ilan edilmesi söz konusu olmadığından, yangından zayi olan mallara ait yüklenilen KDV’nin indirimi mümkün değildir. Bu nedenle zayi olan mallara ait daha önce indirim konusu yapılan KDV’nin işyerinde münferit olarak çıkan yangının meydana geldiği vergilendirme dönemi itibariyle 1 Nolu KDV Beyannamesinin ‘ilave edilecek KDV’ satırına dahil edilmek suretiyle düzeltilmesi gerekmektedir. Mükelleflerin bulunduğu yerin, Bakanlığımızca yangın sebebiyle mücbir sebep ilan edilen yer olması kaydıyla yangın sonucu zayi olan mallara ait katma değer vergisi mükellefler tarafından indirimi konusu yapabilecek, Bakanlığımızca böyle bir belirleme yapılmayan ve münferit olarak çıkan yangın nedeniyle zayi olan mallara ait katma değer vergisi ise indirim konusu yapılmayacaktır.”

KDV DE YANDI
Avukat Cemalletin Gürler, söz konusu yazının hukuk tekniği açısında doğru olabileceğine dikkat çekerek, “Bu yazının konusunu oluşturan olayda teröristler, mükelleflerin malvarlığını yakarken esasın, mükellefin varlığı içinde birikmiş ve devlete ödemesi gereken KDV’leri de yakmışlardır. Devlet, teröristlerin yaktığı KDV’leri de mükelleften isteyerek mağdurların mağduriyetlerini artırmıştır. Oysa olması gereken reel zararının, kamu tarafından mükelleflere ödenmesi, ödendikten sonra KDV talep etmesi ya da mahsuba gitmesidir” dedi. (Hürriyet)

 
Arınç aylar sonra ilk kez konuştu: Bomba mesajlar!
 
Otomobille ticari araç kafa kafaya: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK Başkanı’ndan sürpriz karar
Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Birol Aydemir sürpriz bir kararla emekli oldu.
Vali Toprak Genelkurmay Başkanı Akar’ı ağırladı
Bir dizi program için İzmir’e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi ...
İzmir’deki eş cinayetinin ardında aile dramı çıktı
Emrah Coşkun Tuzcu'nun vurulduğunu söyleyip polise teslim olan N. Tuzcu ...
 
İzmir’de feci kaza: 5 yaralı
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde, iki otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen ...
Sur'dan acı haber: 1 asker şehit
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda bir asker şehit oldu.
Şehit astsubayın cenaze töreninde çelenk krizi!
Sur’daki operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade ...
 
Vahşet: 3 kişiyi boğazlarını keserek öldürdüler!
Düzce'de Gürcü bir kadın, bir erkek ve bir çocuk evde boğazı kesilerek öldürüldü.
Anayasa Mahkemesi'nden flaş Cizre kararı!
Anayasa Mahkemesi Cizre'deki yaşam hakkı ihlali başvurusuna ilişkin tedbir talebini reddetti.
Danıştay başörtü yönetmeliğinin iptalini istedi!
Danıştay Başsavcılığı, ortaokul ve liseler ile çok programlı liselerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva