HABERLER>EKONOMİ
29 Şubat 2016 Pazartesi - 15:42

İnovasyon haftası İzmir’den start alıyor!

Türkiye İnovasyon Haftası, 3’üncü kez İzmir’den start alıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi, Ege İhracatçılar Birliği ve Ekonomi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek organizasyon 17-18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

İnovasyon haftası İzmir’den start alıyor!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye İnovasyon Haftası üçüncü kez İzmir’den start alıyor.  2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi 2016 yılında da İzmir’den başlayacak İnovasyon Haftası 17-18 Mart 2016 tarihlerinde İzmir Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege İhracatçı Birlikleri koordinesinde gerçekleştirilecek organizasyonun etkinlik takvimi ve tanıtımı için Ege İhracatçı Birlikleri(EİB) ev sahipliğinde toplantı düzenlendi.

Swiss Otel’de gerçekleşen toplantıya TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk’ün yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk,  İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, üniversite rektörleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

HER ŞEY HAYAL KURMAKLA BAŞLAR
Toplantıda ilk olarak TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi konuştu. Organizasyon hakkında bilgi veren Büyükekşi, “Anadolu buluşmalarına İzmir’den başlayacağız.  İnsan hayal kurabilirse ve bu fikri sosyal bir geleceğe dönüştürebilirse ortaya inovatif bir şey çıkıyor. Her şeye hayal kurarak başlarız. Büyük işler büyük hayallerle mümkün olabilir. Biz de Türkiye olarak daima yeni şeyler bulmamız lazım. Bu şekilde ülkemiz gelişir, ulusal arenada güçlü bir hale gelir. İnsanlık tarihinde yaşanan her gelişme geçmişteki inovasyonun eseridir. Her yenilik eskide kalanı geride bırakıyor. Bizler de geleceği desteklemek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İZMİR’E MORAL VERİYOR
Türkiye’nin küresel gücünü artırmak için kaliteli üretim yapılması gerektiğini söyleyen Büyükekşi, “Bugün orta gelirli bir ülkede yaşıyoruz. Bu seviyeyi aşabilmemiz için Ar-Ge ve inovasyonu kullanan, markalaşan ve üreten bir Türkiye geliştirmeliyiz. Küresel ekonomi bize her gün yeni bir şey öğretiyor.  Bizim zengin yeraltı kaynaklarımız yok. Ama içine sığmayan bir genç kitlemiz var. Artık neler yapabiliriz bunları konuşmamız lazım” dedi.

Öte yandan İzmir’deki tüm kurumlara çağrı yapan Büyükekşi, “Bu etkinlikler İzmir’e moral veriyor, katkı koyuyor. Ben buradaki herkesin bu çorbada tuzu olsun istiyorum. Buradaki tüm kurumlar gerekeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.



İNOVASYONUN HER YÖNÜ
Büyükekşi’nin ardından İzmir programı hakkında bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir programının sunumunu gerçekleştirdi.

17–18 Mart tarihlerinde gerçekleşecek organizasyonda inovasyonun her yönü anlatılacak. Çok sayıda etkinliğin düzenleneceği organizasyonda, “İnovasyonun sınırsızlık masalı, Globalde iz bırakan Türkler, Çevrenin sesine inovasyonla ses ver, Pazarlama ve Markalaşma, Çocuğun hayal gücü inovasyonun gerçek gücü, tasarımı markalaştıranlar, Sıra dışı kadınlar, girişimcinin şifreleri ve Globalleşen Türk mutfağı” panelleri gerçekleştirilecek.

Ayrıca program dahilinde Tasarım, inovatim, Marker Hareketi workshopları, inovasyon kampı gibi birçok etkinlik gerçekleşecek.

 
Bakanlar Kurulu toplantısında sürpriz isim!
 
Tüp mide ameliyatı sonu oldu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya’ya gelen Rus turist sayısı şok etti!
Rus uçağının düşürülmesi sonrası uyguladığı ambargolar nedeniyle birçok ...
İzmir’de ihracat da azaldı ithalat da!
İzmir’den 2016 yılının Ocak ayında yapılan ihracat geçen senenin aynı ...
Emeklilikte 30 yıl sınırına takılanlara müjde!
Anayasa Mahkemesi, emekli bir memurun 38 yılın üzerindeki görev süresi ...
 
İzmir’de TÜRK-İŞ’ten imzalı ‘kiralık işçi’ tepkisi!
TÜRK-İŞ 3'üncü Bölge Temsilciliği, çalışma hayatının yeniden düzenlenmesi ...
Eriğin kilosu 300 TL!
Mersin'de hasadı yapılan eriğinin kilogramı bahçede 300 liradan alıcı buldu.
Altında gelinen son nokta: 1 TL’ye satsan ne olacak?
Altın fiyatlarındaki artış sonrası üretici yarım gramlık altının ardından ...
 
Bakan Tüfenkci açıkladı: ‘Marketler’ sil-baştan!
Tüfenkci, marketlere kâr marjı konulacağını belirterek “Yüzde 25-30 olabilir ...
O kongre 16 yıl sonra İzmir’e dönüyor!
Fuar İzmir ile birlikte fuarlarda önemli bir büyüme gerçekleştiren İZFAŞ, ...
Ve liste açıklandı: İşte en zengin Türk!
En zengin 100 Türk listesinin zirvesinde Murat Ülker var.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva